31.01.2017 09:31

Ajax-target Bailey tekent bij Bayer Leverkusen

Leon Bailey heeft op de slotdag van de transferperiode een contract getekend bij het Duitse Bayer Leverkusen. De aanvaller van KRC Genk stond eerder in de belangstelling van Ajax, maar bleek onhaalbaar.

De aanvaller tekent in Duitsland een contract tot de zomer van 2022. "Hij is een ontzettend snelle speler, die zeer behendig is", aldus Rudi Völler, technisch directeur van Bayer Leverkusen, op de clubsite van de Duitsers. "Hij geeft onze voorhoede een kwaliteitsimpuls. We zijn heel erg blij dat Leon Bailey voor ons heeft gekozen en denken dat hij een goede aanwinst voor Bayer Leverkusen is."

Bailey stond anderhalf jaar onder contract bij KRC Genk. In België scoorde hij acht keer in 56 wedstrijden in de Jupiler Pro League. De aanvaller denkt zich in Duitsland verder te kunnen ontwikkelen. "Bayer Leverkusen is een mooie club", zegt de Jamaicaan. "Hier kan ik de volgende stap in mijn carrière zetten en me goed ontwikkelen. Hier wordt attractief voetbal gespeeld en dat is een belangrijke reden dat ik voor Bayer Leverkusen heb gekozen."

Bailey gaat bij Bayer Leverkusen spelen met rugnummer 9.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner