25.02.2017 15:32

'Amerikaanse clubs hengelen naar Hernández'

Javier Hernández kan mogelijk de overstap gaan maken naar de Major League Soccer. De Mexicaanse spits zou in onderhandeling zijn met zijn huidige werkgever Bayer Leverkussen. LA Galaxy en Los Angeles FC worden genoemd als geïnteresseerde clubs.

Hernández, ook wel bekend als Chicharito, zou in 2018 de overstap moeten maken naar de Verenigde Staten, zo meldt ESPN. De Mexicaanse spits, dit seizoen goed voor tien doelpunten in de Bundesliga, heeft nog een contract tot de zomer van 2018. Het is echter nog maar zeer de vraag of de Amerikaanse clubs Hernández weten te contracteren. Er zijn namelijk meer clubs geïnteresseerd in de komst van de tweebenige aanvaller.

De zaakwaarnemer van de Mexicaan wilde niet reageren op de berichtgeving van ESPN. Hernández zou naar verluidt een kleine negen miljoen euro per jaar kunnen verdienen in de Major League Soccer en dat zou hem de best betaalde voetballer van de Verenigde Staten kunnen maken. De 28-jarige spits speelde in het verleden voor Manchester United en Real Madrid. Sinds de zomer van 2015 staat hij onder contract bij Leverkussen.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner