26.06.2016 11:33

Dure Ngombo kiest voor Fortuna Düsseldorf

Maecky Ngombo houdt zijn oog op de bal tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. (26-01-2016)
Maecky Ngombo houdt zijn oog op de bal tijdens de competitiewedstrijd tegen FC Utrecht. (26-01-2016)

Maecky Ngombo zet zijn carrière voort in Duitsland. De aanvaller van Roda JC vertrekt transfervrij uit Nederland en tekent een tweejarig contract bij Fortuna Düsseldorf, dat komend seizoen op het tweede niveau uitkomt. Roda JC wilde graag langer door met Ngombo, maar de financiële eisen van de supersub waren te hoog voor de Eredivisionist.

"Na ruim twee maanden onderhandelen, trekt Roda JC de conclusie dat gezien de onverantwoord exorbitant hoge eisen van de zijde van Maecky er geen overeenstemming kan worden bereikt over een contract bij Roda JC", stelde de club vorige maand via de officiële kanalen. De club nam Ngombo in 2015 op amateurbasis over van Standard Luik en wilde een profcontract aanbieden, maar dat ging dus niet door.

De Belg met Congolese roots maakte zichzelf populair in Limburg door in een korte periode drie belangrijke doelpunten te scoren. Tegen FC Utrecht werd hij de matchwinner, hij snoepte persoonlijk punten af van Ajax en dompelde ook Feyenoord in rouw. In totaal speelde hij achttien wedstrijden in het shirt van Roda JC, waarin hij vijf keer scoorde. Mike van Duinen, die afgelopen seizoen op huurbasis speelde voor Roda JC, staat ook onder contract bij Fortuna Düsseldorf.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner