19:45 uur
AZ Alkmaar
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Simon Poulsen 33. / Schot met links
0 : 2 Torinfos in de Ticker Robert Mühren 58. / Schot met links  (Dabney dos Santos)

90'
Go Ahead was de tweede helft geen schim van de ploeg die de afgelopen week prima speelde tegen Ajax en PEC Zwolle. Een onmachtige ploeg kon AZ geen moment in gevaar brengen. Aangezien Robert Mühren na een klein kwartiertje in de tweede helft de voorsprong van AZ had verdubbeld, was de wedstrijd eigenlijk al beslist. De thuisploeg mag niet ontevreden zijn dat het slechts 0-2 is gebleven. AZ ging slordig om met de mogelijkheden die de bezoekers kregen, waardoor de score niet verder op is gelopen.
90'
90'
Verhoek krijgt de ruimte voor een schot mer rechts, maar ook hij kan Esteban niet aan het werk zetten. De keeper van AZ heeft al met al een hele rustige avond gehad.
90'
Door alle wissels komen er in Deventer nog minimaal drie minuten blessuretijd bij.
86'
AZ gooit de boel verder op slot met het inbrengen van een verdediger voor een spits.
86'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Ridgeciano Haps
86'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Robert Mühren
85'
Van der Hart neemt heel veel risico en levert de bal eenvoudig in. Met een goede redding op de inzet van Tanković, maar hij die fout zelf vervolgens ook weer goed.
82'
Bij de Eagles lopen twee verdedigers elkaar omver nadat Dos Santos een dribbel inzet. Hierdoor krijgt Mühren alle tijd om in te schieten, maar zijn schot stuit op Van der Hart.
80'
Nog minstens tien minuten. Vooralsnog resulteren de drie wissels nog niet in een echt slotoffensief van de thuisploeg. Komt AZ nog in gevaar vanavond?
76'
Booy heeft lang gewacht met wisselen, maar zet nu drie troeven tegelijk in. Alles of niets, dat wordt het devies bij de thuisploeg.
76'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Alex Schalk
76'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Jeffrey Rijsdijk
76'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
76'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
76'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Marnix Kolder
76'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Glynor Plet
75'
Gele kaart voor Mattias Johansson (AZ Alkmaar)
Johansson komt te wild invliegen en krijgt terecht geel.
73'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Muamer Tanković
73'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Steven Berghuis
71'
Tegen de lat! Wat een invalbeurt voor Dos Santos. Ditmaal staat hij aan het einde van de aanval. Via een knappe volley schiet hij richting goal. Hij mikt net te hoog en raakt de lat.
68'
Gele kaart voor Guus Hupperts (AZ Alkmaar)
Sven Nieuwpoort loopt eenvoudig door twee man van AZ heen. Hupperts kan hem nog net aan zijn arm pakken om hem af te stoppen, maar krijgt daar wel geel voor.
67'
Gudelj schiet vervolgens de vrije trap over de muur, maar ook over het doel.
66'
Gele kaart voor Jop van der Linden (Go Ahead Eagles)
Van der Linden maakt hands nadat hij geduwd wordt. Scheidsrechter Mulder ziet alleen de handsbal, en geeft de verdediger daarvoor een gele kaart.
65'
Berghuis besluit voor eigen succes te gaan in plaats van de combinatie te zoeken. Een verkeerde keuze van de aanvaller, gezien het feit dat hij huizenhoog over schiet.
61'
Deze vrije trap van Van der Linden was wel gevaarlijk, maar Esteban zag de bal goed aankomen. De keeper duwt de bal naar de zijkant weg om gevaar te voorkomen.
58'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:2 door Robert Mühren
De wedstrijd lijkt beslist. Overgoor laat zich de bal afsnoepen door Dos Santos, die direct Mühren wegstuurt. De spits loopt alleen op Van der Hart af en rond eenvoudig af.
56'
Haye is niet blij met zijn wissel en loopt geïrriteerd richting de bank. AZ wisselt hiermee aanvallend, door een controlerende middenvelder te vervangen voor een veel aanvallender ingestelde Dos Santos.
56'
Wissel in bij AZ Alkmaar -> Dabney dos Santos
56'
Wissel uit bij AZ Alkmaar -> Thom Haye
52'
De Eagles hebben net zoals in de eerste helft het meeste balbezit, maar komen niet door de laatste linie van de bezoekers heen. AZ spant zich niet overmatig in en houdt vooral tegen.
49'
Plet zou gevaarlijk kunnen worden als hij de bal in een keer mee kan nemen. Dat lukt de spits niet. Uiteindelijk krijgt hij de bal wel bij Deniz Türüç, die met links net naast mikt.
46'
45'
Go Ahead Eagles heeft in de eerste helft het meeste balbezit, maar komt moeizaam tot mogelijkheden. AZ vindt het prima dat de thuisploeg aan de bal is en komt er met enkele counters soms gevaarlijk uit. De bezoekers staan terecht op voorsprong, door een van de kansen ook te benutten. Uit een corner viel de bal via de keeper voor de voeten van Poulsen, die van dichtbij makkelijk binnen kon schieten. Vlak voor de rust ontsnapte Wesley Hoedt aan zijn tweede gele kaart, toen hij door de scheidsrechter werd gespaard bij een overtreding op Deniz Türüç.
45'
45'
Hoedt ontsnapt hier aan een rode kaart. De AZ speler die bij het opstootje geel kreeg, vangt hier Türüç op en moet daar gewoon zijn tweede gele kaart voor krijgen. De scheidsrechter spaart hem.
43'
Goede redding van Van der Hart! Haye krijgt alle tijd en ruimte om eens rustig aan te leggen. De keeper van de thuisploeg tikt de bal nog net onder de lat over zijn doel heen en voorkomt daarmee een tweede tegentreffer.
41'
Na een vermeende overtreding van Duits op Poulsen vliegt de vlam in de pan. Na een opstootje krijgen de twee grootste druktemakers een gele kaart.
41'
Gele kaart voor Wesley Hoedt (AZ Alkmaar)
41'
Gele kaart voor Sander Duits (Go Ahead Eagles)
36'
Weer een vrije trap van Van der Linden die AZ makkelijk kan uitverdedigen. Waar de vrije trappen van de aanvoerder van Go Ahead normaal gesproken wel voor gevaar zorgen, zijn ze vanavond nog totaal niet gevaarlijk geweest.
33'
Doelpunt voor AZ Alkmaar, 0:1 door Simon Poulsen
Uit de hoekschop valt via de kluts de bal voor de voeten van verdediger Poulsen. Van dichtbij werkt hij met links de bal in het doel en zet de bezoekers op een 0-1 voorsprong.
31'
De thuisploeg is het meest aan de bal, maar AZ heeft de beste mogelijkheden in het eerste half uur van de wedstrijd. Wie gaat er over een kwartier met het beste gevoel de rust in?
27'
Wat een kans voor Gouweleeuw! Van der Hart en Vriends springen onder de vrije trap van Bergsma door. Bij de tweede paal lijkt Jeffrey Gouweleeuw de bal in het lege doel te kunnen koppen, maar de verdediger mikt voorlangs.
25'
Plet en Poulsen komen met elkaar in botsing nadat Poulsen hard, maar fair, ingrijpt op de spits. Plet trekkebeent nog wat, maar kan gewoon verder.
22'
Het eerste kwart van de wedstrijd heeft het publiek nog weinig vermaakt geboden. Op het afstandsschot van Guus Hupperts na, zijn er vooral veel bijna mogelijkheden geweest voor beide ploegen. Wie wordt er vanavond voor het eerst echt gevaarlijk?
19'
Plet kan net met zijn hoofd niet bij de vrije trap van Van der Linden, anders was het zo goed als zeker een doelpunt voor de thuisploeg.
18'
Hoedt krijgt de bal tegen zijn buik, maar de Eagles mogen een vrije trap nemen wegens vermeend hands van de verdediger.
15'
Het is een rommelig eerste kwartier. Beide ploegen komen moeizaam tot kansen. Tot aan beide doelgebieden gaat het goed, maar de laatste man wordt aan beide kanten niet bereikt.
11'
Goed schot van Hupperts! De linksbuiten heeft wat vrijheid en trekt snel naar binnen. Hij schiet met rechts in de korte hoek, maar Van der Hart laat zich niet verrassen.
10'
De eerste mogelijkheid voor AZ is voor Steven Berghuis. De behendige aanvaller probeert een voorzet ineens uit de volley binnen te schieten, maar raakt de bal niet goed. Deze blijft wel in zijn bezit, maar met rechts schiet hij daarna voor het doel van Van der Hart langs.
9'
Job van der Linden schiet de bal met zijn linkerbeen in de muur. Zijn rebound levert ook geen gevaar op.
8'
Een interessante vrije trap voor de thuisploeg. Plet gaat gretig naar de grond en geeft zijn aanvoerder daarmee een mooie kans.
5'
Nog vijf minuten. De Eagles komen na de tegengoal nog steeds niet tot goede mogelijkheden en maken het AZ daardoor geen moment echt moeilijk. De bal word ze gegund door de bezoekers, die momenteel puur reactie voetbal spelen.
5'
De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor de thuisploeg. Haye werkt een voorzet van Schenk over zijn eigen achterlijn. De bal van Van der Linden wordt bij de eerste paal makkelijk weggewerkt.
3'
Türüç wordt aan de rechterkant weggestuurd en is ontsnapt aan de aandacht van zijn directe verdediger. Zijn voorzet is niet op maat en kan door de AZ defensie makkelijk worden weggewerkt.
1'
Zoals verwacht zijn er vanavond geen verrassingen in beide opstellingen te bespeuren. Bij AZ heeft Guus Hupperts de plek in de basis overgenomen van Dabney dos Santos, maar dit was vrijdag al bekend. Bij de Eagles zijn alle namen in de selectie gelijk aan afgelopen zondag.
De nummer vier van boven tegen de nummer vier van onderen. Op papier is de wedstrijd tussen de Go Ahead Eagles en AZ vanavond een oneerlijke strijd. Maar welke krachten heeft de zege op PEC Zwolle losgemaakt bij de Eagles? En hoe gaat AZ om met de tik die ze opliepen tegen PSV? Voor beide ploegen is winst het enige wat telt. De thuisploeg kan daarmee afstand houden van de degradatiestreep terwijl AZ aansluiting wil behouden in de strijd om plek drie. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Go Ahead Eagles
Na de wedstrijden tegen Ajax en PEC Zwolle moet de ploeg van trainer Foeke Booy het vanavond weer opnemen tegen een ploeg uit de top vijf. Een zware reeks, maar de ploeg uit Deventer heeft in de vorige twee wedstrijden wel een stijgende lijn laten zien. ‘Na de winterstop hebben we al drie keer de ‘0’ weten te houden. Aangezien we aanvallend ook steeds beter onze weg vinden, kunnen wij het momenteel iedere tegenstander lastig maken. We kijken daarom ook niet teveel naar AZ, maar vooral naar onszelf’, aldus Booy. Ondanks dat Mawouna Amevor en Lesly de Sa weer op de weg terug zijn, komt de wedstrijd tegen AZ nog te vroeg voor het tweetal. Beiden zullen de komende weken minuten gaan maken bij de Beloften, zodat ze op korte termijn weer kunnen aansluiten bij de wedstrijdselectie.

AZ Alkmaar
De race om Europees voetbal. Dat is waar in Alkmaar iedereen het over heeft de laatste weken. Ondanks de nederlaag van vorige week tegen koploper PSV, ligt AZ hier ook goed voor op schema. ‘We hebben onze blik gericht op plek drie en daar hebben we prima zicht op’, aldus John van den Brom. Indien AZ vanavond haar wedstrijd winnend weet af te sluiten, staan de Alkmaarders ook (tijdelijk) op die felbegeerde derde plek. In de jacht naar plek drie, zet Van den Brom vanavond Guus Hupperts weer eens in de basis. Op linksbuiten neemt hij daar de positie over van Dabney dos Santos. De overige tien posities zijn normaal gesproken ongewijzigd.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Siemen Mulder. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.