24.12.2016 12:35

Wolfsburg bevestigt Franse overstap Draxler

Julian Draxler speelt na de winterstop in de Ligue 1. VfL Wolfsburg heeft de transfer van de Duitser naar Paris Saint-Germain bevestigd, alleen een medische keuring staat de definitieve transfer nog in de weg. Draxler staat nog maar anderhalf jaar onder contract bij de Bundesliga-club, maar is niet geliefd bij de fans.

Naar verluidt betaalt Paris Saint-Germain, dat in de Franse competitie derde staat en in de knock-outfase van de Champions League gekoppeld werd aan FC Barcelona, veertig miljoen euro aan VfL Wolfsburg, dat bedrag kan via bonussen oplopen naar een bedrag dat rond de vijftig miljoen euro ligt.

In 2015 betaalde de Duitse club nog 36 miljoen euro voor Draxler, die uit de jeugdopleiding van Schalke 04 komt. Vorig seizoen speelde de middenvelder slechts 21 duels in de Bundesliga, dit seizoen blijft de teller steken op dertien wedstrijden. Nadat Draxler afgelopen zomer al zijn vertrekwens uitsprak, werd hij veelvuldig uitgefloten door de fans. Deze winter herhaalde de Duitser echter zijn vertrekwens, die hij nu heeft gekregen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner