NAC Breda
0:0
geen

90'

Ook in het tweede deel van de wedstrijd lukt het sc Heerenveen en NAC Breda niet om te scoren. De thuisploeg kwam iets beter in het spel, maar kwam niet verder dan wat schoten richting Ten Rouwelaar.
90'
89'
Dijks kan koppen uit een corner, maar mikt net iets te ver naar links.
86'
Bilal Başaçikoğlu!! Vanaf rechts komt de jongeling mooi naar binnen, om vervolgens hard met links richting de rechterhoek te schieten. Ten Rouwelaar pakt de lage schuiver, maar heeft heel veel moeite met de inzet.
85'
Een klein opstootje vijf minuten voor tijd. Niet erg, vergroot de spanning in de slotfase alleen maar. Kruiswijk valt na een sliding op Poepon, die daar niet van gediend is. Beide spelers duwen en trekken wat, maar zijn al uit elkaar gehaald.
82'
Het is ook meteen de laatste actie van Van la Parra, want hij wordt acht minuten voor tijd vervangen door Daley Sinkgraven. Een middenvelder, dus gaat het er nu zo uit zien bij sc Heerenveen: Fazli op links, Finnbogason in de spits, Başaçikoğlu op rechts en Sinkgraven op het middenveld.
82'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Daley Sinkgraven
82'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Rajiv van la Parra
81'
Van la Parra leek in kansrijke positie te komen na een voorzet vanaf links, maar de aanvaller van sc Heerenveen rekende er niet op dat de bal doorschoot. Hij stond niet klaar om aan te nemen, waardoor de bal helemaal doorschiet.
79'
Gele kaart voor Joeri de Kamps (sc Heerenveen)
De eerste gele kaart van de wedstrijd is een feit. De Kamps is te laat met een sliding en raakt Swerts op de enkel. Niet hard, maar genoeg voor geel, vindt scheidsrechter Braamhaar.
76'
Nou, NAC Breda gaat er in ieder geval niet meer voor om er een spannende wedstrijd van te maken. Nebojša Gudelj wisselt defensief: Danny Verbeek gaat naar de kant en Gill Swerts komt in het veld.
76'
Wissel in bij NAC Breda -> Gill Swerts
76'
Wissel uit bij NAC Breda -> Danny Verbeek
74'
Eindelijk weer wat gevaar op het veld! Joeri de Kamps mag heel ver komen met de bal aan zijn voet en zet vervolgens op de achterlijn hoog voor. Er staat echter niemand op de juiste plek, anders had het zeker 1-0 gestaan. Het blijft voorlopig bij 0-0.
73'
Een klein hoogtepuntje dan maar? Er zitten 22.147 toeschouwers in het stadion van sc Heerenveen vanavond.
70'
sc Heerenveen begint meer aan te dringen en NAC Breda krijgt het moeilijker. De thuisploeg lijkt de beste papieren te hebben als het gaat om drie punten houden.
67'
Het zit Van la Parra nog niet mee vanavond. De speler van sc Heerenveen probeerde het al twee keer eerder en merkt op dat driemaal niet altijd scheepsrecht is. Vanaf twintig meter schiet hij over het doel van Ten Rouwelaar.
63'
Geen doelpunten, geen acties, geen kaarten en geen gemene overtredingen. De wedstrijd is nog niet heel veel soeps, maar dat kan in de Eredivisie zomaar omslaan.
60'
Ook uit twee corners kan de thuisploeg niet gevaarlijk worden. Het oogt een beetje moedeloos, terwijl NAC Breda ook al lang niet meer in de buurt is geweest van Nordfeldt.
57'
Weer een blessure bij NAC Breda. Eerder viel Gilissen al uit, nu kan Hadouir niet meer verder. Hij heeft te kampen met een spierblessure en wordt vervangen door Jeffrey Sarpong.
57'
Wissel in bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
57'
Wissel uit bij NAC Breda -> Anouar Hadouir
56'
Het loopt echt nog niet lekker bij de thuisploeg. Dit kan natuurlijk komen omdat de ploeg met een heel ander middenveld speelt dan normaal. Toch mag je iets meer verwachten van de nummer zes in de Eredivisie.
53'
Sc Heerenveen – NAC Breda werd negentien keer eerder afgewerkt in de Eredivisie. De thuisploeg won dertien keer, tegenover vier overwinningen van de Brabanders.
50'
Nou, dat was geen geweldige wedstrijd van Lurling, vooral niet omdat het tegen zijn oude ploeg was. Vijf minuten in de tweede helft wordt hij vervangen door Samir Fazli.
50'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Samir Fazli
50'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Anthony Lurling
46'
En we zijn weer begonnen! Toch best lekker eigenlijk, zo'n korte rust. We kunnen u melden dat er niet is gewisseld in de rust, haha.
46'
45'

Er volgt nu een korte rust, dus ook een korte samenvatting. Alhoewel dit niet heel toevallig is, want het eerste deel van sc Heerenveen - NAC Breda was niet heel interessant. Matic raakte al vroeg in de wedstrijd de paal, maar verder ontstonden er geen grote kansen.
45'
44'
Finnbogason kan snel de 1-0 maken na een goede pass van Van la Parra, maar de IJslander heeft het vizier nog niet op scherp staan. Hij schiet naast de rechterpaal.
43'
En ja hoor, de eerste helft is dus weer begonnen. Nog ongeveer vier minuten te spelen in Friesland.
43'
Al genoeg van minuut 43? We gaan zo verder, want de spelers staan weer op het veld.
43'
Het plan is goedgekeurd door de KNVB. In Friesland gaan ze hard werken aan de lichtinstallatie en over een kleine tien minuten gaan we verder met de eerste helft.
43'
Reden voor deze oplossing is dat zo'n grote lichtinstallatie, die dus uitgevallen is, niet zomaar aangezet mag worden. Daar gaat een periode van vijftien minuten overheen. Precies genoeg om thee te drinken dus.
43'
De situatie zoals deze er nu voor staat: De spelers zitten in de kleedkamer en houden dus nu de rust. Scheidsrechter Braamhaar gaat overleggen met de KNVB, maar waarschijnlijk wordt na een kwartier de eerste helft hervat. Er worden dan vier minuten eerste helft gespeeld. De ploegen wisselen daarna direct om en beginnen met de tweede helft.
43'
De sfeer in Friesland wordt er niet minder om in ieder geval. Handig dat iedereen een lampje op zijn of haar mobiel heeft, want dat geeft weer een mooi beeld in het Abe Lenstra Stadion.
43'
We blijven voorlopig in de 43e minuut dus, want de tijd is uiteraard stopgezet. Scheidsrechter Braamhaar loopt naar de kant, overlegt kort en neemt vervolgens de bal in beslag. We stoppen even met voetballen.
43'
Oh, een stroomstoring in Friesland! Het licht valt uit en de spelers staan in het donker.
42'
Finnbogason komt één op één met Ten Rouwelaar! Arnold Kruiswijk krijgt het opeens op zijn heupen en dribbelt zo richting de zestien. Met een perfecte steekbal zet hij de topscorer van de Eredivisie oog in oog met Ten Rouwelaar, maar Finnbogason vergeet een actie te maken. De goalie van NAC Breda komt snel uit zijn doel en plukt de bal van de voeten weg.
39'
Daarna is Rajiv van la Parra dicht bij een treffer voor de thuisploeg!
Hij maakt een mooie actie langs de achterlijn, speelt Matic dan knap uit, maar gaat vervolgens voor eigen succes. Niet handig, want de korte hoek lag niet open.
39'
Wat actie op de helft van NAC Breda! Bilal Başaçikoğlu probeert van buiten de zestien te vuren richting doel en dit lukt hem ook. Er werpt zich echter een speler voor de bal.
36'
Oh, toch wel ernstig dus. Tim Gilissen moet naar de kant en wordt tien minuten voor rust vervangen door Mats Seuntjes.
36'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
36'
Wissel uit bij NAC Breda -> Tim Gilissen
35'
Alsof de eerste helft nog niet saai genoeg is ligt de wedstrijd een tijdje stil vanwege een blessurebehandeling. Niets ernstigs, maar wel weer oponthoud.
32'
Rydell Poepon scoorde bij NAC Breda het vaakst. Hij vond acht keer het net in een Eredivisieduel.
31'
Topscorer van sc Heerenveen is natuurlijk de IJslander Finnbogason. Met 21 doelpunten is hij ook meteen de topscorer van de Eredivisie. Hij laat Graziano Pelle (18) en Aron Johnannsson (14) achter zich.
28'
De Friezen verloren al negen jaar op rij niet van NAC Breda in eigen huis. Er werd acht keer gewonnen en één keer gelijkgespeeld.
25'
Heel spannend maken sc Heerenveen en NAC Breda de openingsfase niet. De uitploeg kreeg verreweg de beste kansen, maar is ook nog niet heel doortastend.
21'
sc Heerenveen mist dus maar liefst drie middenvelders tegen NAC Breda. Marten de Roon, Hakim Ziyech en Joey van den Berg kunnen allemaal niet in actie komen vanwege een schorsing.
18'
De vrije trap eindigt in de muur, maar de spelers van NAC Breda claimen dat er hands is gemaakt. Lurling krijgt de bal inderdaad tegen de arm, maar scheidsrechter Braamhaar ziet er geen handsbal in en dus ook geen penalty.
17'
Een vrije trap op een leuke plek voor NAC Breda. Anouar Hadouir wordt op de rand van de zestien naar de grond getrokken door Lurling.
14'
De thuisploeg wordt na een kwartier pas echt gevaarlijk. Finnbogason neemt aan in de zestien en schiet snel met links richting de linkerhoek. Ten Rouwelaar hoeft niet in te grijpen, de inzet gaat naast.
12'
En nu staat de paal de 0-1 van NAC Breda in de weg!
Nordfeldt ziet de bal richting de linkerhoek vliegen, maar de bal spat uiteen op het aluminium. Het schot was afkomstig van Uroš Matić.
9'
Wat een kans voor Adnane Tighadouini Hij krijgt alle ruimte voorin en mag richting Kristoffer Nordfeldt lopen. De goalie van sc Heerenveen blijft lang staan, waardoor de aanvaller van NAC Breda begint te twijfelen. Desalniettemin moet hij van dichtbij gewoon de 0-1 maken, maar hij schiet op Nordfeldt.
7'
Nog maar weinig aanvallende activiteit waar te nemen in Friesland. Mitchell Dijks probeerde het zojuist uit een corner, maar schiet ruim naast het doel van Jelle ten Rouwelaar.
4'
De vorm van sc Heerenveen staat vooral heel grappig als statistiek. De afgelopen vijf wedstrijden werd er drie keer verloren en twee keer gewonnen. V-W-V-W-V.
1'
Alfreð Finnbogason en Anthony Lurling hebben afgetrapt! We zijn dus begonnen in Friesland.
1'
Scheidsrechter Braamhaar heeft tegenover de FOX Sports aangegeven dat hij gaat overleggen met de KNVB wat er nu moet gebeuren. Voorlopig lijkt het erop dat de spelers nu al de kleedkamer opzoeken, een kwartier blijven wachten en dan de resterende vier minuten in de eerste helft afmaken. Daarna wordt er meteen van speelhelft gewisseld en gaat de tweede helft beginnen zonder pauze.
Bij NAC Breda maar weinig verrassingen. Rydell Poepon, Danny Verbeek en Adnane Tighadouini vormen de aanval bij de uitploeg uit Brabant. Voor de volledige opstelling kun je terecht onder het kopje Wedstrijddetails.
De opstellingen zijn bekend. Het middenveld van sc Heerenveen wordt bezet door Joeri de Kamps, Anthony Lurling en Pele van Anholt. Verder begint Arnold Kruiswijk in de basisopstelling.

NAC Breda en sc Heerenveen trappen de zaterdagavond van speelronde 25 in de Eredivisie af. Mijn naam is Jos Boesveld en ik doe verslag van deze wedstrijd.

De thuisploeg gaat het niet makkelijk krijgen vanavond. Nadat het vorige week tegen Ajax bijna de hele defensie miste, moeten de Friezen het nu zonder het gehele middenveld stellen. Marten de Roon, Joey van den Berg en Hakim Ziyech zijn allemaal geschorst na een gele kaart tegen Ajax. Naast de schorsingen helpen de blessures niet echt mee. Luciano Slagveer en Ramon Zomer zijn ook niet inzetbaar voor Marco van Basten. Een voordeel is wel dat concurrenten van sc Heerenveen in speelronde 25 tegen elkaar spelen, waardoor winst dubbel belangrijk kan zijn.

NAC Breda lijkt het met dertig punten prima te doen, maar staat slechts vier punten boven FC Utrecht, dat zestiende staat. Ook de uitslag van gisteren, ADO Den Haag won met 3-2 van Go Ahead Eagles, maakt het er niet minder spannend op onderin de Eredivisie. Elk punt dat gepakt kan worden is dus welkom voor NAC Breda. Tegen sc Heerenveen komen ze een oude bekende tegen. Anthony Lurling maakte in de winterstop de overstap van Breda naar Friesland. Eerder dit seizoen won sc Heerenveen met 2-0 in Brabant door doelpunten van Hakim Ziyech en Alfred Finnbogason.