01.08.2016 15:02

Dortmund neemt afscheid van Błaszczykowski

Borussia Dortmund heeft definitief afscheid genomen van Jakub Błaszczykowski. De Poolse middenvelder vertrekt per direct bij Borussia Dortmund en gaat aan de slag bij VfL Wolfsburg.

Błaszczykowski heeft bij VfL Wolfsburg een contract getekend tot de zomer van 2019. De Pool vertrok in de zomer van 2007 van Wisła Kraków naar Borussia Dortmund, maar kwam het afgelopen seizoen al niet meer in actie voor Borussia Dortmund. Błaszczykowski speelde op huurbasis namens Fiorentina, maar wist in de Serie A niet te imponeren.

VfL Wolfsburg geeft de Pool een nieuwe kans in de Bundesliga. "Jakub Błaszczykowski is een speler met een overduidelijke meerwaarde", aldus Klaus Allofs, technisch directeur van VfL Wolfsburg, op de clubsite van Die Wölfe. "Niet alleen vanwege zijn voetbalkwaliteiten, maar ook buiten het veld is hij voor iedereen een voorbeeld. Hij zal zich voor honderd procent inzetten voor onze club. We zijn dan ook blij dat hij aankomend seizoen in het shirt van Wolfsburg speelt", aldus Allofs.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner