3:2
1 : 0 Torinfos in de Ticker Adam Maher 24. / Schot met rechts  (Ola John)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 38. / Schot met links
2 : 1 Torinfos in de Ticker Sebastian Rudy 47. / Penalty  (Lewis Holtby)
2 : 2 Torinfos in de Ticker Lewis Holtby 81. / Schot met rechts  (Tony Jantschke)
3 : 2 Torinfos in de Ticker Leroy Fer 90. / Kopbal  (Marco van Ginkel)

90'
90'
Nog enkele seconden en het duel zit er op!
90'
Jong Oranje probeert tijd te rekken op de helft van de Duitsers door verschillende keren een ingooi af te dwingen.
90'
Druk van de Duitsers nu op het doel van Zoet. Nederland moet alle zeilen bijzetten om de overwinning over de streep te trekken.
90'
Doelpunt voor Nederland, 3:2 door Leroy Fer
3-2 voor Oranje vlak voor tijd dankzij Fer!! Van Ginkel schiet van dichtbij op goal maar Jantschke weet zijn schot te blokken. Uit de corner die volgt, kopt Fer hard binnen. Hij komt goed ingelopen en kopt van dichtbij onberispelijk raak. Wat een invalbeurt voor de middenvelder!
86'
Bijna staat het 3-2 voor Oranje. Een voorzet van Van Ginkel wordt maar net naast gekopt door Fer. Goede poging van de invaller.
85'
Een voorzet van Clemens vliegt langs alles en iedereen. Dat zag er gevaarlijker uit dan dat het in werkelijkheid was.
83'
Een schot van Hermann vliegt maar net over de kruising van het Nederlandse doel. Jong Oranje moet uitkijken dat het deze wedstrijd niet ook nog verliest. Een dubbele wissel van Pot moet alsnog voor de Nederlandse overwinning zorgen: Depay en Fer moeten dit mede gaan bewerkstelligen.
82'
Wissel in bij Nederland -> Memphis Depay
82'
Wissel uit bij Nederland -> Ola John
82'
Wissel in bij Nederland -> Leroy Fer
82'
Wissel uit bij Nederland -> Adam Maher
81'
Doelpunt voor Duitsland, 2:2 door Lewis Holtby
Holtby haalt verrassend uit vanaf een meter of twintig. De Vrij is te laat en kan het schot niet blokken. De poging van Holtby is niet hard maar wel geplaatst. Zo staat het tien minuten voor het einde 2-2 en geeft Jong Oranje dus een 2-0 voorsprong uit handen.
80'
Wissel in bij Duitsland -> Sebastian Polter
80'
Wissel uit bij Duitsland -> Sebastian Rode
80'
Leuk weetje is dat van alle selecties die deelnemen aan het toernooi in Israël de selectie van Jong Oranje de meeste A-interlands heeft gespeeld. Alle wedstrijden bij elkaar opgeteld speelden de spelers van Nederland al 63 keer in het ‘grote’ Oranje.
76'
Na een mooie steekbal van Holtby kan Hermann bijna inschieten. Zoet is zeer attent en plukt de bal net voor de voeten van Hermann weg. Goed gekeept door de doelman van Jong Oranje.
72'
Strootman schiet verrassend vanaf zo'n 17 meter. Leno is niet verrast en weet de bal vrij gemakkelijk te pakken.
70'
Gigantische kans voor invaller Jozefzoon. Van Ginkel onderschept de bal en stuurt Jozefzoon de diepte in. Leno komt echter goed uit zijn doel en weet het schot van de Oranje-aanvaller te stoppen.
68'
Wijnaldum heeft met een blessure moeten afhaken en staat zijn plek af aan RKC-aanvaller Jozefzoon.
67'
Wissel in bij Nederland -> Florian Jozefzoon
67'
Wissel uit bij Nederland -> Georginio Wijnaldum
65'
Opnieuw een schot van een Duitser. Ditmaal is het Clemens die uithaalt op de rand van de zestien. Zijn schot vliegt echter voorlangs. Ook dat scheelde niet veel..
63'
Nederland zwijnt! Na een geweldige uithaal van Volland van een meter of 25 belandt de bal op de lat. Zoet was kansloos op die inzet en prijst zich gelukkig als hij de poging van Volland uiteen hoort spatten op de lat. Ook in tweede instantie is Zoet attent op een zwakke inzet van Clemens.
61'
Wissel in bij Duitsland -> Christian Clemens
61'
Wissel uit bij Duitsland -> Pierre-Michel Lasogga
61'
Uit een kort genomen hoekschop kan Holtby vrij uithalen binnen de zestien. Het schot van Holtby is hard maar vliegt gelukkig in het zijnet. Daar stond Oranje niet op te letten!
60'
Nederland heeft de bal en speelt die rond. Door de bal in de ploeg te houden, hoopt het de Duitsers even uit hun spel te halen.
56'
Grote mogelijkheid voor Duitsland. Het duurt echter allemaal net iets te lang bij Volland waardoor Oranje de bal weg kan werken. Niemand kan zodoende uithalen terwijl er wel veel ruimte was voor de Duitsers. Daar komt Oranje goed weg!
56'
Uit een hoekschop kopt De Vrij maar net over. Een goede kopbal die een beter lot had verdiend. De Vrij had daar zijn fout goed kunnen maken.
55'
Jong Oranje lijkt enigszins van slag na die snelle goal na rust van de Duitsers. Het balbezit is nu veelvuldig voor onze oosterburen.
52'
Gele kaart voor Pierre-Michel Lasogga (Duitsland)
Lasogga krijgt geel na een vermeende schwalbe. Daar mag Nederland niet klagen.
49'
Nederland is boos nadat scheidsrechter Bebek fluit in het nadeel van Nederland. In een duel tussen een Duitse verdediger en Wijnaldum beslist de scheids dat Wijnaldum vasthoudt en dus wordt zo een veelbelovende mogelijkheid van Oranje gedwongen gestaakt.
47'
Doelpunt voor Duitsland, 2:1 door Sebastian Rudy
De Vrij gaat in de fout en verspeelt de bal aan Rode. Die weet vervolgens met een mooi balletje Holtby aan te spelen. Zoet ziet alleen mogelijk om de aanvoerder van Duitsland naar de grond te werken waarna een penalty volgt. Zoet krijgt geel en Rudy schiet de strafschop onberispelijk binnen in de rechterkruising. Wat een fout van De Vrij die de aansluitingstreffer van Duitsland inleidt.
46'
Gele kaart voor Jeroen Zoet (Nederland)
46'
Penalty voor Duitsland...
46'
45'
Na 45 minuten voetballen staat Jong Oranje met 2-0 voor tegen Jong Duitsland en dat is verdiend. De ploeg van bondscoach Pot is op tien minuten na de gehele eerste helft de bovenliggende partij geweest. Juist in de fase dat de Duitsers sterker werden, scoorde Nederland. Maher schoot hard raak vanaf de rand van het strafschopgebied. De Duitsers leken van slag en dit resulteerde in de 2-0 van Wijnaldum. Hij passeerde enkele Duiters en schoot raak. Bij beide Nederlandse doelpunten zag de Duitse keeper Leno er niet goed uit. Een mooie voorsprong dus voor Jong Oranje met rust!
45'
Vlak voor rust schiet John maar net in het zijnet. Zo stond het bijna 3-0 voor Oranje.
45'
45'
Een schot van Lasogga vanaf de rand van de zestien kan worden geblokt. Dat zag er even gevaarlijk uit.
43'
Wijnaldum werd even behandeld aan de zijlijn. Na een korte behandeling betreedt hij het veld weer.
42'
Gele kaart voor Stefan Thesker (Duitsland)
Thesker krijgt een kaart na een harde sliding op De Jong.
39'
Nadat Holtby de bal aflegt, kan Rudy vanaf een meter of 20 uithalen. Zijn schot is hard maar vliegt gelukkig voor Zoet een metertje naast het Nederlandse doel.
39'
Wissel in bij Duitsland -> Kevin Volland
39'
Wissel uit bij Duitsland -> Peniel Mlapa
38'
Doelpunt voor Nederland, 2:0 door Georginio Wijnaldum
Een fantastische individuele actie van Wijnaldum bezorgt Oranje de 2-0. Nadat de aanvaller enkele Duitse spelers passeert alsof ze er niet staan, schiet hij vanaf de rand van het strafschopgebied richting de kruising. Leno lijkt de bal knap te stoppen maar hij raakt de bal verkeerd met als gevolg dat de bal alsnog in het doel belandt.
37'
Een aardige combinatie van Nederland loopt spaak als Maher zich vastloopt op de rand van de zestien. Daar had meer in gezeten.
35'
De sterke fase die de Duitsers kenden is abrupt beëindigd door het doelpunt van Maher. Het is nu Jong Oranje dat weer de bovenliggende partij is.
31'
Heerlijke steekbal van Maher op De Jong. Die moet direct schieten uit de draai en hierdoor is zijn inzet niet goed genoeg. Leno komt goed uit zijn doel en weet de inzet van De Jong vrij gemakkelijk te keren.
28'
Een voorzet van Hermann kan met moeite worden weggewerkt uit het Nederlandse strafschopgebied. Voorzetten van Duitsland zijn altijd gevaarlijk met de lange mensen die zij voorin hebben staan. Aanvaller Mlapa bijvoorbeeld is maar liefst 1.93 meter lang.
24'
Doelpunt voor Nederland, 1:0 door Adam Maher
Jong Oranje staat voor! Na een kort genomen hoekschop komt de bal bij Maher. Die haalt vervolgens hard uit vanaf de rand van het strafschopgebied. De bal dwarrelt wat en daardoor verkijkt Leno zich compleet op de inzet van Maher. Na bijna 25 minuten spelen staat het dus 1-0 voor Jong Oranje in een fase dat de Duitsers sterker werden!
21'
Was Jong Oranje de eerste tien minuten de bovenliggende partij, de laatste minuten zijn de Duitsers dit.
19'
Een goed schot van Holtby vanaf de rechterkant van het strafschopgebied. Het schot is hard en in de korte hoek. Maar Zoet is alert en weet de bal te pakken.
16'
Na een corner komt de bal via de kluts voor de voeten van Martens Indi. Die denkt niet na en haalt direct hard uit. Helaas weet een Duitser het schot te blokken.
14'
Holtby probeert van grote afstand te schieten. Zijn schot wordt geblokt en dus levert het geen gevaarlijk moment op.
12'
Na een goede opening van De Vrij komt de bal bij Blind. De Jong wordt echter teveel gehinderd om de voorzet van Blind goed in te kunnen koppen.
11'
Na tien minuten spelen is het wel duidelijk dat Nederland de meest aanvallende intenties heeft. De Duitsers wachten af en laten Oranje het spel maken om er vervolgens snel uit te komen bij Nederlands balverlies.
7'
Schitterende aanval van Oranje! Na goed voorbereidend werk van De Jong en Strootman kan Maher van een meter of 10 afstand inschieten. Zijn poging is niet goed genoeg, wel hard maar niet geplaatst. Leno weet daarom de poging van Maher te keren.
6'
Rudy krijgt een beuk en blijft op het veld liggen. Het lijkt er op dat hij verder kan. Nederland geeft de bal sportief terug aan de Duitsers.
4'
De tweede corner voor Oranje, al binnen vijf minuten, levert geen gevaar op. De Duitse keeper heeft moeite om de bal te vangen maar het lukt hem uiteindelijk toch.
3'
Nederland begint gedreven aan de wedstrijd, de eerste hoekschop is een feit. Bij de tweede paal probeert Van Ginkel raak te koppen maar zijn inzet vliegt naast en over.
1'
Na het klinken van de volksliederen heeft Duitsland in een uitverkocht stadion in Petach Tikva afgetrapt. De wedstrijd is begonnen!
1'
Goedenavond, en welkom bij de wedstrijd tussen Nederland en Duitsland die zal starten om half 9. Dit is het eerste duel dat Jong Oranje speelt op het Europees Kampioenschap onder 21 in Israël. Ook voor de Duitsers is het de eerste wedstrijd op het toernooi. Het duel van vanavond zal worden gespeeld in het Hamoshava-stadion te Petach Tikva.

