PSV Vrijdag, 10. April 2015
20:00 uur
PEC Zwolle
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 12. / Schot met rechts  (Luciano Narsingh)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Maikel van der Werff 34. / Schot met rechts  (Bart van Hintum)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Joshua Brenet 50. / Schot met rechts
3 : 1 Torinfos in de Ticker Luuk de Jong 90. / Schot met rechts

90'
PEC had via Drost meteen na rust de kans op een voorsprong, maar daarna was het PSV dat de wedstrijd weer in handen nam. PSV had vele kansen nodig om uiteindelijk tot 3-1 te komen. Brenet en De Jong scoorden voor de thuisploeg.
90'
90'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 3:1 door Luuk de Jong
De spits krijgt een afvallende bal voor de voeten en haalt uit vanaf een kleine twintig meter. Hij legt de bal prachtig in de korte hoek. Hahn is kansloos.
90'
Opnieuw ligt Hahn in de weg als Depay schiet op het vijandige doel. Depay zal vannacht nog wel een keer zwetend wakker worden van de doelman van Zwolle, denk ik.
90'
Wijnaldum loopt good-old Broerse eruit, maar de captain van PSV is wat ver naar buiten uitgeweken. Zijn schot gaat rakelings voorlangs. Nog een goede kans op de 3-1.
90'
Er komen vier minuten bij!
90'
Ook Nicolas Isimat-Mirin mag nog even zijn opwachting maken.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Nicolas Isimat-Mirin
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
86'
Gele kaart voor Stef Nijland (PEC Zwolle)
Hij gaat op de voet van Rekik staan en ontvangt hiervoor meer dan terecht geel.
84'
Hier had Nijland zich meer van voorgesteld! Hij mag aanleggen voor een vrije trap van ruim twintig meter, maar zijn poging gaat bijna het Philips Stadion uit.
79'
Fantastische actie van Thomas Lam! De Fin omspeelt een PSV'er en krult de bal vanaf zestien meter prachtig richting de verre hoek. De lat voorkomt echter de gelijkmaker.
79'
Clubtopscorer Stef Nijland is binnen de lijnen gekomen. Linksback Van Hintum is naar de kant gehaald. Een offensieve wissel van Jans, die er nog een puntje uit wil slepen.
78'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Stef Nijland
78'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Bart van Hintum
77'
Depay mist opnieuw! Hij krijgt ontzettend veel tijd in het strafschopgebied, maar heeft de bal niet lekker liggen. Hij schiet de bal vanonder het lichaam richting het doel. De bal is door het midden en daardoor kan Hahn opnieuw een treffer voorkomen. Depay is bepaald niet effectief vanavond.
73'
Opnieuw een counter van PSV! Opnieuw is het De Jong die een speler in scoringspositie brengt. Dit keer is het Narsingh die slordig omspringt met een grote kans. Hij wijkt uit naar de rechterkant van het strafschopgebied en zijn schot belandt in het zijnet.
70'
Gele kaart voor Tomáš Necid (PEC Zwolle)
De spits zwaait met zijn arm en raakt daarbij het hoofd van Karim Rekik. Reden genoeg voor Kuipers om hiervoor geel te trekken.
70'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Joost Broerse
70'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
69'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jorrit Hendrix
69'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
68'
Gele kaart voor Bram van Polen (PEC Zwolle)
De captain van PEC tikt de bal weg nadat Björn Kuipers het spel heeft stil gelegd. Hier is de arbiter niet van gediend.
68'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
68'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
64'
Messcherpe counter van de thuisploeg! De Jong komt door aan de linkerkant en geeft precies op het juiste moment af op Depay. Hij plaatst de bal vanaf een meter of vijftien op de vuisten van Hahn. Hier had Depay beter mee om moeten gaan, want dit was een enorme mogelijkheid.
62'
Ook vanavond zie je weer hoe belangrijk Guardado is in de ploeg van PSV. Hij straalt zó veel rust uit en heeft nauwelijks balverlies.
59'
PEC zal zich moeten herpakken na de nieuwe achterstand. Kort na rust had de ploeg van Jans een goede fase. Op dit moment is zo'n fase ver te zoeken bij de bezoekers.
54'
Brenet was de enige speler basisspeler van de thuisploeg vanavond, die nog niet scoorde dit seizoen. Dat is nu dus wel het geval. En ook nog op een fantastische manier.
52'
Oei, Maher moet 3-1 maken! De Jong zet Maher vrij voor Hahn. De linkeraanvaller probeer Hahn te omspelen, maar de doelman voorkomt dit. Narsingh kan daarna de rebound binnen rammen, maar dit schot wordt geblokt.
50'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 2:1 door Joshua Brenet
PEC lijdt balverlies en Joshua Brenet kan de bal vervolgens overnemen. Hij neemt de bal op de knie aan en haalt daarna uit met zijn rechter. Het schot vanaf een meter of 25 belandt prachtig hoog in de goal. Prachtige treffer van de back!
49'
Narsingh! Een voorzet van Willems komt helemaal bij de tweede paal en daar staat Narsingh. Hij plaatst de bal en Hahn kan redding brengen.
48'
Voor Drost is het overigens zijn honderdste wedstrijd in het shirt van PEC Zwolle, dit gaat om wedstrijden in de Jupiler League en de eredivisie. Ook Jetro Willems beleeft vanavond een jubileum. Hij komt vanavond voor de honderdste keer uit voor PSV in de eredivisie.
47'
Ai, Jesper Drost moet scoren! Lukoki wordt weggestuurd aan de rechterkant. Hij geeft de bal goed voor op Tomáš Necid. De spits legt de bal perfect terug op Drost, maar Drost stuit op Jeroen Zoet. Wat een kans!
46'
45'
PSV begon goed aan de wedstrijd en PEC kwam er totaal niet aan te pas. Dit leidde tot de 1-0 van Wijnaldum, na een klein kwartier. Daarna hing de 2-0 in de lucht, maar deze viel niet. PSV verlaagde het tempo en werd minder gevaarlijk. Tien minuten voor rust kwam PEC langszij, na een goal van Van der Werff. Tot aan de rust was het vervolgens een gelijk opgaande strijd.
45'
43'
PEC heeft zich de laatste jaren ontwikkelt tot een lastige horde voor PSV. De laatste twee seizoenen wist PSV al niet te winnen in het eigen stadion van de Zwollenaren en ook nu is het gelijk, kort voor rust.
40'
De bezoekers zijn beter in de wedstrijd gekomen na de gelijkmaker. PEC heeft langdurig balbezit en laat zien dat het gewoon een goede ploeg is. PSV zal zich moeten herpakken.
37'
En zo dicteert PSV de gehele eerste helft en spreken alle statistieken in het voordeel van de thuisploeg, maar staat er een gelijke stand op het scorebord.
34'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Maikel van der Werff
Uit het niets komt PEC langszij! Een afdraaiende hoekschop van Bart van Hintum komt bij de tweede paal en daar staat Maikel van der Werff. Hij ontsnapt aan de aandacht van de PSV'ers en kan de bal rustig in het doel schuiven. De bal gaat tussen de benen van Andrés Guardado door, die bij de eerste paal stond.
33'
Willems probeert het met een vrije bal vanaf 35 meter ineens op het doel. De bal is in ieder geval op doel, maar mist de snelheid om het Hahn moeilijk te maken.
30'
Goede actie van Narsingh! De international is even uitgeweken naar de linkerflank en hij dreigt naar binnen en haalt verkapt uit. Zijn bal draait net te laat naar binnen, waardoor de bal net langs de verkeerde kant van de paal gaat.
27'
PSV speelt de laatste tien minuten iets meer met de rem erop. De ploeg heeft het tempo lager gelegd en is niet meer gevaarlijk geweest voor het doel van PEC.
25'
Het is natuurlijk de vraag hoe PEC zich conditioneel houdt vanavond. De halve finale in Enschede was een slijtageslag voor de ploeg van Ron Jans.
22'
Het eerste kwart van de wedstrijd is gespeeld en de thuisploeg is heer en meester. De 1-0 van Wijnaldum heeft hierbij wel geholpen. Het is wachten op de 2-0 in Eindhoven. PEC komt er niet aan te pas.
18'
De Jong net naast! Memphis Depay kapt en draait en speelt vervolgens De Jong aan. Die schrikt daar enigszins van, maar gebruikt sterk zijn lichaam. Daardoor kan hij vervolgens vanaf de rand van het strafschopgebied uithalen, maar het schot met zijn linker gaat een metertje naast.
17'
Het volgende schot is van Maher! Hij komt in de zestien en haalt meteen uit. De vuisten van Hahn voorkomen de 2-0.
16'
Willems wordt vrijgespeeld op de rand van de zestien, maar hij haalt te wild uit. De bal draait te ver naar buiten en gaat naast.
14'
De kracht van PSV is dat het heel gemakkelijk scoort. Niet alleen de aanvallers zijn uiterst trefzeker, maar zeker ook de middenvelders. Het doelpunt van zojuist is alweer de twaalfde treffer van Wijnaldum dit seizoen. Ook middenvelder Maher maakte al zeven treffers.
12'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 1:0 door Georginio Wijnaldum
Luciano Narsingh wordt vrijgespeeld op de rechterflank en geeft de bal laag voor. Trent Sainsbury glijdt weg en kan de bal niet wegwerken. Daarna is Georginio Wijnaldum het meest attent en hij knalt de bal in de rechterbovenhoek, vanaf ongeveer de penaltystip. Knappe goal van de thuisploeg.
11'
Kopbal Jeffrey Bruma! Jetro Willems snijdt een hoekschop goed aan en daardoor kan Bruma koppen, maar Warner Hahn voorkomt de openingstreffer.
8'
Adam Maher! Luuk de Jong is uitgeweken naar de zijkant en besluit om de bal voor te geven. Daar komt Maher inlopen en hij kan de bal ook richting mee geven. De bal hobbelt een meter naast. Eerste kans voor de thuisploeg!
6'
De thuisploeg neemt meteen het initiatief en probeert de wedstrijd in handen te nemen.
3'
De grasmat van het Philips Stadion ligt er goed bij. Een goed teken voor twee teams die graag aanvallend willen spelen!
1'
Er is afgetrapt in Eindhoven!
1'
Opstellingen!
Philip Cocu stuurt dezelfde elf namen het veld in, als vorige week tegen FC Twente. Joshua Brenet vervangt dus opnieuw de geblesseerde Santiago Arias. Bij PEC zijn er twee wijzigingen in vergelijking met de basiself van afgelopen dinsdag. Met Joost Broerse en Ryan Thomas versloeg PEC FC Twente, na strafschoppen. Beide spelers zitten nu op de bank en worden vervangen door Trent Sainsbury en Jody Lukoki.
Welkom! De aanstaande kampioen PSV opent de 30e speelronde in de eredivisie. In het Philips Stadion komt PEC Zwolle op bezoek. Het is de wedstrijd tussen de aanstaande kampioen en misschien wel de aanstaande bekerwinnaar. Het zou zomaar een voorproefje op de Johan Cruijff Schaal van komend seizoen kunnen zijn. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

PSV kan dit weekeinde al kampioen van Nederland worden
De ploeg van Philip Cocu kan bij een overwinning en een nederlaag van Ajax al kampioen worden. Dat zou PSV dan wel pas op zaterdagavond kunnen worden. Dit omdat Ajax een dag later speelt. De huldiging zal hoe dan ook pas volgende week plaats vinden. De kans dat PSV dan kampioen wordt is wat groter. De ploeg van Cocu kan het dan in ieder geval op eigen kracht doen.

De Eindhovenaren wisten zich vorige week knap te herstellen van de nederlaag tegen Feyenoord (2-1 verlies). In Enschede walste de ploeg van Cocu over FC Twente heen. Met een 0-5 overwinning keerde de Eindhovense formatie huiswaarts. FC Twente speelde weliswaar niet met het sterkste elftal, maar een overwinning met dergelijke cijfers is geen toeval. PSV heeft de beste ploeg van Nederland en toont dit bijna iedere week. Misschien dus dat de wedstrijd tegen PEC de laatste wedstrijd is, zonder dat PSV de naam landskampioen kan dragen.

PEC hoopt goede gevoel van de halve finale voort te zetten
PEC wist zich afgelopen week voor het tweede jaar op rij te plaatsen voor de finale van de KNVB beker. FC Twente werd in Enschede na strafschoppen verslagen. De ploeg van Ron Jans heeft nog zicht op prolongatie van de prijs. Winst van de beker betekent automatisch dat PEC Europa in gaat. De Zwollenaren zullen dan rechtstreeks geplaatst zijn voor de groepsfase. Toch zal de ploeg van Jans de competitie niet laten lopen. Met de huidige zesde positie op de ranglijst, heeft Zwolle uitzicht op de play-offs. Hiervoor zal de ploeg zich willen plaatsen, want dit zou alsnog een uitweg naar Europees voetbal kunnen betekenen, als de bekerfinale verloren wordt.

In Eindhoven kan Ron Jans niet beschikken over bekerheld Wout Brama. De routinier is geblesseerd en zal daarom niet in actie komen tegen PSV. In de halve finale van de KNVB beker was hij nog trefzeker tegen zijn oude club FC Twente.