11.07.2016 19:44

Emmen heeft primeur in Nederlands voetbal

Het koude winterweer maakt het een gure aangelegenheid om de wedstrijd FC Emmen - FC Den Bosch in de JENS Vesting te bezoeken. (22-01-2016)
Het koude winterweer maakt het een gure aangelegenheid om de wedstrijd FC Emmen - FC Den Bosch in de JENS Vesting te bezoeken. (22-01-2016)

FC Emmen heeft zich versterkt met Viktor Maier, een transfer die bijzonderder is dan hij lijkt. Maier is namelijk de eerste Kirgiziër ooit die in het Nederlandse voetbal actief zal zijn.

Normaal gesproken moet een Nederlandse club exorbitante salarissen betalen aan spelers van buiten de Europese Unie, maar het feit dat Maier in Emmen actief kan zijn komt vooral door het feit dat hij naast staatsburgerschap van Kirgizië ook over een Duits paspoort beschikt. Hij tekent voor twee jaar in Emmen, de club heeft bovendien een optie om die verbintenis met nog eens een jaar te verlengen.

Maier, achtvoudig international voor de nummer 111 van de FIFA-wereldranglijst die al geen kans meer maakt op kwalificatie voor het WK 2018, wordt door directeur voetbalzaken Jan Korte gepresenteerd als een ‘fysiek sterke speler’ die op de hele rechterflank uit de voeten kan. Maier heeft op de website van zijn nieuwe werkgever reeds aangegeven dat hij erg veel zin heeft in zijn periode in de Jens Vesting. 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner