25.07.2016 13:48

Aubameyang heeft voorkeur voor Real Madrid

Pierre-Emerick Aubameyang (l.) is net iets eerder bij de bal dan Jérôme Boateng in de finale van de DFB-Pokal. (21-05-2016)
Pierre-Emerick Aubameyang (l.) is net iets eerder bij de bal dan Jérôme Boateng in de finale van de DFB-Pokal. (21-05-2016)

Er is maar één club die Pierre-Emerick Aubameyang kan verleiden tot een transfer. De aanvaller van Borussia Dortmund heeft een voorkeur voor Real Madrid.

"Real Madrid is de enige club die me kan verleiden tot een vertrek bij Borussia Dortmund", aldus de international van Gabon in gesprek met ZDF. "Op dit moment is er geen andere club waar ik graag voor zou willen spelen", aldus Aubameyang. De pijlsnelle aanvaller stond in het verleden in de belangstelling van onder meer Arsenal en Manchester United, maar die clubs maken dus geen kans op de spits.

Aubameyang staat inmiddels drie seizoenen onder contract bij Borussia Dortmund. De spits was het afgelopen seizoen verantwoordelijk voor 25 competitietreffers in dienst van de Duitse club. Daarmee wist hij zijn eerste (dertien treffers) en tweede (zestien treffers) seizoen in Dortmund te overtreffen. De Duitse club nam Aubameyang in de zomer van 2013 over van AS Saint-Étienne. De spits stond ook onder meer onder contract bij AS Monaco en AC Milan.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner