01.02.2017 15:24

Pirlo en Villa krijgen Finse ploeggenoot

Alexander Ring (r.) probeert het schot van zijn tegenstander te blokken.
Alexander Ring (r.) probeert het schot van zijn tegenstander te blokken.

Alexander Ring maakt per direct de overstap van New York City FC, waar hij ploeggenoot wordt van onder meer Andrea Pirlo en David Villa. De Finse middenvelder komt over van 1. FC Kaiserslautern, dat uitkomt in de 2. Bundesliga.

"Toen ik hoorde van de belangstelling van New York City was ik gelijk geïnteresseerd", aldus de Fin op de clubsite van New York City FC. "De transfer heeft flink wat tijd in beslag genomen, maar voor mij was het duidelijk dat er maar één club was waar ik naartoe wilde. Ik heb er voor moeten vechten, maar ik ben blij dat het is gelukt."

"Ik heb de Major League Soccer gevolgd vanuit Duitsland en ik heb geleerd dat het een hele fysieke competitie, die in het buitenland wordt onderschat. Ik wil mijn stempel drukken op deze club. De mensen zullen me leren kennen als een echte winnaar die altijd honderdtien procent geeft", aldus Ring, die naast 1. FC Kaiserslautern in Duitsland ook speelde voor Borussia Mönchengladbach en in jeugdopleiding van Bayer Leverkusen actief was.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner