1 : 0 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 9. / dir. vrije trap
2 : 0 Torinfos in de Ticker Jens Toornstra 82.  (Jacob Mulenga)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mark Uth 89.  (Joey van den Berg)

90'
Einde wedstrijd FC Utrecht heeft de finale van de play-offs bereikt. Ook het tweede duel in het tweeluik met SC Heerenveen werd door de de ploeg van Jan Wouters gewonnen, waardoor Utrechtzich op mag maken voor twee wedstrijden tegen FC Twente. Utrecht had vanmiddag gedurende de hele wedstrijd weinig moeite met Heerenveen. De twee doelpunten aan Utrecht-zijde werden gemaakt door Toornstra. Met name zijn eerste doelpunt, een prachtige vrije trap van dertig meter, was een beauty. Heerenveen deed in de slotminuut nog wel iets terug, maar de wedstrijd was toen allang beslist.
90'
Ook Duplan krijgt nog een mogelijkheid op de 3-1, maar de ingevallen Fransman gaat heel slordig om met de kans. Hij kan vrij voor de keeper schieten, maar wil dat iets te mooi doen waardoor zijn inzet in een rolletje eindigt.
90'
In de extra tijd probeer Mulenga met een omhaal de 3-1 te maken, maar Nordfeldt kan de bal simpel vangen.
90'
De extra tijd bedraagt drie minuten.
89'
Doelpunt voor SC Heerenveen, 2:1 door Mark Uth
Een zeer merkwaardige beslissing van Van Boekel, die voordat de bal in het doel eindigde floot. Waarvoor hij precies floot is niet duidelijk, maar de scheidsrechter keurt het doelpunt alsnog goed. Na een individuele actie van Van der Berg komt de bal bij Uth terecht, die de bal met zijn linkervoet in de lange hoek krult.
88'
Van der Hoorn is dichtbij de 3-0. Een scherpe vrije trap van Toornstra komt op het hoofd van de verdediger terecht, maar de kopbal van Van der Hoorn wordt door Nordfeldt naast het doel getikt.
87'
Gele kaart voor Marten de Roon (SC Heerenveen)
Voor het vasthouden van Duplan wordt de Heerenveen-middenvelder op de bon geslingerd.
84'
'Twente is de volgende' en 'We gaan Europa in', wordt er op de tribunes gezongen. In Utrecht zit men al met zijn hoofd in de volgende ronde.
82'
Gele kaart voor Jeffrey Gouweleeuw (SC Heerenveen)
De Friezen protesteren massaal bij Van Boekel na het doelpunt van Toornstra. Waarom is niet helemaal duidelijk. Gouweleeuw is iets te fel in zijn protest en wordt daarvoor met een gele kaart bestraft.
82'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:0 door Jens Toornstra
De middenvelder tekent voor zijn tweede doelpunt van de middag aan. Een voorzet van Heerings komt via de heup van Mulenga terecht bij Toornstra, die de bal achter doelman Nordfeldt knalt. FC Utrecht gaat naar de finale van de play-offs, SC Heerenveen is uitgeschakeld.
81'
Wissel in bij SC Heerenveen -> Luciano Slagveer
81'
Wissel uit bij SC Heerenveen -> Yassine El Ghanassi
81'
Gele kaart voor Ramon Zomer (SC Heerenveen)
Een forse tackle op de banen van Duplan wordt door Van Boekel met een gele kaart bestraft.
79'
Doelpunt FC Utrecht afgekeurd! Oar lijkt de bal keihard in de kruising te schieten, maar in de baan van het schot raakt Mulenga, die in buitenspel positie staat, het schot. Het doelpunt wordt dus terecht afgekeurd, maar als Mulenga niet aan de bal zat, dan was het misschien 2-0 geweest.
78'
Een vrije trap van Toornstra op een meter of twintig eindigt nét naast de kruising.
78'
Wissel in bij FC Utrecht -> Kai Heerings
78'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Johan Mårtensson
76'
Het is absoluut niet de middag van El Ghanassi. De buitenspeler houdt constant de bal veel te lang vast en als hij de bal afgeeft, doet hij het vaak niet goed.
75'
Daar springt SC Heerenveen niet goed om met een overtalsituatie. El Ghanassi is op snelheid aan de linkerkant van het veld en kan de inlopende Finnbogason en Van la Parra laag inspelen, maar geeft de bal op halfhoge hoogte waardoor de kans is verkeken.
75'
Het is alles of niets voor de manschappen van Marco van Basten. De Friezen moeten nog twee keer scoren in het laatste kwartier.
74'
Wissel in bij SC Heerenveen -> Mark Uth
74'
Wissel uit bij SC Heerenveen -> Hakim Ziyech
73'
Ook Van der Berg waagt een poging. Het ontbreekt ook bij zijn schot aan precisie. Zijn inzet vliegt meters naast.
72'
Een goede één-twee tussen El Ghanassi en Finnbogason, levert de Belg een schietkans op. De aanvaller krijgt op randje strafschopgebied de bal teruggespeeld en haalt direct over, maar zijn schot eindigt in de tribunes.
68'
Gele kaart voor Johan Mårtensson (FC Utrecht)
Een felle tik op de enkel van Ziyech levert Martensson een gele kaart op. Door deze gele kaart is de middenvelder geschorst voor de volgende wedstrijd.
67'
De opgekomen back Van der Maarel krijgt rechts in het strafschopgebied de bal van Mulenga ingespeeld en haalt direct uit. Een deel van het publiek denkt dat de jonge verdediger scoort, maar in werkelijkheid eindigt zijn schot in het zijnet.
65'
Wissel in bij FC Utrecht -> Édouard Duplan
65'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Cedric van der Gun
64'
Dit had de 1-1 moeten zijn voor SC Heerenveen! Een goede actie en een goede voorzet van Van la Parra levert El Ghanassi een enorme mogelijkheid op, maar de Belg schiet de bal, die hij uit de lucht moet nemen, naast de goal.
63'
Een beetje uit het niets krijgt Finnbogason een schietmogelijkheid. In het strafschopgebied krijgt de Ijslander rechts van de goal de kans om met een volley op doel te schieten. De hoek is echter erg lastig, waardoor Ruiter maar een klein deel van zijn doel hoeft te verdedigen. Veel moeite met het schot heeft hij dan ook niet.
62'
Na een goed begin van de tweede helft is SC Heerenveen in niveau ver teruggezakt.
58'
Mulenga krijgt een aardige kans, maar zijn schot mist precisie. De ijzersterke spits krijgt de bal van Asara ingespeeld en moet met zijn zwakke linkerbeen van een meter of twintig uithalen. Dat blijkt te moeilijk voor Mulenga, die een meter of twee naast schiet.
57'
Na een onderbreking van twee minuten wordt het spel weer vervolgd. Ook Martensson staat weer in het veld.
55'
Auw! Gouweleeuw wil op doel schieten, maar de bal eindigt in het klokkenwerk van Martensson. Met veel pijn blijft de middenvelder op de bal liggen.
53'
Daar verschalkt Gouweleeuw bijna zijn eigen keeper. De verdediger, die in de belangstelling staat van AZ, wil een voorzet van Toornstra wegwerken, maar raakt de bal compleet verkeerd. Via de bovenkant van zijn voet gaat de bal voorlangs het doel van Nordfeldt, die tot zijn opluchting de bal over de achterlijn ziet rollen.
52'
Gouweleeuw besluit dat het tijd is om niet te wachten tot een goede mogelijkheid zich voordat, maar om te schieten. Van 25 meter probeert de verdediger de bal uit een dropkick op het doel van Ruiter te vuren, maar de bal vliegt meters over de goal.
50'
De eerste kans van de tweede nam komt op naam van Van der Gun. De aanvaller schiet vanuit een lastige positie de bal in de korte hoek, maar ziet Nordfeldt de bal naast het doel werken.
49'
SC Heerenveen is met een aanvallend strijdplan de kleedkamer uit gekomen.
47'
Van Basten heeft in de rust besloten aanvallend te wisselen. Marecek is in de kleedkamer achtergebleven en Van la Parra, een rasaanvaller, is zijn vervanger.
46'
Ziyech probeert Ruiter te verrassen door direct uit de aftrap op doel te schieten, maar de doelman staat goed op te letten en ziet de bal twee meter over het doel vliegen.
46'
Wissel in bij SC Heerenveen -> Rajiv van la Parra
46'
Wissel uit bij SC Heerenveen -> Lukáš Mareček
46'
45'
Einde eerste helft Door een subliem doelpunt van Jens Toornstra staat FC Utrecht na 45 minuten spelen op een 1-0 voorsprong. Het is SC Heerenveen dat na het verlies in eigen huis moet winnen, maar de ploeg van Jan Wouters begon de wedstrijd vol op de aanval. Dat werd na tien minuten spelen beloond, toen Toornstra een vrije trap van een meter of dertig kei- en keihard in de kruising trapte. Een wereldgoal van jewelste. In de minuten die daarop volgden was Utrecht dichtbij een verdubbeling van de score, maar Nordfeldt voorkwam erger voor Heerenveen. De Friezen zullen in de tweede helft met een ander strijdplan moeten komen, willen ze nog kans maken op de finale van de play-offs.
44'
Een kleine scrimmage in het strafschopgebied van SC Heerenveen levert de ploeg van Jan Wouters geen doelpunt op. Onder andere Oar probeerde Nordfeldt te testen, maar elke keer als een Utrecht-speler probeerde te schieten werd dat voorkomen of werd het schot geblokt.
42'
We naderen het einde van de eerste helft. FC Utrecht probeert het spel te temporiseren en de Friezen gaan daarin mee.
38'
De poging van Toornstra is begrijpelijk na het doelpunt dat hij eerder maakte. De middenvelder krijgt de bal hoog aan de rechterkant van het veld ingespeeld en probeert met een volley met de buitenkant van zijn schoen de bal op doel te schieten. Hij is ditmaal niet zo gelukkig als bij zijn vorige schot, want de bal vliegt ruim voorlangs het doel van Nordfeldt.
36'
Elke keer als El Ghanassi de bal krijgt duurt het heel lang voordat hij de bal afspeelt. Langzaam maar zeker zie je ook een aantal van zijn medespelers hieraan ergeren.
33'
Op een vergelijkbare plaats als bij het doelpunt, mag Toornstra weer voor een vrije trap aanleggen. Ditmaal schiet hij niet op doel, maar geeft hij de bal hoog voor. FC Utrecht houdt er een corner aan over.
32'
Het spel is op dit moment in evenwicht. Utrecht is na een goede beginfase wat teruggezakt in niveau, maar geeft vooralsnog weinig weg.
29'
El Ghanassi legt de bal bij de vrije trap breed op Ziyech, die hard uithaalt. De bal is goed in de linkerhoek geplaatst, maar Ruiter leek er al op te rekenen en tikt de bal over de achterlijn.
28'
SC Heerenveen krijgt na een overtreding van Oar op Van Anholt een vrije trap op een gevaarlijke plek. Ziyech is degene die achter de bal gaat staan.
25'
El Ghanassi probeert met een verrassend schot Ruiter te verrassen, maar zijn poging eindigt dichterbij de cornervlag dan het doel.
23'
Uit een corner van Oar kopt Van der Hoorn bijna de 2-0 binnen, maar zijn kopbal stuitert een meter naast het doel van Nordfeldt.
21'
Na een vlammende start van FC Utrecht komt SC Heerenveen wat beter in de wedstrijd.
18'
Ditmaal was Finnbogason er wat dichter bij. De Heerenveen-topscorer krijgt de bal van Raitala in de diepte aangespeeld en probeert in het strafschopgebied de bal langs Ruiter te tikken. De doelman is echter snel uitgekomen en voorkomt dat de bal hem voorbij gaat.
16'
Het eerste schotje van SC Heerenveen is een feit. Finnbogason staat alleen tegen vier verdedigers en heeft geen zin om de bal terug te spelen, dus haalt uit. Het is een kansloze poging, want de bal vliegt half stuiterend meters langs het doel van Ruiter.
15'
De ploeg van Marco van Basten laat zich afbluffen in het eerste kwartier van de wedstrijd. De Friezen moeten ervoor waken dat de wedstrijd niet al in de eerste helft wordt beslist.
13'
De kansen volgen elkaar nu snel op voor FC Utrecht. Ditmaal is het de beurt aan Mulenga, die de bal op de rand van het strafschopgebied op doel afvuurt. Zijn inzet is hard, maar gaat niet genoeg richting de hoek waardoor Nordfeldt redding kan brengen.
11'
Net na het doelpunt beslist Van der Gun bijna al het duel. De aanvaller straft een foutje van Zomer af en krijgt een goede schietkans, maar zijn schot wordt door Nordfeldt gekeerd.
9'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Jens Toornstra
Wát een streep van Jens Toornstra! De middenvelder besluit een vrije trap van dertig meter direct te nemen en schiet de bal kei-hard in de kruising. Er moeten gekke dingen gebeuren, wil dit niet het doelpunt van deze play-offs worden.
5'
Er zit in de eerste minuten van de wedstrijd veel meer beleving in het spel dan tijdens het vorige duel. Met name Utrecht is de wedstrijd met meer bezieling begonnen.
3'
FC Utrecht begint het duel met veel balbezit op de helft van SC Heerenveen.
2'
Het is duidelijk met welk strijdplan Jan Wouters zijn elftal het veld in heeft gestuurd. FC Utrecht begint de wedstrijd vol op de aanval.
1'
Hallo en welkom bij het live verslag van de wedstrijd tussen FC Utrecht en SC Heerenveen. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou op de hoogte houden van dit duel. Onder het kopje 'Wedstrijdschema' kan je zien welke tweeëntwintig spelers de wedstrijd zullen beginnen. Om 16:30 zal er in de Galgenwaard worden afgetrapt. Alvast een plezierige wedstrijd gewenst!

FC Utrecht en SC Heerenveen zijn twee van de vier ploegen die strijden om een ticket voor de voorronde van de Europa League. In de finale zal één van de twee clubs het opnemen tegen FC Twente, dat eerder vandaag FC Groningen uitschakelde. De grote kanshebber om de laatste ronde van de play-offs te bereiken is FC Utrecht. De ploeg van Jan Wouters creëerde in de eerste ontmoeting een goede uitgangspositie, door de Friezen in het Abe Lenstra Stadion met 0-1 te verslaan.

Voor Marco van Basten en zijn manschappen telt alleen winst vandaag. SC Heerenveen is na de verliespartij in eigen huis de underdog in deze ronde, maar weet dat het met onder andere Finnbogason en El Ghanassi een aantal gevaarlijke speler in huis heeft. Voor FC Utrecht dreigt het gevaar dat het op twee gedachten gaat hinken: enerzijds zal het de voorsprong willen verdedigen, anderzijds zal de club het initiatief niet aan SC Heerenveen willen overlaten.

Zoals gezegd werd de eerste wedstrijd in de eerste ronde van het tweeluik gewonnen door FC Utrecht. Goudhaantje aan Utrecht-zijde was Cedric van der Gun. Na 70 minuten spelen zette de vleugelaanvaller zijn club met een bekeken kopbal op voorsprong. SC Heerenveen kwam nog wel een aantal keer dichtbij de gelijkmaker. Zo raakte Marten de Roon de paal en schoot Rajiv van la Parra van dichtbij mis. Ondanks de kansen die de ploeg van Marco van Basten kreeg, prijkte er na negentig minuten spelen een 0-1 eindstand op het scorebord.