1 : 0 Torinfos in de Ticker Michiel Kramer 44. / Kopbal  (Paul de Lange)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Ludcinio Marengo 80.  (Nick Coster)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Mark Veldmate 86.  (Leroy Labylle)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Robert Mühren 90.  (Ludcinio Marengo)

90'
Einde wedstrijd FC Volendam staat in de derde en laatste ronde van de play-offs om promotie/degradatie. De ploeg van Hans de Koning wist ook de tweede wedstrijd van het tweeluik met MVV te winnen. In het KRAS Stadion was FC Volendam veel te sterk voor MVV, maar wist met 'slechts' 3-1 van de ploeg van René Trost te winnen. Vlak voor rust kwam de thuisploeg op voorsprong door een doelpunt van Kramer, al had Volendam in de eerste helft een aantal keer eerder op voorsprong kunnen komen. In de tweede helft kreeg het Andere Oranje kans op kans, maar pas tien minuten voor tijd werd de wedstrijd door Marengo beslist. De 2-1 en 3-1 van Veldmate en Mühren waren puur voor de statistieken.
90'
Doelpunt voor FC Volendam, 3:1 door Robert Mühren
Het was eigenlijk al afgelopen, maar Mühren maakt het voor Volendam definitief af. De invaller krijgt de bal van Marengo en stift de bal langs Castro.
89'
Iedereen van MVV is mee naar voren. De club uit Maastricht heeft aan de rechterkant van het veld een vrije trap. Rutjes zet de bal echter niet goed voor, waardoor deze mogelijkheid verkeken is.
86'
Doelpunt voor MVV, 2:1 door Mark Veldmate
Bij FC Volendam wanen ze zich al in de derde ronde van de play-offs, want ze staan niet meer goed op te letten. Slordig balverlies van Kuwas leidt het doelpunt van Veldmate in, die een strakke voorzet van Labylle achter Stevens tikt.
85'
Wissel in bij FC Volendam -> Levi Schwiebbe
85'
Wissel uit bij FC Volendam -> Michiel Kramer
83'
Smeets krijgt een aardige mogelijkheid om de eer van MVV te redden, maar zijn kopbal vliegt meters naast het doel van Stevens.
82'
Het seizoen lijkt er voor MVV op te zitten.
80'
Doelpunt voor FC Volendam, 2:0 door Ludcinio Marengo
Daar is dan eindelijk de beslissing voor FC Volendam. Het Andere Oranje heeft in de tweede helft enorm veel kansen op de 2-0 laten liggen, maar tien minuten voor tijd is het wel raak. De altijd opkomende back Coster geeft de bal in het strafschopgebied aan Marengo, die naar zijn rechterbeen draait en in de rechterkruising schiet.
77'
Veldmate krijgt namens MVV een heel klein kansje, maar in het strafschopgebied kan de invaller uit de draai het doel niet bereiken.
76'
Wissel in bij FC Volendam -> Robert Mühren
76'
Wissel uit bij FC Volendam -> Jack Tuyp
75'
Je zou een slotoffensief van MVV verwachten, maar niets is minder waar. FC Volendam blijft aanvallen, MVV is machteloos.
72'
MVV heeft nog een kleine twintig minuten om twee doelpunten te maken, maar gezien het spelbeeld zit dat er echt niet in.
70'
Wissel in bij MVV -> Bryan Smeets
70'
Wissel uit bij MVV -> Sven Braken
69'
Hoe kan het nog steeds maar 1-0 staan?! Tuyp omspeelt Castro maar staat op de achterlijn, dus geeft hij de bal hoog terug op Kramer. De aanvallende middenvelder glijdt uit en kan de bal niet schieten, waarop de bal bij Fafiani terecht komt. De middenvelder haalt hard uit, maar Castro brengt voor de zoveelste keer vanmiddag redding.
67'
Het is een prachtige voetballer, die Kuwas, maar hij moet ook leren om meer balgevoel in zijn rechtervoet te krijgen.
66'
Esajas probeer het met een kansloos schot van dertig meter. MVV lijkt niet bij machte om uitgespeelde kansen te creëren.
63'
Na een snelle doeltrap van FC Volendam ontvangt Marengo de bal. Die snijdt naar binnen, kan de bal niet afspelen en besluit zelf maar uit te halen. Zijn inzet vliegt rakelings naast.
63'
Uit een corner van Rutjes kopt de ingevallen Veldmate net over het doel van Stevens. Als MVV nog wat wil, dan moet het deze buitenkansjes benutten.
62'
Na de grote kans die MVV kort na rust kreeg, zijn de Limburgers nauwelijks meer gevaarlijk geweest. FC Volendam is nadrukkelijk op zoek naar de beslissing.
61'
Wissel in bij MVV -> Malcolm Esajas
61'
Wissel uit bij MVV -> Hawbir Moustafa
58'
Weer houdt Castro MVV in leven! Eerst keer dat doelman een schot van Marengo, maar Castro lijkt kansloos als Tuyp de rebound binnen kan tikken. De keeper staat echter goed opgesteld en redt voor de tweede keer zijn elftal. Het is wachten op de beslissing.
56'
Het is minder ernstig uit dan het leek, want Kramer staat weer en kan de wedstrijd vervolgen.
55'
Na een onschuldig duel grijpt Kramer naar zijn enkel. Dit ziet er niet goed uit voor de middenvelder.
52'
Twee keer binnen korte tijd scoort Volendam bijna! Eerst vliegt een voorzet van Fafiani bijna in het doel, maar Castro kan ternauwernood de bal via de lat over het doel tikken. Uit de corner die daarop volgt krijgt Kuwas op de rand van het strafschopgebied de kans om in één keer uit de lucht te schieten, en de buitenspeler doet dat. Hard vliegt de bal richting de linkerkruising, maar weer weet Castro zijn ploeg in de wedstrijd te houden.
50'
Het gaat over en weer in de eerste vijf minuten van de tweede helft. MVV geeft zich nog niet gewonnen.
47'
En dat was bijna de 1-1! Van dichtbij lijkt Stankov een doelpunt te maken, maar met een katachtige reflex tikt Stevens de bal over het doel heen. Wat een begin van de tweede helft!
46'
Dat had al de beslissing in de wedstrijd kunnen zijn. Fafiani omspeelt zijn directe tegenstander aan de linkerkant van het veld en geeft de bal hoog voor. De bal komt terecht bij Kramer, die het met een volley probeert, maar de bal vliegt een paar meter naast.
46'
Wissel in bij MVV -> Mark Veldmate
46'
Wissel uit bij MVV -> Lloyd Borgers
46'
45'
Einde eerste helft FC Volendam staat met anderhalf been in de derde en laatste ronde van de play-offs. De ploeg van Hans de Koning staat na 45 minuten spelen op een 1-0 voorsprong door een doelpunt van Kramer. In het KRAS Stadion heeft het publiek in de eerste helft veel kansen voor de thuisploeg gezien. Zo raakte De Lange de paal en schoot Coster van dichtbij op Castro. MVV, dat het mindere van het spel heeft, kreeg ook twee kansen, maar verzuimde om op voorsprong te komen. In de tweede helft zal MVV minstens twee doelpunten moeten maken om de finale van de play-offs te bereiken.
45'
De extra tijd van de eerste helft bedraagt drie minuten.
45'
Net na het doelpunt van Kramer, krijgt Marengo een goede schietkans. De buitenspeler trekt vanaf de rechterkant van het veld naar binnen en schiet, maar Castro redt.
44'
Doelpunt voor FC Volendam, 1:0 door Michiel Kramer
Vlak voor rust komt FC Volendam op voorsprong door een doelpunt van Kramer. De middenvelder geeft het laatste tikje, maar had de kopbal van De Lange misschien niet eens hoeven aanraken. De middenvelder van Volendam kopte een prachtige voorzet van Kuwas achter Castro, maar zag Kramer er met het doelpunt vandoor gaan. MVV moet nu minstens twee keer scoren om de volgende ronde van de play-offs te bereiken.
42'
We naderen het einde van de eerste helft. MVV wordt door FC Volendam teruggedrongen en het lukt de ploeg van Trost niet goed om onder de druk weg te komen.
39'
Gele kaart voor Hawbir Moustafa (MVV)
Net na de eerste gele kaart van MVV, volgt ook de tweede kaart. Moustafa houdt Marengo vast en wordt daarvoor op de bon geslingerd door Braamhaar.
37'
Gele kaart voor Kjell Knops (MVV)
Het zat er al een tijdje aan te komen dat Braamhaar een gele kaart zou geven. De eerste MVV'er die een kaart krijgt is Knops, die Kuwas van achteren haakt.
35'
Coster krijgt de mogelijkheid om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar verzuimt daarin! De aanvallende back speelt de sterke Kramer, die in het strafschopgebied wacht, de bal in de voeten. De nummer 10 van Volendam houdt de bal vast en geeft de bal weer mee aan Coster, die links van het doel één op één met Trost kan schieten. Coster haalt uit, maar Trost redt en voorkomt de 0-1.
33'
Het begint wat grimmiger te worden in het KRAS Stadion. Met name MVV is erg fel in de duels, wat de Volendammers niet kunnen waarderen. Voorlopig houdt Braamhaar echter de kaarten op zak.
32'
Fafiani blijft na een botsing met Stankov geblesseerd liggen, maar lijkt de wedstrijd te kunnen vervolgen.
28'
Twee hele goede mogelijkheden voor MVV op rij! Eerst haalt Braken na goed terugleggen van Borgers hard uit, maar zijn inzet wordt door Stevens naast het doel gewerkt. Uit de corner die daarop volgt krijgt MVV weer een mogelijkheid. Labylle neemt een strakke corner en vindt het hoofd van Rutjes, die achterwaarts kopt en het Stevens weer moeilijk maakt. De doelman redt, maar daarmee is het gevaar nog niet geweken. Volendam-speler Koning staat gelukkig voor zijn teamgenoten goed op te letten, en schiet de bal die op twee meter van het doel stil ligt, over de achterlijn.
25'
Na een korte periode waarin MVV wat aanvallender begon te spelen, is het FC Volendam dat de controle over de wedstrijd overneemt. Gezien het spelbeeld is het wachten op de 1-0.
22'
FC Volendam raakt de paal! Middenvelder de Lange krijgt op vijfentwintig meter van het doel de bal en besluit naar zijn rechtervoet te kappen en uit te halen. Het harde schot vliegt langs doelman Castro, maar eindigt op de buitenkant van de paal.
21'
FC Volendam krijgt een hoekschop na een aardige actie van Kuwas aan de linkerkant van het veld. De corner wordt scherp genomen, maar weggewerkt door een MVV'er.
20'
MVV wordt wat brutaler en begint steeds meer naar voren te spelen.
16'
Daar was de eerste kans voor MVV! Labylle bereikt met de lange bal Braken, die de bal in het strafschopgebied ontvangt. Braken zet Tol simpel opzij en kan op zoek naar een medespeler. De Volendammer vindt de opgekomen Borgers, die in één keer uithaalt, maar hij raakt de bal niet hard genoeg waardoor Stevens de bal simpel kan oppakken.
12'
Het is een gelijkopgaande wedstrijd. FC Volendam heeft twee hele goede mogelijkheden gehad om op voorsprong te komen, maar benutte de kansen niet.
9'
MVV'er Van Hyfte beweert dat hij wordt vastgehouden in het strafschopgebied en claimt een penalty, maar Braamhaar wuift het weg.
7'
FC Volendam komt bijna op 1-0! Kuwas krijgt aan de linkerkant van het veld veel ruimte en speelt met de buitenkant van zijn linkervoet de bal laag richting Kramer, die op de rand van het strafschopgebied staat. De aanvallende middenvelder laat onverwacht de bal lopen, waardoor Marengo een goede schietkans krijgt. Marengo schiet de bal echter tegen een verdediger aan, maar het gevaar is voor MVV nog niet geweken, want Tuyp krijgt een herkansing. De Volendam-spits krijgt op tien meter van het doel de tweede kans binnen vijf seconden, maar raakt de bal niet goed, waardoor de bal via een voet van een medespeler over vliegt.
4'
Met een prachtige schijnbeweging ontdoet Marengo zich van zijn directe tegenstander. De buitenspeler kan echter net niet de achterlijn bereiken, omdat MVV-verdediger Stankov met een tackle de bal over de zijlijn speelt.
2'
Oud-Spartaan Rutjes laat meteen zijn tanden zien en begaat een fikse overtreding op Kramer. Braamhaar fluit, maar houdt een gele kaart op zak.
1'
Voor aanvang van de wedstrijd heeft Volendam-middenvelder Fafiani nog de prijs voor speler van het jaar ontvangen. Een leuke prijs voor de ervaren speler.
1'
Goedemorgen en welkom bij het live-verslag van de wedstrijd tussen FC Volendam en MVV. Mijn naam is Vincent Houttuin en ik zal jou op de hoogte houden van dit zeer belangrijke duel in de play-offs. Onder het kopje 'Wedstrijdschema' kan je de opstellingen der beide elftallen vinden. Om 12:30 zal de wedstrijd en daarmee ook het live commentaar van start gaan!

Eerder deze week wist FC Volendam het eerste duel van de halve finale tegen MVV te winnen. In Maastricht won de ploeg van Hans de Koning met 0-1, waardoor het Andere Oranje de beste papieren heeft om de finale van de play-offs om promotie/degradatie te bereiken. In deze finale zal FC Volendam of MVV de winnaar van het treffen tussen VVV Venlo en Go Ahead Eagles treffen.

Het mag ondertussen bekend zijn dat FC Volendam een zeer teleurstellend einde van de competitie beleefde. De Volendammers waren voorafgaand aan de laatste speelronde de koploper en hadden aan een gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles genoeg om het kampioenschap binnen te halen. Het elftal van Hans de Koning verloor de wedstrijd in de Adelaarshorst echter, waardoor SC Cambuur onverwacht de titel pakte. FC Volendam eindigde op de tweede plaats in de Jupiler League en probeert nu via de nacompetitie alsnog promotie af te dwingen.

MVV beleefde een vreemd seizoen in de Jupiler League. Lang leek het erop dat de club van René Trost zou meedoen om de titel, maar de faillissementen van AGOVV en SC Veendam gooiden roet in het eten. MVV verloor door de faillissementen veel punten, verloor haar vorm en haakte af in de titelstrijd. Uiteindelijk eindigde de club uit Maastricht op een vijfde plaats, waardoor het in de play-offs aan nummer 2 FC Volendam is gekoppeld.

Zoals gezegd eindigde het eerste duel in de halve finale van de play-offs in een 0-1 overwinning voor FC Volendam. De ploeg van Hans de Koning won dankzij een doelpunt van het talent Kuwas. De buitenspeler maakte een kwartier voor tijd het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor zijn team met één been in de laatste ronde van de play-offs staat. MVV zal vandaag moeten winnen in en tegen Volendam om de volgende ronde te bereiken.