Heracles Almelo Dinsdag, 16. December 2014
SC Cambuur
0:3
0 : 1 Torinfos in de Ticker Mohamed El Makrini 14. / Schot met rechts  (Albert Rusnák)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Mohamed El Makrini 52. / Schot met rechts
0 : 3 Torinfos in de Ticker Calvin Mac-Intosch 61. / Kopbal  (Albert Rusnák)

90'
88'
SC Cambuur daarentegen houdt het voor gezien na de derde treffer. In tergend langzaam tempo gaat de bal nu rond op de middenlijn van het Almelose Polman Stadion.
84'
De houding van John Stegeman voor de dug-out van de Almeloërs spreekt boekdelen. De trainer staat al een lange tijd aan de zijlijn voor zich uit te staren en weet ook niet wat hij deze wedstrijd met zijn ploeg aanmoet.
80'
Uit het niets lijkt Heracles nog wat te willen forceren. De thuisploeg trekt het laatste kwartier ineens ten strijde op de helft van Cambuur. Maar komt daar wel aardig laat mee. Deze 0-3 voorsprong zullen de Friezen natuurlijk niet meer uit handen geven.
78'
Oei! Wout Droste voorkomt een eretreffer van Heracles. De rechtsback gooit zijn lichaam in de strijd als Thomas Bruns uithaalt richting het Cambuur-doel en blokkeert de weg richting een eretreffer van Bruns.
76'
Dat is een vroege publiekswissel. De grote man van de wedstrijd krijgt van Henk de Jong de ruimte om in het laatste kwartier van de wedstrijd zijn rust te pakken.
74'
Wissel in bij SC Cambuur -> Sebastian Steblecki
74'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Mohamed El Makrini
69'
Toch een speldenprik van Heracles! Iliass Bel Hassani kopt het leder nipt voorbij het doel van Zeinstra. Vanaf de rechterkant van het veld levert Tannane een voorzet op maat af op het hoofd van Bel Hassani. Het zit de middenvelder vervolgens niet mee. Enkele centimeters naar links en zijn kopbal lag in het net.
68'
Een actie van Cambuur-middenvelder Sander van de Streek zegt alles deze wedstrijd. Op kinderlijk eenvoudige wijze soleert de middenvelder langs drie Heraclieden het strafschopgebied van de thuisploeg in. Het is dat zijn vizier niet op scherp staat. Anders had het hier 0-4 gestaan.
64'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
64'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Bryan Linssen
64'
Wissel in bij SC Cambuur -> Furdjel Narsingh
64'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Albert Rusnák
63'
Hoe is het toch mogelijk. SC Cambuur is heer en meester op het veld in Almelo, ondanks dat het met tien man speelt. Heracles komt er niet meer aan te pas. Op deze manier blijft het niet bij 0-3.
61'
Doelpunt voor SC Cambuur, 0:3 door Calvin Mac-Intosch
Het is gespeeld in Almelo. Na een hoekschop van Rusnák torent Calvin Mac-Intosch boven de defensie van de thuisploeg uit en kopt de bal snoeihard tegen de touwen.
57'
John Stegeman grijpt in! De oefenmeester van Heracles Almelo brengt de lange Weghorst in de voorhoede van de thuisploeg en haalt vleugelverdediger Koenders naar de kant.
56'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
56'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Milano Koenders
54'
Dit was te verwachten. Heracles zal echt uit een ander vaatje moeten tappen als het deze wedstrijd nog wat wil bereiken.
52'
Doelpunt voor SC Cambuur, 0:2 door Mohamed El Makrini
Gepruts in de verdediging van Heracles zorgt ervoor dat El Makrini zijn tweede van de avond kan maken. Na een hoekschop krijgt Heracles de bal niet uit de zestien, waarna El Makrini de bal voor het intikken heeft.
51'
Heracles daarentegen lijkt het nog niet te snappen en gaat weer op dezelfde voet verder als voor rust. Onnodige ballen in de voeten van de tegenstander en simpele tikjes breed over de zijlijn.
49'
Albert Rusnák snapt hoe het moet. Terwijl hij langs de linker zijlijn dribbelt poort hij Fahd Aktaou door de benen. In het vervolg verspeelt hij de bal, maar het begin is er. Spektakel, dat willen we zien!
47'
We mogen weer! Vol vertrouwen op naar een mooie tweede helft. Laten we het laatste half uur van de eerste helft maar snel achter ons laten.
46'
45'
Dankzij een fabelachtig doelpunt van Mohamed El Makrini keert SC Cambuur met een 0-1 voorsprong de rust in. Qua hoogtepunten blijft het daar voorlopig echter ook wel bij. Nadat Lucas Bijker in de 22e minuut met een rode kaart het veld moest verlaten, zakte het niveau van de wedstrijd namelijk terug tot een bedroevend niveau. Laten we hopen dat het spel van de eerste twintig minuten in de tweede helft door beide ploegen weer wordt opgepakt.
45'
43'
Oef! Tannane vindt met een vrije trap vanaf de linkerkant van het veld de paal! Een slotoffensief van de thuisploeg!
42'
Jawel! Toch een klein kansje dan. Bryan Linssen zet een knap één-tweetje op met Thomas Bruns in het strafschopgebied van de bezoekers. Zijn schot wordt vervolgens gekraakt door een Cambuurbeen en rolt vervolgens over de achterlijn.
41'
In het laatste kwartier zijn er dan ook welgeteld nul incidenten in de buurt van beide goals geweest, die ook maar enigszins op een kans lijken.
39'
Het publiek van de thuisploeg helpt daar ook niet bepaald bij mee. De weinig toeschouwers die er zijn laten zich met name fluitend horen en de Friezen voeren de boventoon op de Almelose tribunes.
35'
Nee SC Cambuur krijgt het op deze wijze niet moeilijk en daar kunnen de Friezen zichzelf een klopje mee op de schouder geven. De bezoekers zetten met tien man al vroeg druk en geven Heracles geen enkele kans om tot voetballen te komen.
32'
Een tekenende lange bal van Iliass Bel Hassani op Tannane. De middenvelder probeert vanaf de rechterkant van het veld de volledige lengte van het speelgras over te slaan richting zijn teamgenoot. Maar de bal stuitert pijnlijk over de zijlijn.
30'
Je zou zeggen dat Heracles tegen tien man vol ten strijde trekt. Maar voorlopig is het tegendeel waar. Het spel speelt zich af op de helft van de thuisploeg en Heracles komt niet verder dan lange ballen die niet aankomen.
27'
Henk de Jong grijp onmiddellijk in. Aanvaller Damiano Schet wordt geslachtofferd en mag naar de kleedkamers vertrekken. Verdediger Vytautas Andriuškevičius, neemt zijn plek binnen de lijnen in.
26'
Wissel in bij SC Cambuur -> Vytautas Andriuškevičius
26'
Wissel uit bij SC Cambuur -> Damiano Schet
25'
En zo ligt de wedstrijd weer volledig open. Cambuur zal 65 minuten met tien man verder moeten.
23'
Rode kaart voor Lucas Bijker (SC Cambuur)
Oi oi oi, wat dom! Nadat Tannane op sublieme wijze Thomas Bruns met een lange bal voor doelman Harm Zeinstra zet, trekt Bijker de doorgebroken middenvelder naar het gras.
20'
Na de tegentreffer is Heracles het voorlopig even kwijt. Iedereen is vooral even met zichzelf bezig voorlopig. De thuisploeg grossiert op het moment in balverlies.
17'
Op deze manier kan dit nog wel eens een hele mooie wedstrijd worden. Beide teams zoeken veelvuldig de aanval en het tempo ligt voorlopig hoog. Als er dan ook nog dit soort doelpunten ten tonele worden gebracht, liggen er nog 75 mooie minuten in het verschiet.
14'
Doelpunt voor SC Cambuur, 0:1 door Mohamed El Makrini
Hallo dan! Wat een doelpunt. Rusnak legt de bal panklaar neer voor El Makrini, die vanaf een meter of twintig feilloos uithaalt in de kruising van het Almelose doel.
11'
Veel Heraclieden zullen het echter allemaal niet meekrijgen. Het is schrijnend om te zien hoe leeg de tribunes in het Polman Stadion zijn.
9'
Langzaamaan kruipt Heracles wat uit haar schulp na de kans van Tannane. De Almeloërs zijn ineens veelvuldig op de helft van de Leeuwarders te vinden en de rollen draaien zich om.
7'
Tannane! Dat zal je altijd zien. De eerste kans is voor Heracles Almelo. Oussama Tannane krijgt alle ruimte om richting het strafschopgebied van de bezoekers te dribbelen en uit te halen. Zijn schot zeilt maar nipt tegen het zijnet aan.
5'
De bedoeling van SC Cambuur wordt zo al snel duidelijk. De Friezen zijn naar Almelo afgereisd met de intentie om de thuisploeg al snel onder druk te zetten. Heracles zakt daarentegen ver achteruit.
3'
Ondertussen zijn we al zo'n drie minuten begonnen en heeft Heracles Almelo de bal nog geen enkele keer aangeraakt. SC Cambuur begint de wedstrijd met langdurig balcontact rond de middenlijn.
2'
Daar gaan we! SC Cambuur heeft de ballen aan het rollen gebracht. Laten we hopen dat deze wedstrijd meer brengt dan de 0-1 overwinning van PEC Zwolle op VVV Venlo van net. Spektakel willen we zien!
1'
Een heerlijk potje om de eerste speeldag van de achtste finales van de KNVB-beker mee af te sluiten. Heracles Almelo neemt het in eigen huis op tegen SC Cambuur. De ploeg die na een stroeve start van het Eredivisieseizoen, de laatste vier wedstrijden niet verloor tegen de grote verrassing van dit Eredivisieseizoen. Mijn naam is Merten Simons en vanaf 20.45 uur zal ik verslag doen van tweestrijd. Rond een uur of 19.45 uur zullen hier alvast de opstellingen verschijnen en vanaf 20.45 uur branden we los met het live verslag van deze wedstrijd.

Heracles Almelo
Zoals gezegd gaat het de Almeloërs de laatste weken voor de wind. Na een uiterst stroeve start van het seizoen, raakt het team van John Stegeman de laatste wedstrijden in vorm. In de laatste zes Eredivisiewedstrijden, werden er maar liefst dertien punten in de wacht gesleept. Waardoor Heracles Almelo inmiddels is opgeklommen naar een veertiende plaats. Een wederopstanding de werd ingezet in de vorige bekerronde. In eigen huis rolde Heracles FC Emmen met 6-2 op. Grote man aan de kant van de Almeloërs was destijds Oussama Tannane. De aanvaller prikte vijf van de zes doelpunten tegen de touwen.

SC Cambuur
Hoewel de laatste wedstrijden voor SC Cambuur niet zo succesvol verlopen als het begin van het seizoen is het dit seizoen eigenlijk vooral hosanna bij de Friezen. Met een zevende plaats in de Eredivisie draait het team van Henk de Jong zelfs mee om de plaatsen die recht geven op de play-offs voor Europees voetbal. Met een 1-2 overwinning op Go Ahead Eagles afgelopen weekend heeft SC Cambuur bovendien afgerekend met twee nederlagen op rij. Dat de Friezen zich mogen melden in deze achtste finales was op zich nog geen vanzelfsprekendheid. Hoewel de Leeuwarders met FC Den Bosch en Scheveningen op zijn zachtst gezegd geluk hadden met de loting, had SC Cambuur het vooral tegen de amateurs van Schevingen erg lastig. Pas in de verlenging kon De Jong met zijn manschappen een overwinning forceren. In de 105e minuut zette Bartholomew Ogbeche Cambuur op voorsprong, waarna Bob Schepers in de slotseconden de 2-0 eindstand op het scorebord zette.

Historie
In de KNVB-beker troffen beide teams elkaar nog nooit eerder. Heracles Almelo en SC Cambuur zijn überhaupt geen teams die elkaar vaak tegen het lijf lopen. Tussen 2000 en 2004 troffen beide teams elkaar tienmaal in de eerste divisie, met vooral overwinning voor Heracles tot gevolg, en de laatste twee jaar sparren Heracles en Cambuur weer tegen elkaar op het hoogste niveau. Eerder dit seizoen leverde dat in Almelo een 0-1 overwinning op voor SC Cambuur. In de derde speelronde kopte Michiel Hemmen de bezoekers in de slotseconde van de wedstrijd naar de drie punten.