02.05.2016 16:35

Bayer haalt verdediger terug naar Leverkusen

Bayer Leverkusen heeft zich voor aankomend seizoen versterkt met Danny da Costa. De verdediger komt over van FC Ingolstadt 04, waar hij nog een contract tot de zomer van 2017 had.

Vier seizoenen geleden vertrok Da Costa van Bayer Leverkusen naar FC Ingolstadt. Bayer Leverkusen, dat zich onlangs wist te kwalificeren voor de Champions League, had echter een terugkoopclausule opgenomen in het contract van Da Costa toen hij naar FC Ingolstadt vertrok. Bayer Leverkusen maakt nu gebruik van die clausule. "Danny is een voorbeeld van de ontwikkeling van onze club", zegt Thomas Linke, technisch directeur van FC Ingolstadt, op de clubsite van de Duitse club. "Hij heeft de laatste vier seizoenen grote stappen gemaakt. Wij wensen hem verder veel succes."

Da Costa is blij met zijn terugkeer naar Bayer Leverkusen. "Ik heb veel te danken aan Ingolstadt. Ik heb nu de mogelijkheid om terug naar huis te keren en de volgende stap in mijn carrière te zetten. Ik verlaat Ingolstadt met een lach en een traan", aldus Da Costa.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner