Almere City FC Vrijdag, 12. Mei 2017
Helmond Sport
0:2
(Heenwedstrijd 2:4)
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jordy Thomassen 40. / Schot met links  (Stephen Warmolts)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Teije ten Den 43. / Kopbal  (Jason Bourdouxhe)

90'
Na rust is de wedstrijd voortgekabbeld. Almere City had, ondanks de inbreng van spits Sven Braken, weinig in te brengen in de tweede helft. De uitblinkende doelman Van Gassel hield zijn doel keurig schoon. Helmond gaat naar de 2e ronde van de play offs.
90'
90'
Almere City blijft ook volgend seizoen uitkomen in de Jupiler League. De vraag is of Soufyan Ahannach behouden blijft voor Almere. De clubtopscorer met 18 goals wordt begeerd door verschillende Eredivisieclubs.
86'
Opnieuw een grote rol vanavond voor Jordy Thomassen. De clubtopscorer maakte zijn 15e van het seizoen en was zo verantwoordelijk voor de openingstreffer.
82'
De wedstrijd is al lang en breed gespeeld. Het geloofd is helemaal weg bij Almere City. Vorig jaar werd de 2e ronde nog bereikt, dit seizoen houdt het op bij de 1e ronde.
80'
Wissel in bij Helmond Sport -> Maiky Fecunda
80'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Jeroen Verkennis
77'
Het Yanmar Stadion herbergt op deze regenachtige vrijdagavond 1.420 toeschouwers.
75'
Wissel in bij Helmond Sport -> Yaël Eisden
75'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Jordy Thomassen
74'
De kans is groot dat Helmond aanstaande donderdag gaat spelen tegen NEC Nijmegen. Als de ploeg van coach Ron de Groot aanstaande zondag geen punten pakt in Heerenveen is het affiche zeker.
70'
Ook Helmond voetbalt nog vrolijk mee in de tweede helft. De bezoekers gokken op ruimte achter de Almere-defensie. De pijlsnelle vleugelaanvallers Hiwat en Zeldenrust moeten de ruimtes herkennen.
66'
Nog een kwart wedstrijd te spelen in het Yanmar Stadion. Helmond is nu wel heel dichtbij een plaats in de tweede ronde. Vorige week had de ploeg echter zelf slechts 20 minuten nodig om een 0-2 achterstand om te buigen in een 4-2 overwinning.
61'
Teleurgesteld verlaat uitblinker Bourdouxhe het veld. De man van de assist op Ten Den wordt vervangen door de snelle Giovanni Hiwat. Bourdouxhe had nog wel even door willen spelen in Almere.
59'
Wissel in bij Helmond Sport -> Giovanni Hiwat
59'
Wissel uit bij Helmond Sport -> Jason Bourdouxhe
57'
Van Gassel keert opnieuw! Almere wordt gevaarlijk vanuit een hoekschop. De voorzet kan op doel worden gekopt door Mac-Intosch. Doelman Van Gassel weet de bal echter tegen te houden met een prima reflex.
56'
De laatste keer dat Helmond de 2e ronde van de play offs haalde was in 2012. Destijds werd buurman FC Eindhoven verslagen. De finaleronde was daarna het eindstation tegen VVV-Venlo.
52'
Almere gaat na rust alles of niets spelen met Braken erbij in de voorhoede. De thuisploeg moet minimaal vier doelpunten maken om een verlenging af te dwingen.
48'
Met deze elf spelers moet Almere de wedstrijd gaan eindigen. Coach Jack de Gier past namelijk vlak na rust zijn derde wissel toe. Spits Sven Braken vervangt verdediger Faris Hammouti.
46'
Wissel in bij Almere City FC -> Sven Braken
46'
Wissel uit bij Almere City FC -> Faris Hammouti
46'
45'
Dankzij geweldig efficiënte drie minuten staat Helmond zo goed als zeker in de tweede ronde van de play offs. Vlak voor rust kwamen de bezoekers op voorsprong via Thomassen. Drie minuten later was het zelfs 0-2 via het hoofd van Ten Den. Almere City kan weinig brengen en na de eerdere 4-2 is Helmond bijna zeker.
45'
43'
Doelpunt voor Helmond Sport, 0:2 door Teije ten Den
Jason Bourdouxhe levert een perfecte voorzet af vanaf de linkerkant. De bal wordt daarna tegendraads in het doel gekopt door de lange Ten Den.
40'
Doelpunt voor Helmond Sport, 0:1 door Jordy Thomassen
De bezoekers komen op voorsprong! Bij de tweede paal raakt aanvoerder Stephen Warmolts de bal niet goed, maar bij de andere paal staat Thomassen die vrij binnen kan prikken.
38'
En de tweede tegenvaller nog voor rust bij Almere. Ook Sherjill MacDonald moet geblesseerd afhaken. Voor hem in het veld komt Arsenio Valpoort.
36'
Gele kaart voor Javier Vet (Almere City FC)
De centrale verdediger brengt Furhgill Zeldenrust naar de grond en krijgt de eerste kaart van de avond.
36'
Kans voor Ten Voorde! Dit had de 1-0 moeten zijn voor Almere! Soufyan Ahannach steekt Rick ten Voorde weg met een mooie pass. Ten Voorde ziet zijn poging echter uitstekend gekeerd worden door doelman Stijn van Gassel.
35'
Wissel in bij Almere City FC -> Arsenio Valpoort
35'
Wissel uit bij Almere City FC -> Sherjill MacDonald
35'
Nog tien minuten spelen tot de rust. Er zal veel moeten veranderen wil Almere zich plaatsen voor de tweede ronde van de play-offs. Helmond heeft voorlopig niets te vrezen.
30'
Robert Braber verzorgt het eerste schot richting het vijandelijke doel. De poging van buiten de zestien verdwijnt echter twee meter over de Almere-goal.
28'
Het spektakel blijft voorlopig uit in Flevoland. Almere kan geen vuist maken tegen het stugge Helmond Sport. Voor de bezoekers is er dan ook geen vuiltje aan de lucht.
23'
Even wat dreiging voor het doel van Helmond Sport. Almere probeert gevaarlijk te worden door middel van het inbrengen van hoge voorzetten. De bezoekers uit Helmond kunnen de bal echter wegwerken.
20'
De winnaar van dit duel speelt in de tweede ronde tegen de nummer 17 van de Eredivisie. Virtueel staat dus aanstaande donderdag de wedstrijd Helmond Sport - NEC Nijmegen op het programma.
16'
De wedstrijd tussen Almere en Helmond is inmiddels een kwartier onderweg. In een regenachtig Yanmar Stadion is het wachten op de eerste serieuze mogelijkheid.
11'
Een vroege tegenvaller voor Almere City. Aanvoerder Kees van Buuren valt uit met een blessure en moet vervangen worden door Paul Quasten. Calvin Mac-Intosch neemt de aanvoerdersband over.
9'
Wissel in bij Almere City FC -> Paul Quasten
9'
Wissel uit bij Almere City FC -> Kees van Buuren
8'
In 2012 was Helmond Sport heel dichtbij een plaats in de Eredivisie. In de derde en laatste ronde van de play offs was VVV-Venlo net te sterk voor de Brabanders.
4'
De intenties zijn direct zichtbaar. Almere City valt aan en Helmond Sport trekt zich terug. De thuisploeg moet vanavond minimaal twee doelpunten maken.
1'
De opstellingen
Coach Jack de Gier geeft de voorkeur aan Calvin Mac-Intosch en Javier Vet bij Almere City FC. Dit gaat ten koste van Paul Quasten en Abdel Metalsi.

Bij Helmond Sport gaat clubtopscorer Jordy Thomassen in de basis starten. De man van een assist en een doelpunt bij de 4-2 overwinning krijgt de voorkeur boven Giovanni Hiwat.
Statistieken
Jordy Thomassen maakte afgelopen maandag zijn eerste goal tegen Almere. De invaller is clubtopscorer van Helmond met 14 goals en lijkt in de return gewoon te starten.
Almere City FC heeft pas één keer met meer dan twee doelpunten verschil gewonnen tegen Helmond in eigen huis. Dit hebben ze vrijdagavond nodig om de tweede ronde te bereiken. Ruim zes jaar geleden werd het 4-0.
Almere City eindigde het seizoen, net als vorig jaar, op een achtste plaats. Dit seizoen vergaarde het team van coach Jack de Gier echter 9 punten meer.
De laatste twee wedstrijden in het Yanmar Stadion gingen verloren voor Almere. Tegen respectievelijk De Graafschap (1-2) en NAC Breda (0-2) werden geen punten geboekt.
Scheidsrechter Allard Lindhout fluit Helmond voor de tweede keer dit seizoen. Lindhout was de leidsman bij FC Emmen – Helmond (1-2). De scheidsrechter floot tevens Almere – Jong PSV (1-0) en Almere – FC Volendam (2-2).