31.07.2016 14:44

Schalke 04 heeft 'overbodige' Coke binnen

Sevilla raakt rechtsback Coke kwijt aan Schalke 04. De twee clubs bereikten daarover een akkoord, meldt Schalke zondag. Coke is al medisch gekeurd bij de club van Klaas-Jan Huntelaar.

Het duurt nog even voordat Coke, de aanvoerder van de winnaar van de laatste drie Europa Leagues, zich in Gelsenkirchen bij de training aansluit. De 29-jarige Spanjaard vliegt maandag terug naar zijn vaderland om nog wat formaliteiten te regelen. Naar verluidt betaalt Schalke vijf miljoen euro voor de rechtsback aan de Spaanse club. Over de duur van het contract is nog niets bekend.

Coke speelde sinds het seizoen 2011-2012 voor Sevilla, maar kwam dit seizoen niet in de plannen van nieuwe trainer Jorge Sampaoli voor. Op 18 mei speelde de verdediger nog een grote rol in de Europa League-finale tegen Liverpool. Coke was tweemaal trefzeker en mede dankzij zijn doelpunten pakte Sevilla voor de derde opeenvolgende keer de eindzege in de Europa League. De geboren Madrileen debuteerde bij Rayo Vallecano in het seizoen 2005-2006 in het betaalde voetbal. 

ANP/Voetbal.com

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner