4:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Willian 5. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Harry Kane 18. / Kopbal  (Christian Eriksen)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Willian 43. / Penalty
2 : 2 Torinfos in de Ticker Dele Alli 52. / Schot met links  (Christian Eriksen)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Eden Hazard 75. / Schot met links
4 : 2 Torinfos in de Ticker Nemanja Matić 80. / Schot met links  (Eden Hazard)

90'
In een fantastische tweede helft met mooie doelpunten heeft Chelsea de overwinning over de streep getrokken. De Spurs speelden beter voetbal, maar de effectiviteit van de Blues bleek dodelijk. Invaller Hazard maakte de belangrijke 3-2, waarna Matić het Londense onderonsje beslist met een absolute wereldgoal.
90'
90'
Ternauwernood Courtois! Een spijkerharde vrije trap zorgt bijna voor een blunder bij doelman Courtois. In twee instanties kan de Belg de bal net voor de lijn keren.
90'
Gele kaart voor N'Golo Kanté (Chelsea FC)
De Franse middenvelder vloert Alli en krijgt in de blessuretijd een gele kaart.
89'
Diego Costa komt ook nog even in beeld. In redelijke vrijstaande positie kopt de invallende spits de bal tegendraads naast het doel.
86'
Zo is het beslist in Londen. Chelsea speelde helemaal niet grandioos, maar blijkt enorm effectief. Via geweldige doelpunten gaan de Blues zich plaatsen voor de finale.
81'
Doelpunt voor Chelsea FC, 4:2 door Nemanja Matić
Wat een knal! De middenvelder schiet vanaf ongeveer 25 meter de bal via de onderkant van de lat in de kruising. Chelsea gaat de finale bereiken van de FA Cup.
80'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Georges-Kévin N'Koudou
80'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Victor Wanyama
80'
Hazard bewijst zo het ongelijk van zijn trainer Conte. De man die op de reservebank moest beginnen is van onschatbare waarde. Hazard lijkt met de 3-2 Chelsea naar de finale te schieten.
75'
Doelpunt voor Chelsea FC, 3:2 door Eden Hazard
Hij doet het weer! Hazard vangt een afvallende bal op en knalt deze in de benedenhoek. De Spurs spelen beter, maar Chelsea pakt voor de derde keer de leiding in deze halve finale.
74'
Wissel in bij Chelsea FC -> Cesc Fàbregas
74'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Pedro
73'
Gele kaart voor Dele Alli (Tottenham Hotspur)
Alli haalt de angel uit een counter van Chelsea door Moses naar de grond te werken.
73'
Met Kyle Walker in het veld in plaats van Son gaat Tottenham zeker niet defensiever spelen. Rechtsback Walker zal regelmatig opstomen en het duel opzoeken met Marcos Alonso.
69'
De laatste keer dat Chelsea en Tottenham tegenover elkaar stonden in de halve finale van de FA Cup dateert van vijf jaar geleden. Destijds wonnen de Blues met 5-1 van de stadsgenoot.
68'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Kyle Walker
68'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Heung-min Son
65'
Nog ruim een kwart te spelen in Londen. Chelsea heeft het lastig met de pressie van de Spurs. Hopelijk gaan we straks nog een glimp opvangen van Vincent Janssen.
61'
Wissel in bij Chelsea FC -> Eden Hazard
61'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Willian
61'
Wissel in bij Chelsea FC -> Diego Costa
61'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Michy Batshuayi
61'
De Spurs worden sterker en sterker! Onder leiding van een fantastische Eriksen voeren ze de druk op richting het doel van Chelsea. Bij de Blues komen Diego Costa en Eden Hazard zo in het veld.
57'
Wat is het genieten vanavond op Wembley! Een geweldige sfeer vanuit beide supportersgroepen en prachtig voetbal op de groene mat. Dit is wat de FA Cup te bieden heeft.
52'
Doelpunt voor Tottenham Hotspur, 2:2 door Dele Alli
Na opnieuw een geweldige pass van Eriksen volgt de gelijkmaker van de Spurs. Alli loopt in bij de tweede paal en glijdt de bal in de kruising. Wat een doelpunt!
51'
Nathan Aké maakt overigens een prima indruk tot nu toe. De 22-jarige verdediger staat centraal geposteerd naast David Luíz. Aké oogt scherp en is sterk in de duels.
48'
Zonder wijzigingen heeft Chelsea de tweede helft in gang gezet. De koploper van de Premier League leidt dankzij twee doelpunt van Willian. De Spurs mogen op zoek naar een hernieuwde gelijkmaker.
46'
45'
Gele kaart voor Marcos Alonso (Chelsea FC)
De linksback veroorzaakt een opstootje bij een vrije trap voor de Spurs en krijgt nog een gele kaart in de blessuretijd.
45'
Samenvatting eerste helft In een boeiende eerste helft staat bij rust een 2-1 stand op het scorebord. Chelsea nam al vroeg de leiding dankzij een sublieme vrije trap van Willian. Harry Kane herstelde de achterstand echter met een prima kopbal na een voorzet van Eriksen. Vlak voor rust kreeg Chelsea echter een strafschop na een domme overtreding van Son. Willian bleef koeltjes en maakte zijn tweede van de avond vanaf elf meter.
45'
42'
Doelpunt voor Chelsea FC, 2:1 door Willian
Het buitenkansje wordt benut door Willian. De Braziliaan maakt zijn tweede van de avond door de bal in de linkerhoek te schieten.
42'
Penalty voor Chelsea! Victor Moses valt over de uitgestoken benen van Heung-min Son. Scheidsrechter Martin Atkinson twijfelde even, maar legt de bal op de stip.
41'
Tottenham is de dominante ploeg in het laatste kwartier van de eerste helft. Het team van Mauricio Pochettino dringt Chelsea achteruit en probeert telkens Kane te bereiken met scherpe voorzetten.
38'
Dier kopt net naast! Vertonghen slingert de bal met zijn linker voor het doel. Bij de eerste paal kopt Eric Dier de bal net voorbij de tweede paal.
35'
Bijna een kwart van de spelers op het veld heeft de Belgische nationaliteit. Bij Chelsea doelman Courtois en spits Batshuayi. Aan de kant van Tottenham natuurlijk Jan Vertonghen, Toby Alderweireld en Moussa Dembélé.
31'
De wedstrijd is ruim een half uur onderweg. De teams doen niet voor elkaar onder. Het spel golft op en neer met kansen voor zowel Chelsea als Spurs.
27'
David Luíz moet even opgelapt worden door de medische staf. Bij een aanvallende actie stond Dele Alli namelijk even op het onderbeen van de Braziliaanse verdediger.
23'
De gelijkmaker betekent voor Kane alweer zijn 26e clubdoelpunt van dit seizoen. De spits maakte er twee in de Champions League, twintig in de Premier League en zojuist zijn vierde treffer in de FA Cup.
18'
Doelpunt voor Tottenham Hotspur, 1:1 door Harry Kane
Christian Eriksen draait de bal in richting de eerste paal waar Harry Kane al duikende de bal richting de verre hoek kopt. Buiten het bereik van Thibaut Courtois verdwijnt de bal prachtig in het doel.
17'
Kopbal van Batshuayi! De Belgische spits staat vogelvrij voor het doel, maar kan een voorzet van N'Golo Kanté niet genoeg kracht bijzetten met zijn hoofd. Hierdoor kan Lloris eenvoudig keren.
14'
Nathan Aké stond aan de basis van het doelpunt door een bal te veroveren waar de vrije trap voor Pedro uit ontstond. De 22-jarige Nederlander vervangt vanavond aanvoerder Gary Cahill en houdt Kurt Zouma en John Terry voor zich.
10'
Zo kent Chelsea een voortvarend begin van de halve finale. Willian, de vervanger van Eden Hazard, is de gevierde man. Het is al zijn derde bekerdoelpunt dit seizoen.
5'
Doelpunt voor Chelsea FC, 1:0 door Willian
Wat een geweldige vrije trap van de Braziliaan! Doelman Hugo Lloris heeft pas laat zicht op de bal en ziet deze in de verre hoek verdwijnen.
4'
Gele kaart voor Toby Alderweireld (Tottenham Hotspur)
De centrale verdediger gaat al vroeg op de bon nadat hij Pedro naar de grond werkt met een veel te late tackle.
4'
Chelsea en Tottenham zijn de nummers een en twee in de Premier League. De Blues hebben een voorsprong van vier punten op de stadsgenoot uit Noord-Londen.
1'
De opstellingen
Chelsea laat Diego Costa en Eden Hazard op de reservebank plaatsnemen. Hierdoor zijn er kansen in de basis voor Michy Batshuayi en Pedro.

Bij Tottenham Hotspur wordt de aanval gevormd door Harry Kane, Dele Alli en Heung-min Son. Vincent Janssen begint zodoende wederom op de reservebank.
Statistieken
Diego Costa heeft moeite met het maken van doelpunten tegen Tottenham. In zes wedstrijden (vijf voor Chelsea en één voor Sporting Braga) wist de Spaanse spits slechts één maal te scoren. Dit gebeurde in een met 5-3 verloren confrontatie.
Tottenham Hotspur wist de halve finale te bereiken dankzij vier glansrijke overwinningen. In de vier duels werden maar liefst vijftien doelpunten gemaakt door het team van Mauricio Pocchettino. In de vorige ronde werd stadsgenoot Millwall met 6-0 verslagen.
Chelsea en Tottenham strijden samen om de landstitel. De Blues hebben, met nog zes wedstrijden te spelen, een voorsprong van vier punten. Het doelsaldo is bijna gelijk (Chelsea +38 en Spurs +36). De concurrentie staat op ruime afstand.
Chelsea stond vijf jaar geleden voor het laatste in de finale van de FA Cup. De Blues bereikten destijds de finale via stadsgenoot Tottenham. Op Wembley werd het 1-5, mede dankzij twee assists en een doelpunt van Mata.
Heung-min Son heeft zes doelpunten gemaakt in 360 minuten FA Cup-voetbal. De Zuid-Koreaan heeft zo een gemiddelde van één doelpunt per uur. Dit geldt tevens voor Vincent Janssen. Onze landgenoot maakt twee doelpunten in 120 minuten bekervoetbal.