FC Barcelona
4:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 25. / Kopbal  (Dante)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mario Gómez 49. / Schot met links  (Thomas Müller)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Arjen Robben 73. / Schot met links  (Bastian Schweinsteiger)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Thomas Müller 82. / Schot met rechts  (David Alaba)

90'
Samenvatting

Bayern München kan alvast een hotel in Londen gaan boeken. FC Barcelona werd met 4-0 afgedroogd door Der Rekordmeister. Barça creëerde slechts één grote kans terwijl de Duitsers kans op kans kregen. Vooral het doelpunt van Arjen Robben was er een van grote schoonheid. De vleugelaanvaller ging buitenom bij Jordi Alba en schoot de bal vervolgens in de verre hoek.
90'
90'
Gele kaart voor Iniesta (FC Barcelona)
Iniesta begaat een overtreding op Javi Martinez en ook El Blanquito krijgt daarom geel.
90'
Nog drie minuten blessuretijd.
89'
Gele kaart voor Jordi Alba (FC Barcelona)
Jordi Alba gooit de bal in het gezicht van Arjen Robben en krijgt daarvoor de gele kaart. De linksback mist daardoor de return.
89'
Wissel in bij Bayern München -> Xherdan Shaqiri
89'
Wissel uit bij Bayern München -> Franck Ribéry
86'
Gele kaart voor Alexis Sánchez (FC Barcelona)
Alexis Sánchez houdt Robben vast aan zijn shirt en krijgt hiervoor de gele kaart.
85'
Ongelooflijk wat Bayern München vanavond presteert, wie had dit verwacht? De Duitsers zijn veel beter.
84'
Daar is-ie dan eindelijk. David Villa, deze wissel komt veel te laat. Het is voorbij in de Allianz Arena. Bayern München gaat naar Wembley.
83'
Wissel in bij FC Barcelona -> David Villa
83'
Wissel uit bij FC Barcelona -> Pedro
83'
Wissel in bij Bayern München -> Claudio Pizarro
83'
Wissel uit bij Bayern München -> Thomas Müller
82'
Doelpunt voor Bayern München, 4:0 door Thomas Müller
Heerlijke aanval van Bayern München. Franck Ribéry geeft de bal mee aan de mee op gekomen David Alaba. De linksback geeft de bal vervolgens vanaf de linkerflank voor op Thomas Müller die de bal van dichtbij binnen kan tikken.
80'
Müller! Weer een grote kans voor Bayern. Müller is Jordi Alba te slim af en kapt vervolgens Piqué uit. Valdés is echter op tijd uit zijn doel om redding te brengen.
76'
Wat een kans voor Barça! Xavi zet Bartra alleen voor de keeper. De centrale verdediger weet zich geen raad met de opgelegde kans en schiet de bal hoog over het doel van Manuel Neuer.
75'
FC Barcelona moet een doelpunt maken om er nog een wedstrijd van te maken in Camp Nou. De Catalanen hebben nog een kwartier.
73'
Doelpunt voor Bayern München, 3:0 door Arjen Robben
Weergaloze actie van Arjen Robben! De Nederlander dreigt om binnendoor te gaan, maar gaat voor de verandering binnendoor, vervolgens schiet hij de bal vanuit een moeilijke hoek in de verre hoek. Müller lijkt echter wel een overtreding te begaan op Jordi Alba terwijl Robben langs de linksback heen snelt.
72'
Opvallende wissel bij Bayern München. Luiz Gustavo (verdedigende middenvelder) vervangt Mario Gómez (spits). Bayern lijkt genoegen te nemen met de 2-0 voorsprong.
71'
Wissel in bij Bayern München -> Luiz Gustavo
71'
Wissel uit bij Bayern München -> Mario Gómez
70'
Langzamerhand wordt FC Barcelona beter, de Spanjaarden hebben steeds meer balbezit en komen steeds dichter bij het Duitse doel.
68'
Het is niet FC Barcelona maar Bayern München dat als eerste gaat wisselen. Luiz Gustavo lijkt zo in het veld te komen bij Bayern.
65'
Barcelona moet wat veranderen, misschien wordt het tijd voor een invalbeurt van David Villa.
60'
FC Barcelona lijkt rijp voor de slacht. De Catalanen hebben nog altijd geen grote kansen gecreëerd.
58'
Vrije trap Bayern, Robben kan koppen maar stuurt de bal naast het doel.
55'
Weer Bayern! Robben geeft Ribéry dé kans op 3-0. De Fransman schiet de bal echter voorlangs.
52'
Weer een mogelijkheid voor Bayern. Thomas Müller gaat wandelen met de bal aan de voet, hij besluit uiteindelijk te schieten. Zijn schot gaat naast het doel van Valdés.
51'
Overigens leek Barça vlak voor het doelpunt van Gómez wederom aan een handsbal te ontsnappen. Marc Bartra leek hands te maken en gaf daarmee de hoekschop weg.
49'
Doelpunt voor Bayern München, 2:0 door Mario Gómez
Arjen Robben neemt een hoekschop voor Bayern München. