01.02.2016 21:14

Finnbogason op huurbasis naar FC Augsburg

Alfred Finnbogason in het shirt van Real Sociedad in een oefenduel tegen Feyenoord. (23-07-2014)
Alfred Finnbogason in het shirt van Real Sociedad in een oefenduel tegen Feyenoord. (23-07-2014)

Alfred Finnbogason vertrekt voor de rest van het seizoen naar Augsburg. De Duitse club neemt Finnbogason voor de rest van het seizoen over van Real Sociedad.

Finnbogason werd topscorer van de Eredivisie bij SC Heerenveen, wat hem een transfer naar Real Sociedad opleverde. Bij de Spaanse club zat de IJslander al snel op een zijspoor, wat eerder al een verhuur aan Olympiakos opleverde.

Augsburg zat in hoge nood met het vinden van een nieuwe aanvaller. Tim Matavz vertrok naar Genoa en Nikola Djurdjic naar Fortuna Düsseldorf. Finnbogason moet de rest van het seizoen voor de doelpuntenproductie zorgen.

In de eerste seizoenshelft speelde de 27-jarige spits nog bij Olympiakos. Dit avontuur in Griekenland was geen succes. Alleen op bezoek bij Arsenal in de Champions League wist Finnbogason het net te vinden.

Stefan Reuter, technisch directeur van Augsburg, is in zijn nopjes met de komst van de spits. "We hebben de laatste jaren Finnbogason al gevolgd en zijn heel blij dat hij nu bij ons komt spelen", aldus Reuter op de clubsite.

Finnbogason vertrok na zijn topseizoen bij Heerenveen voor 7,5 miljoen naar Real Sociedad. Bij de Spanjaarden staat hij nog tot juli 2018 onder contract.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner