Liverpool FC Dinsdag, 20. Januari 2015
Chelsea FC
1:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Eden Hazard 18. / Penalty
1 : 1 Torinfos in de Ticker Raheem Sterling 59. / Schot met links  (Jordan Henderson)

90'
Het is afgelopen op Anfield! Ondanks een groot aantal kansen voor Liverpool in de tweede helft eindigt de wedstrijd in 1-1. Daarmee ligt alles nog open voor de return volgende week op Stamford Bridge, dan wordt bepaald wie er uiteindelijk naar de finale van de League Cup gaat.
90'
90'
Bijna maakt Sterling nog de winnende! Courtois vervult echter een heldenrol voor Chelsea vandaag en redt weer.
88'
Wissel in bij Chelsea FC -> Azpilicueta
88'
Wissel uit bij Chelsea FC -> Willian
85'
Liverpool had lange tijd het overwicht, maar Chelsea laat het er ook nog niet bij zitten. De ploeg uit Londen valt aan in de hoop op de 1-2.
80'
Lallana had de 2-1 op de schoen! Hij haalt uit, maar Courtois heeft opnieuw een goede redding in huis. Uit de daaropvolgende corner schiet Sterling uiteindelijk over.
77'
Daar komt Courtois goed weg! Bij een redding kan hij de bal nog net in zijn strafschopgebied houden, waardoor hij geen vrije trap tegen krijgt.
75'
Courtois moet twee keer ingrijpen! Eerst op het schot van Henderson, vervolgens op de rebound van Sterling.
74'
Gele kaart voor John Mikel (Chelsea FC)
Een wat makkelijk gegeven kaart misschien. John Mikel krijgt de kaart na een tackle op Moreno.
73'
Vanaf grote afstand legt Henderson de bal uit een vrije trap perfect op het hoofd van Škrtel. Die raakt de bal echter verkeerd en kopt hoog over het doel van Courtois.
70'
Aanvoerder Steven Gerrard, die zojuist nog op de paal schoot, mag naar de kant. Hij krijgt rust en wordt vervangen Adam Lallana. Met hem gaat Liverpool op zoek naar de 2-1.
70'
Wissel in bij Liverpool FC -> Adam Lallana
70'
Wissel uit bij Liverpool FC -> Steven Gerrard
67'
Op de paal! Opnieuw een prachtige aanval van Liverpool, waarna Gerrard de bal keihard met links op de paal ramt.
63'
De gelijkmaker heeft ervoor gezorgd dat ook Chelsea aan gaat vallen. Hazard staat helemaal vrij in het strafschopgebied, maar kan de bal niet goed controleren en schiet hoog over.
59'
Doelpunt voor Liverpool FC, 1:1 door Raheem Sterling
Sterling met de dikverdiende gelijkmaker! Hij sprint weg van vijf Chelsea-spelers en rondt rustig af met links.
55'
Met de timing van Cahill zit het wel goed, opnieuw stapt hij op het juiste moment uit. Hij voorkomt daarmee dat Sterling op doel kan schieten.
53'
Mooie aanval van Liverpool! Uiteindelijk is het Alberto Moreno die voor kan zetten, maar er zijn zoveel Chelsea-spelers in het strafschopgebied dat de bal simpel kan worden weggewerkt.
49'
Na een paar minuten in de tweede helft is het spelbeeld alweer hetzelfde als in eerste helft: Liverpool heeft de bal, terwijl Chelsea inzakt op eigen helft.
46'
Mignolet moet meteen uit zijn strafschopgebied komen, als Cesc Fàbregas een gevaarlijke pass richting het doel verstuurt. Mignolet is op tijd en trapt de bal ver weg.
46'
45'
In de eerste helft mocht Liverpool het spel maken van Chelsea, dat zelf weinig balbezit had en kansen creëerde. Toch staat er een 0-1 stand op het scorebord, omdat Hazard na ruim een kwartier de penalty benutte, nadat hij zelf was onderuit gehaald door Emre Can. Liverpool heeft dus iets goed te maken in de tweede helft.
45'
45'
Gele kaart voor Filipe Luís (Chelsea FC)
En daar is de volgende gele kaart al! Filipe Luis maakt een slaande beweging richting Lazar Marković en gaat op de bon.
44'
Gele kaart voor Lucas Leiva (Liverpool FC)
Geel voor Lucas voor een stevige duw in de rug bij Hazard.
43'
Na een goede aanval van Liverpool is het Coutinho die uithaalt, zijn schot wordt geblokt en verwerkt tot een corner.
40'
Chelsea gaat het spel wat meer meespelen en verschijnt af en toe voor het doel van Mignolet, doelpogingen levert het alleen niet op.
39'
Gele kaart voor Steven Gerrard (Liverpool FC)
De eerste kaart van de wedstrijd is voor Gerrard, die Hazard onderuit haalt.
37'
Vrije trap van Gerrard van grote afstand, de bal gaat richting Martin Škrtel, maar die krijgt zijn voet er niet tegen.
32'
Het tempo wordt flink opgevoerd! Eerst is Liverpool gevaarlijk met onder andere Gerrard, Sterling en Alberto Moreno, een paar seconden later staat Chelsea alweer aan de overkant met Hazard.
27'
Alberto Moreno is belangrijk voor Liverpool vandaag, vooral zijn voorzetten en acties leveren gevaar op, maar nog geen goals.
24'
De goal van Chelsea heeft weinig aan het spelbeeld veranderd. Chelsea laat Liverpool het spel maken en probeert te profiteren bij balverlies.
18'
Doelpunt voor Chelsea FC, 0:1 door Eden Hazard
Hazard blijft kalm en stuurt Simon Mignolet de verkeerde hoek in. Tegen de verhoudingen in dus een voorsprong voor Chelsea.
18'
Penalty voor Chelsea! Eden Hazard wordt onderuit gehaald door Emre Can en de bal gaat op de stip!
16'
Steven Gerrard schiet de bal snoeihard van afstand, maar opnieuw verricht Courtois goed werk. Hij kan de bal nog net over zijn doel tikken.
14'
Het balbezit van de thuisploeg begint nu kansen op te leveren. Gary Cahill kan de bal echter net onderscheppen, waardoor Courtois de bal kan oppakken.
13'
De eerste kans is voor Liverpool: Jordan Henderson zet voor vanaf links, maar er staat niemand in het strafschopgebied om het af te maken.
10'
Het is nog steeds Liverpool dat het balbezit heeft, terwijl Chelsea loert. Beide ploegen zijn geduldig, waardoor er nog geen kansen ontstaan.
5'
John Terry maakt het zijn eigen keeper even lastig, met een kort terugspeelballetje. Maar Thibaut Courtois blijft rustig en werkt de bal weg.
3'
Het balbezit is in de eerste minuten voor Liverpool, maar het tempo is te laag om door de verdediging van Chelsea heen te komen. Nog geen kansen dus.
1'
Een topaffiche vanavond in de League Cup, als Liverpool en Chelsea elkaar treffen voor de eerste halve finale. Vanavond is Anfield het decor van dit duel, volgende week zullen deze twee ploegen opnieuw tegenover elkaar staan in Londen. Mijn naam is Jessica Westdijk en ik doe verslag van dit duel. Rond 19.45 zullen de opstellingen van beide ploegen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

Liverpool
In tegenstelling tot het vorige seizoen, verloopt dit seizoen moeizaam voor Liverpool. Hoewel de ploeg al acht wedstrijden op rij ongeslagen is, staan de mannen van Brandan Rodgers in de Premier League op de achtste plaats. Het winnen van de League Cup zou dus een mooie manier zijn om het seizoen toch nog een beetje goed te maken.

Afgelopen weekend ging Liverpool op bezoek bij Aston Villa, een wedstrijd die vrij eenvoudig met 2-0 werd gewonnen. Steven Gerrard werd in dat duel gespaard, zodat hij vandaag helemaal fit is. Daarnaast keert Adam Lallana waarschijnlijk terug na een korte dijbeenblessure. Daniel Sturridge, Jon Flanagan, Bradley Jones en Joe Allen zijn in ieder geval afwezig door blessures. Kolo Touré ontbreekt vanwege deelname aan de Afrika Cup.

Chelsea
Het seizoen van Chelsea voorloopt een stuk voorspoediger dan dat van Liverpool. In de Premier League staan de Londenaren stevig aan kop, ze zitten bij de laatste zestien van de Champions League en staan vanavond dus in de halve finale van de League Cup.

Voor Chelsea was het een eenvoudig weekend in Wales, waar Swansea met maar liefst 0-5 werd verslagen. De laatste drie wedstrijden werden gewonnen en in die drie wedstrijden werd ook steeds de nul gehouden. Daarnaast is de selectie van Chelsea bijna helemaal fit, alleen het meespelen van Cesar Azpilicueta en Didier Drogba is nog onzeker.

Voor Liverpool zijn de taken duidelijk: het moet vanavond winnen om kans te maken op een plekje in de finale van de League Cup. Volgende week wacht de return op Stamford Bridge, een zo goed als onneembare vesting voor iedere ploeg. Twee ploegen in vorm treffen elkaar vanavond. Veel plezier bij dit League Cup duel!