02.08.2016 19:50

Werder Bremen haalt oude bekende Kruse

Aanvaller Max Kruse is zichtbaar ontevreden nadat VfL Wolfsburg met 0-1 verliest van Hoffenheim. (12-03-2016)
Aanvaller Max Kruse is zichtbaar ontevreden nadat VfL Wolfsburg met 0-1 verliest van Hoffenheim. (12-03-2016)

Max Kruse keert terug bij Werder Bremen. De 28-jarige aanvaller speelde afgelopen seizoen bij VfL Wolfsburg, maar kon daar geen potten breken. Bremen heeft de transfer van de aanvaller bevestigd.

Wolfsburg haalde een jaar geleden Kruse nog met grote verwachtingen binnen, maar wist de hoge verwachtingen nimmer waar te maken. De aanvaller werd voor twaalf miljoen euro overgenomen van Borussia Mönchengladbach en maakt nu de overstap naar Bremen voor zo'n zes miljoen euro. Door bonussen kan de transfersom nog oplopen naar negen miljoen, zo melden Duitse media. Tussen 2006 en 2009 speelde Kruse ook al in dienst van Werder Bremen.

Kruse is blij met de terugkeer bij zijn oude club. 'Ik hoop mijn bijdrage te leveren om Werder weer terug te krijgen waar het hoort', zo vertelt hij op de website van zijn nieuwe werkgever. Bremen eindigde afgelopen seizoen op een zeer teleurstellende dertiende plaats in de Bundesliga. Kruse speelde vorig seizoen 32 wedstrijden in dienst van Wolfsburg en kwam daarin zesmaal tot scoren. De aanvaller is bovendien goed voor veertien interlands en maakte vier doelpunten voor Die Mannschaft. Kruse kwam in het verleden ook nog uit voor FC St. Pauli en SC Freiburg.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner