12:30 uur
PEC Zwolle
1:1
(Heenwedstrijd 2:1)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bertrand Traoré 18. / Schot met rechts  (Rochdi Achenteh)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tomáš Necid 56. / Schot met rechts  (Bram van Polen)

90'
De wedstrijd kwam de tweede helft echt los. PEC besloot om ook te gaan aanvallen en dit leidde tot de 1-1. Tien minuten na rust scoorde Necid. Daarna waren er kansen over en weer. Tien minuten voor tijd was het einde wedstrijd voor Van der Werff. Hij ontving zijn tweede gele kaart. Daardoor werd de opgave heel lastig voor PEC. Door de 1-1 eindstand gaat Vitesse naar de finaleronde en zit het seizoen van PEC erop.
90'
90'
Gele kaart voor Wallace (Vitesse)
De Braziliaan beukt Thomas omver. Nergens voor nodig en daardoor zeker een terechte kaart.
90'
Er komen drie minuten bij in Arnhem!
90'
Wissel in bij Vitesse -> Marvelous Nakamba
90'
Wissel uit bij Vitesse -> Renato Ibarra
87'
PEC lijkt niet meer bij machte om nog een goal te maken. Dat zou dus betekenen dat het seizoen ten einde is voor de Zwollenaren.
83'
Gele kaart voor Marko Vejinović (Vitesse)
Hij deelt een tik uit en Braamhaar besluit om hem hiervoor geel te geven.
82'
Traoré, hoe kun je die missen?! Wallace bedient de spits vanaf de rechterflank. Hij hoeft de bal alleen maar binnen te tikken, maar krijgt het voor elkaar om de bal naast het doel te tikken.
80'
Geel-rode kaart voor Maikel van der Werff (PEC Zwolle)
De centrum verdediger legt Ibarra neer en voorkomt zo een gevaarlijke aanval van de Arnhemmers. Hij had echter al geel en daardoor gaat hij er dus met een rode kaart vanaf. Toch apart, aangezien hij volgend seizoen voor Vitesse speelt.
76'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Kingsley Ehizibue
76'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Jody Lukoki
75'
PEC heeft nog een kwartier om in ieder geval één treffer te maken en zo een verlenging uit het vuur te slepen. De kansen zijn er zeker geweest.
72'
Vejinović haalt uit van afstand en Hahn heeft daar nog alle moeite mee. Afgelopen donderdag scoorde de middenvelder van Vitesse op deze wijze. Toen verkeek Hahn zich op de bal, dat doet hij nu niet.
70'
Qazaishvili vergeet de bal binnen te tikken! Wallace omspeelt zijn directe tegenstander en haalt de achterlijn. Hij geeft vervolgens een lage, strakke voorzet. Qazaishvili vergeet er echter tegenaan te lopen, waardoor er geen 2-1 op het scorebord staat.
67'
Identieke wissels van Peter Bosz, in vergelijking met de heenwedstrijd in Zwolle. Wallace en Marko Vejinović zullen het middenveld van Vitesse komen versterken.
66'
Wissel in bij Vitesse -> Wallace
66'
Wissel uit bij Vitesse -> Zakaria Labyad
66'
Wissel in bij Vitesse -> Marko Vejinović
66'
Wissel uit bij Vitesse -> Josh McEachran
62'
Het eerste kwartier na rust is zeer aantrekkelijk, vergeleken bij de eerste helft. De wedstrijd is door de 1-1 zeker nog niet gespeeld en beide ploegen hebben na rust al meerdere kansen gecreëerd.
59'
Kevin Diks met een kopbal op de lat! De back kan de bal inkoppen op enkele meters van het doel. De grote kans wordt echter niet benut, want de lat staat de 2-1 in de weg.
58'
Gele kaart voor Mustafa Saymak (PEC Zwolle)
De invaller legt Traoré neer en moet hiervoor boeten.
56'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Tomáš Necid
Bram van Polen komt op aan de rechterkant en gooit de bal voor het doel. Daar staan de verdedigers van Vitesse te slapen. Necid controleert de bal met de borst en rond vervolgens beheerst af. Dit mag Vitesse zichzelf aanrekenen.
54'
De tweede helft begint hoopvol. De eerste tien minuten na rust zijn leuker dan de gehele eerste helft.
50'
Labyad! Bart van Hintum levert de bal zomaar in bij Labyad. Hij besluit om uit te halen, maar zijn schot gaat voorlangs.
50'
De vrije trap die volgt, levert bijna de 2-0 op! Achenteh schiet de bal in het zijnet.
47'
Door de komst van Mustafa Saymak, gaat PEC aanvallender spelen. De middenvelder verving verdediger Thomas Lam.
46'
Grote kans Necid! Pardoes krijgt de Tsjechische spits de bal mee en hij loopt door richting de goal. Zijn schot gaat voor langs, hier had meer ingezeten voor PEC.
46'
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Thomas Lam
45'
Vitesse was de bovenliggende partij en kwam via Traoré op voorsprong, na een kwartier spelen. Daarna was hij nog een aantal keren gevaarlijk met schoten uit de tweede lijn. Rienstra was het dichtst bij de gelijkmaker, maar Room was attent. De vraag is wat PEC de tweede helft kan, tegen een beter Vitesse. De thuisploeg lijkt zich te mogen opmaken voor de finale van de play-offs.
45'
45'
Er komt een minuut bij in Arnhem!
42'
Schotje Traoré. Hij verschaft zich een schietpositie, maar zijn schot vanaf een kleine twintig meter is een prooi voor Hahn.
41'
De stadionspeaker roept om dat er ruim 16.000 toeschouwers aanwezig zijn. Dat is toch weinig in een stadion met een capaciteit van 25.000.
37'
Doelpuntenmaker Traoré hinkt over het veld. Hij lijkt een blessure te hebben. De vraag is of we hem na rust terug gaan zien.
34'
Ryan Thomas bijna met de gelijkmaker! Lukoki speelt Necid in en hij geeft de bal vervolgens mee aan de meegekomen Thomas. Hij komt het strafschopgebied in en aarzelt niet. Room voorkomt met een redding dat de 1-1 op het scorebord komt.
32'
Vitesse krijgt een vrije trap op een mooie plek, na een overtreding van Jody Lukoki op Qazaishvili. Zakaria Labyad trapt de bal vanaf een meter of twintig, maar komt niet verder dan een poging die eindigt in de muur.
29'
Het eerste half uur is verstreken, zonder dat er veel hoogtepunten zijn geweest in de GelreDome. Vitesse is de betere ploeg en leidt terecht met 1-0. Behoudens de treffer, heeft zowel Vitesse als PEC nauwelijks iets gecreëerd.
26'
Gele kaart voor Thomas Lam (PEC Zwolle)
De vervanger van Trent Sainsbury gaat als eerst op de bon vanmiddag. Hij houdt Valeri Qazaishvili vast en probeert daarmee de aanval in de kiem te smoren. Vitesse voetbalt door, maar Thomas Lam krijgt uiteindelijk wel een gele kaart.
24'
Een voorzet van Ryan Thomas komt voor de voeten van Tomáš Necid. De Tsjechische spits besluit om gelijk uit te halen, maar het schot wordt geblokt.
21'
Met de tegengoal is de opgave voor PEC niet heel veel anders geworden. De ploeg moest twee keer scoren en zal dat nu nog steeds moeten doen.
18'
Doelpunt voor Vitesse, 1:0 door Bertrand Traoré
Rochdi Achenteh onderschept de bal op het middenveld en stuurt vervolgens Traoré weg met een steekpass. De spits neemt de bal mee en kapt onder weg Maikel van der Werff uit. De bal komt voor zijn rechter te liggen en hij plaatst de bal vanaf de rand van het strafschopgebied keurig langs Warner Hahn. Mooie goal!
16'
Fantastische actie Bertrand Traoré! Een inworp komt bij hem en hij ontdoet zich van zijn directe tegenstander door de bal subtiel over hem heen te wippen. Hierdoor verschaft hij zichzelf een schietkans, maar zijn poging gaat langs de verkeerde kant van de paal. Een flits van de spits van Vitesse.
14'
Het tempo van Vitesse ligt te laag om PEC pijn te doen. Met name in de defensie wordt de bal lang rond gespeeld, zonder effect.
10'
De play-offs leven niet in Arnhem. Het stadion is bij lange na niet uitverkocht. Misschien dat een eventuele volgende ronde meer mensen naar de GelreDome doet bewegen.
7'
Renato Ibarra probeert het van heel ver! Het schot verdwijnt hoog in de tribunes. De Ecuadoriaan loopt dit seizoen niet in de pas met de overige aanvallers van Vitees. Hij scoorde namelijk slechts twee keer dit seizoen.
5'
Vitesse mag de bal hebben van PEC. De ploeg van Ron Jans zal gokken op foutjes bij de Arnhemmers en dan proberen toe te slaan.
2'
Eerste schot van de wedstrijd komt op naam van Davy Pröpper. De door PSV begeerde middenvelder zet een dribbel in en haalt vanaf twintig meter uit. De bal gaat een metertje over.
1'
PEC Zwolle heeft afgetrapt in Arnhem!
1'
Welkom! Vitesse ontvangt zondagmiddag om 12.30 uur PEC Zwolle in de GelreDome. Inzet is een plek in de finale van de play-offs om Europees voetbal. De heenwedstrijd in Zwolle eindigde in een 1-2 zege voor Vitesse. De ploeg van Peter Bosz is daarom de grote favoriet om de finale te bereiken. Mijn naam is Jari Wesselink en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder de knop wedstrijddetails kunt u opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Vitesse zit op rozen na overwinning in Zwolle
Vitesse heeft zondagmiddag de beste papieren om de finale van de play-offs te behalen. In Zwolle boekte de ploeg van Peter Bosz een zakelijke 1-2 overwinning. De doelpunten kwamen van Marko Vejinović en Valeri Qazaishvili. Vitesse is bezig aan een geweldige serie van zestien wedstrijden, waarin alleen uit bij ADO Den Haag werd verloren. Na de winterstop zijn de resultaten enorm verbetert, want voor de winterstop bivakkeerden de Arnhemmers nog in het rechterrijtje van de eredivisie. Een hoogtepunt in de succesvolle reeks was de 1-4 overwinning op Feyenoord in de Kuip. Dit leidde na afloop in de catacomben tot opstootjes. Saillant detail is dat Feyenoord de tegenstander in de finale van de play-offs kan zijn. De Rotterdammers moeten een 0-1 nederlaag tegen sc Heerenveen goedmaken in de eigen Kuip, daarnaast moet Vitesse zorgen dat Zwolle niet met een dusdanig verschil wint in Arnhem.

PEC Zwolle moet minimaal twee keer scoren in de GelreDome
PEC Zwolle heeft zichzelf geen goede dienst bewezen door in eigen huis met 1-2 te verliezen van opponent Vitesse. Daardoor heeft de ploeg van Ron Jans geen prettige uitgangspositie om aan de return in Arnhem te beginnen. PEC begon de eerste wedstrijd goed en kwam via Maikel van der Werff op voorsprong, maar deze voorsprong werd uiteindelijk te niet gedaan. Opvallend is dat Van der Werff volgend jaar het geel-zwarte tenue van Vitesse draagt. PEC speelde aan het begin van het huidige seizoen in Europa, door de bekerwinst van vorig seizoen. Sparta Praha bleek daarin te sterk voor de Blauwfingers. De club droomt van een nieuw Europees avontuur, maar is daar ver van verwijdert. De ploeg zal moeten scoren in de GelreDome. Een 0-1 overwinning volstaat niet, een 1-2 overwinning levert een verlenging op.