08.05.2017 21:04

'Degradant wil Ajax verlossen van Westermann'

Ajax en Heiko Westermann worden mogelijk van elkaar verlost door SV Darmstadt 98. De Duitse verdediger speelt sinds begin dit seizoen in Amsterdam, maar speelde nog geen tien wedstrijden in de hoofdmacht.

Zoals de laatste jaren vaker het geval zocht Ajax naar ervaring om de jonge spelersselectie te sturen. In het verleden werden spelers als Christian Poulsen, Niki Zimling, Diederik Boer en John Heitinga gehaald, met wisselend succes. Westermann valt onder de categorie niet succesvol, alhoewel hij wel mateloos populair is bij het Amsterdamse publiek.

Afgelopen zondag kreeg hij zijn eerste basisplaats in de Eredivisie van dit seizoen. De Duitser werd opgesteld, samen met een grote meerderheid van Ajax' B-ploeg. Volgens Voetbal International biedt Darmstadt 98 de oplossing voor Ajax en Westermann, de degradant in Duitsland wil met de routinier zo snel mogelijk terug naar het hoogste voetbalniveau in Duitsland.

Darmstadt 98 is momenteel de hekkensluiter van de Bundesliga en kan met nog twee wedstrijden te gaan niet meer uit de degradatiezone komen. Westermann beschikt nog over een contract tot de volgende zomer, hij speelde meer dan vierhonderd wedstrijden in Duitse competities.

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner