Hoek
3:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Reguillo Vandepitte 30. / Eigen goal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Otman Bakkal 63. / Schot met rechts  (Miquel Nelom)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Mitchell te Vrede 66. / Schot met rechts  (Ruben Schaken)

90'
Feyenoord heeft gedaan wat het moest doen. De Rotterdammers zijn door naar de volgende ronde, maar daar is ook alles mee gezegd. Feyenoord begon de tweede helft nog met een omhoog geschroefd tempo. Na de 2-0 zakte dit echter al weer snel terug. HSV Hoek kon eenvoudig met Feyenoord meevoetballen en mag tevreden zijn na de 3-0 nederlaag. Met name doelman Jordi de Jonghe keepte een schitterende wedstrijd.
90'
89'
Met nog een minuut te spelen in de reguliere tijd krijgt Feyenoord nog eenmaal een hoekschop. In de laatste minuten valt er weinig te beleven. Er zal ongetwijfeld weinig tijd worden bijgetrokken.
86'
De ingevallen Te Vrede speelt zichtbaar met vertrouwen na zijn goede invalbeurt. Vanuit een voorzet van Verhoek probeert de spits de bal met een omhaal in het doel te werken. Zijn bal rolt net langs de verkeerde kant van de paal.
83'
Te Vrede heeft in de twintig minuten die hij speelt al vele malen meer laten zien dat Armenteros, de spits die aan de wedstrijd begon. De invaller loopt zich voortdurend vrij en was ook al bij drie gevaarlijke kansen betrokken.
80'
Opnieuw een schitterende redding van Jordi de Jonghe. Uit een voorzet van Wesley Verhoek staat Mitchell te Vrede wederom vrij voor de keeper. Net als eerder deze tweede helft ligt de doelman van Hoek knap in de weg.
78'
Doordat Feyenoord na de 3-0 aan het inhouden is en het tempo weer flink omlaag heeft geschroefd, kan Hoek blijven meedoen en veelvuldig op de helft van Feyenoord voetballen.
76'
Wissel in bij HSV Hoek -> Regilio Pinas
76'
Wissel uit bij HSV Hoek -> Nick de Groote
75'
Plotseling is daar toch nog Hoek voor het doel van Lamprou. Na een schitterend één-tweetje kan Nyemb alleen geen medespeler vinden.
73'
Wissel in bij Feyenoord -> Wesley Verhoek
73'
Wissel uit bij Feyenoord -> Elvis Manu
71'
Hoek legt zich neer bij de nederlaag. Feyenoord mag de bal inmiddels rustig overtikken en kan in tegenstelling tot het eerste uur nu wel langs directe tegenstanders komen. De pijp is leeg voor de Zeeuwen.
69'
Wissel in bij HSV Hoek -> Yves Nyemb
69'
Wissel uit bij HSV Hoek -> Kyle Doesburg
66'
Doelpunt voor Feyenoord, 3:0 door Mitchell te Vrede
Nadat De Jonghe eerder nog in de weg lag, schiet Te Vrede de bal nu alsnog tegen de touwen. Ruben Schaken passeert zijn tegenstander en ziet Te Vrede vrij in het strafschopgebied staan. De spits schiet kan de bal vervolgens eenvoudig in het doel schieten.
65'
Wissel in bij Feyenoord -> Terence Kongolo
65'
Wissel uit bij Feyenoord -> Daryl Janmaat
64'
Schitterende redding van De Jonghe. Uit een voorzet van Janmaat kan Te Vrede de bal van dichtbij binnenknikken. Jordi De Jonghe ligt alleen, net als vaker deze wedstrijd, knap in de weg. De doelman van Hoek keept een voortreffelijke wedstrijd.
63'
Doelpunt voor Feyenoord, 2:0 door Otman Bakkal
De buitenspelval bij HSV Hoek komt niet uit de verf. Uit een voorzet van Nelom kan Bakkal de bal vervolgens eenvoudig achter Jordi de Jonghe werken.
62'
Uit de hoekschop kan Feyenoord via de counter gevaarlijk worden. Met drie aanvallers staan de Rotterdammers tegenover twee verdedigers. Ruben Schaken kan echter geen medespeler vinden.
61'
Na een uur spelen krijgt Hoek de eerste hoekschop van de wedstrijd. De hoofdklasser begint langzaamaan wat meer naar voren te spelen.
59'
Armenteros heeft deze wedstrijd weinig kunnen laten zien als vervanger van de geschorste Pellè. Als de Zweed komend weekend tegen Cambuur Leeuwarden ook zo speelt, zal hij weinig potten kunnen breken. De spits wordt volledig terecht naar de kant gehaald.
58'
Wissel in bij Feyenoord -> Mitchell te Vrede
58'
Wissel uit bij Feyenoord -> Samuel Armenteros
57'
De Feyenoordsupporters laten van zich horen en zijn niet tevreden met 1-0. Veelvuldig is nu 'jagen, jagen, jagen' te horen. Het tempo van het begin van de tweede helft is al weer verdwenen.
55'
Feyenoord probeert na rust meer via de flanken te voetballen. Elvis Manu en Ruben Schaken krijgen veelvuldig de bal en moeten die zien voor te zetten richting een medespeler in het strafschopgebied. Kansen levert het tot nu toe nog niet op.
53'
Gele kaart voor Ruben Schaken (Feyenoord)
Een domme overtreding van Schaken. De Feyenoorder komt te laat en haalt Thomas van den Houten met zijn tackle naar de grond.
53'
Wissel in bij HSV Hoek -> Hakim Boucheta
53'
Wissel uit bij HSV Hoek -> Thomas van Renterghem
51'
Als Feyenoord zo blijft spelen kan de tweede treffer voor de eredivisionist niet lang uitblijven. De Rotterdammers worden steeds gevaarlijker en krijgen nu alweer de vierde hoekschop in de tweede helft.
50'
Oei! Vormer maakt bijna een werelddoelpunt. Goossens trapt zijn hoekschop richting de rand van het zestienmetergebied. Daar staat Vormer te wachten die de bal in één keer op zijn slof neemt. De bal verdwijnt loeihard langs de paal.
48'
Feyenoord wordt een strafschop ontnomen. Ruben Schaken dribbelt voor het eerst langs zijn directe man. Vanderpitte haakt de rechtsbuiten van Feyenoord vervolgens in het strafschopgebied. Janssen laat doorspelen.
47'
Feyenoord begint met veel meer druk aan de tweede helft. Het baltempo is niet één, maar wel drie tempo's omhoog gegaan.
46'
45'
Voorlopig is nog niet te zien dat Feyenoord tegen een tegenstander speelt die drie klassen lager uitkomt. De Rotterdammers komen niet verder dan afstandsschoten. Het enige doelpunt van de wedstrijd komt bovendien van de voet van de Zeeuwse verdediger Vandepitte.
45'
45'
Janssen kijkt op zijn horloge en fluit af zonder blessuretijd bij te tellen. Misschien maar beter ook in deze weinig hoogstaande eerste helft.
42'
De man van het geluid denkt overigens dat de bal in het net zat en start het welbekende 'I will survive'. Het publiek ziet de humor er wel van in en zingt met het hele stadion alsof er gescoord is. Eén van de weinige hoogtepunten in deze eerste helft.
41'
Daarnaast blijft Feyenoord het voorlopig nog steeds proberen met afstandsschoten. Nadat Manu de bal al weer tegen de handen van De Jonge schoot, schiet Goossens de bal nu snoeihard langs de paal.
39'
Feyenoord vraagt om problemen. Met een man meer (Hoek-verdediger Van Renterghem is voor een blessurebehandeling aan de kant), krijgt Feyenoord het niet voor elkaar de bal langer dan drie keer in eigen bezit te houden. Hoek speelt met een man minder al een minuut lang op de helft van de Rotterdammers.
36'
Hoek verandert de speelstijl voorlopig nog niet na de tegentreffer. De Zeeuwen blijven met zijn allen op eigen helft en hopen op een kans uit een counter.
33'
Typerend voor Feyenoord is het spel van Ruben Schaken. De vleugelaanvaller, die inmiddels niet meer in de voorselectie van Oranje zit, is zijn directe tegenstander nog geen één keer voorbij kunnen lopen.
30'
Doelpunt voor Feyenoord, 1:0 door Reguillo Vandepitte (eigen doelpunt)
HSV Hoek houdt het een half uur vol. Uit een hoekschop geeft Janmaat de bal voor. Vandepitte werkt de bal hieruit ongelukkig achter zijn doelman. Achter zijn standbeen langs rolt de bal via zijn hak tegen de netten.
28'
Armenteros laat in de spits voor het eerst van zich spreken. Janmaat levert de bal in bij zijn spits. De Zweed draait zich makkelijk vrij van zijn tegenstander. Maar schiet vanaf de rand van de zestien in de handen van De Jonghe.
27'
Ondertussen kan Hoek wat onder de druk uitkomen. Kyle Doesburg stoomt in de counter op aan de rechterflank en geeft de bal voor op Martens. De middenvelder van hoek ziet de bal voor zijn voeten liggen. Maar Mathijsen kan nog net op tijd opruimen.
25'
De druk van de thuisploeg neemt toe. Manu komt aan de linkerkant van het veld door de verdediging van Hoek lopen. De linksbuiten van Feyenoord trapt de bal vanaf de zijlijn vervolgens tegen De Jonge aan.
24'
Langzaamaan wordt Feyenoord gevaarlijker. Uit een vrije trap, links buiten het strafschopgebied, vindt Ruud Vormer bijna het doel. De Jonghe kan de bal nog net uit de lange hoek tikken. Dit ontgaat scheidsrechter Janssen, die een doeltrap geeft aan Hoek.
22'
De plaatselijke fanfare uit Hoek is ook meegekomen naar de Kuip en laat zich nu horen. Volkomen terecht. Na ruim twintig minuten gespeeld te hebben kan de hoofdklasser nog makkelijk overleven.
20'
Mathijsen is met de eerste echte kans van de wedstrijd dicht bij een doelpunt. Uit een hoekschop kopt de centrale verdediger hard tegen de handen van de doelman van Hoek.
18'
Als Hoek zich eventjes op de helft van Feyenoord begeeft laten de meegereisde supporters zich gelijk luid horen. De Zeeuwse aanhang joelt als Doesburg de helft van Feyenoord op komt dribbelen. Hij kan de bal bij de zestien afgeven op Nick de Groote. De aanvaller van Hoek verspeelt de bal in het strafschopgebied echter aan Sven van Beek.
16'
Inmiddels kunnen we afstandsschot nummer zes noteren. Sven van Beek vuurt een nutteloos schot op het doel van de Zeeuwen. Van Beek komt uit de middencirkel dribbelen en schiet de bal onmiddellijk richting het vijandelijke doel. Zolang Feyenoord zo blijft spelen hoeft HSV Hoek zich nog geen zorgen te maken.
14'
Het voetbal van Feyenoord stokt voorlopig nog bij het strafschopgebied van Hoek. De Rotterdammers komen niet verder dan afstandsschoten. Schoten die tot nog toe weinig gevaar brengen.
12'
Jordi de Jonghe moet opnieuw in actie komen. Wederom kan hij met zijn vuisten een schot van een verre afstand keren. Ditmaal van Elvis Manu.
10'
Bakkal laat zich in de eerste tien minuten opvallend zien. De middenvelder, die voor het eerst sinds zijn terugkeer weer in de basis is gestart bij Feyenoord, duikt veelvuldig op bij de rand van het zestienmetergebied van Hoek.
7'
Het eerste schot van de wedstrijd komt op naam van John Goossens. Van ver buiten het strafschopgebied haalt De Feyenoorder met zijn linkervoet hard uit. De Jonghe kan de bal met zijn vuisten wegstompen.
5'
Aan voetballen komt de ploeg van Kenny Verhoene voorlopig dan ook nog niet toe. Als de hoofdklasser de bal al in bezit heeft is hij door een lange bal snel weer in Rotterdams bezit.
3'
Het strijdplan van HSV Hoek wordt al vroeg duidelijk. De Zeeuwen trekken zich met alle spelers terug op eigen helft en willen zo lang mogelijk de nul houden.
1'
Feyenoord wordt binnen een minuut al gevaarlijk. Daryl Janmaat zet met een lange bal Armenteros al vroeg vrij voor Jordi De Jonghe, doelman van HSV Hoek. De spits van Feyenoord, bij afwezigheid van Pellè, staat echter in buitenspelpositie.
1'
Samuel Armenteros en Otman Bakkal hebben afgetrapt in het bekerduel. We zijn begonnen.
1'
Goedenavond, ik ben Merten Simons en vanavond doe ik verslag van de bekerwedstrijd tussen Feyenoord en HSV Hoek. Om 20.45 zal Ed Janssen fluiten voor de aftrap van de wedstrijd in de derde ronde van de KNVB-beker. Tot die tijd kunt u onder het kopje ‘wedstrijddetails’ alvast de opstellingen van beide teams bekijken.

Op papier zou de wedstrijd een eenvoudige overwinning voor Feyenoord moeten worden. De voetballers uit het Zeeuwse Hoek spelen immers drie klassen lager in de Hoofdklasse B. Echter blijft het bekervoetbal. HSV Hoek zal niet de eerste amateurploeg zijn die voor een verrassing zorgt in de Beker. Zo wonnen de Zeeuwen, getraind door de Belg Kenny Verhoene, in de vorige ronde nog verrassend van topklasser HBS uit Den Haag. Hoek heeft dit seizoen al meegemaakt hoe het is om te stunten en zal alles in het werk zetten om dit huzarenstukje te herhalen.

De hoofdklasser staat in de competitie op dit moment op een eerste plaats. Opvallend is dat HSV Hoek in uitduels nog geen punt verloren heeft. Sterker nog, de Zeeuwen kregen buitenshuis pas één tegendoelpunt te verwerken. Dit samen met het feit dat Feyenoord in de beker tegen amateurploegen zelden grote overwinningen behaalt moet de aanhang van HSV Hoek hoop geven. Weliswaar verloren de Rotterdammers in de beker nog nooit van een amateurploeg. Toch ging het lang niet altijd even overtuigend. De grootste overwinning op een amateurploeg stamt nog altijd uit 1983, toen Feyenoord met 7-0 van Elinkwijk won. De laatste jaren blijft het vaak bij vier of vijf doelpunten.

De wedstrijd leeft dan ook enorm bij de amateurploeg. HSV Hoek neemt maar liefst 35 bussen mee richting De Kuip. De wedstrijd leeft echter niet alleen bij de Zeeuwen. Ook de Feyenoordaanhang laat de wedstrijd niet links liggen. Zo zullen er ondanks dat het niveauverschil drie klassen is, toch nog ruim 21000 toeschouwers aanwezig zijn in het stadion van de Rotterdammers.

Deze Feyenoordaanhang zal de ploeg vandaag moeten zien voetballen zonder Graziano Pellè. De Italiaanse goaltjesdief kreeg afgelopen week een schorsing aan zijn broek van vier wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk, voor zijn rode kaart tegen Heracles Almelo. Vanavond zit hij zijn eerste wedstrijd van deze schorsing uit. Pellè zal in de spits vervangen worden door Samuel Armenteros.

De topschutter is niet de enige speler die vanavond afwezig is aan de kant van Feyenoord. Ronald Koeman geeft enkele belangrijke spelers rust. Waardoor er basisplaatsen zijn ingeruimd voor onder andere jongelingen Elvis Manu en Sven van Beek. Daarnaast neemt bijvoorbeeld Kostas Lamprou plaats onder de lat en maakt Otman Bakkal zijn rentree in het basisteam.