Behalve Duitsland bestaat de poule van Nederland uit Rusland en Spanje. Jong Oranje zit derhalve in een loodzware poule. Voor velen is Spanje, de winnaar van het vorige jeugd EK, namelijk de topfavoriet om het toernooi in Israël te winnen. Bovendien wordt Duitsland tevens hoog aangeslagen. Maar ook Nederland is met een goede ploeg vol A-internationals afgereisd naar Israël. Maar liefst twaalf spelers van het huidige Jong Oranje speelden als eens een wedstrijd in het ‘grote’ Oranje. Aanvoerder van Jong Oranje, Kevin Strootman, heeft de meeste interlands in het ‘grote’ Oranje op zijn naam staan. Hij speelde tot dusver achttien A-interlands. Leroy Fer heeft van de huidige selectie de meeste wedstrijden in Jong Oranje gespeeld: 27. Er kan dus gerust worden gesproken van een ervaren elftal dat ons land vertegenwoordigt op het jeugd EK in Israël.

De wedstrijd van vanavond is voor Nederland gelijk een belangrijke aangezien het team in de groepsfase maar drie wedstrijden speelt. Bondscoach Cor Pot sprak op de persconferentie een dag voorafgaand aan het duel dan ook van een “sleutelwedstrijd”. Pot: “Wanneer we verliezen, dan lopen we direct achter de feiten aan”. Hij stuurt zijn spelers daarom vanavond het veld in met de opdracht om “gecontroleerd aanvallend voetbal” te spelen.

De verdediging en aanval van Jong Oranje voor het duel met Duitsland waren al een tijdje bekend, maar vandaag is ook bekend geworden hoe het middenveld er uit ziet. Naast de vaste waarden Strootman en Adam Maher speelt Vitesse-middenvelder Marco van Ginkel. Dat betekent dat Fer en Jordy Clasie op de bank beginnen. De complete opstellingen van Nederland en Duitsland onder 21 zijn te vinden onder het kopje ‘wedstrijdschema’.

De wedstrijd tussen Spanje en Rusland, die startte om 6 uur, is gewonnen door Spanje. In de 82e minuut scoorde Marata de winnende treffer.