31.08.2015 19:20

Update: Chicharito tekent voor drie jaar

Javier Hernández zal maandag hoogstwaarschijnlijk zijn handtekening zetten onder een contract bij Bayer Leverkusen. De Mexicaanse aanvaller komt over van Manchester United.

Hernández is volgens Bild inmiddels medisch gekeurd door Bayer Leverkusen. Naar verluidt ligt er in Duitsland een contract voor drie seizoenen klaar voor de Mexicaanse aanvaller. Manchester United-trainer Louis van Gaal deed, ondanks het geringe aantal spitsen in de selectie, amper een beroep op Hernández. Afgelopen seizoen speelde de Mexicaan op huurbasis voor Real Madrid.

De Mexicaan mocht tijdens het huidige seizoen drie keer invallen van Van Gaal. Twee keer kwam hij in actie tegen Club Brugge in de voorronde van de Champions League, terwijl hij in de competitie tegen Newcastle United ook speelminuten mocht maken. Van Gaal zal echter niet malen om het vertrek van Hernández. Manchester United hoopt maandag Anthony Martial van AS Monaco te presenteren.

Update: 31-08:2015 19:20:

Javier Hernández heeft een driejarig contract ondertekend bij zijn nieuwe werkgever Bayer Leverkusen. Hiermee blijft de Mexicaan staan op honderd wedstrijden in de Premier League en 36 doelpunten achter zijn naam.

Vorig seizoen werd de spits al verhuurd aan Real Madrid, waarbij de Spaanse club een kans kreeg om Hernández definitief over te nemen. Ondanks dat men tevreden was in de hoofdstad van Spanje,, lichtte de club het de optie in het huurcontract niet.

Hernández keerde terug bij Manchester United, maar zijn kans op speeltijd was dusdanig klein geworden dat een vertrek niet uit kon blijven. De Mexicaan meldde zich maandagmiddag in Duitsland voor een medische keuring en doorstond deze dus. Bayer Leverkusen speelt, na een succesvolle kwalificatie, dit seizoen in de Champions League. Het werd in de groepsfase gekoppeld aan FC Barcelona, AS Roma en BATE Borisov.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner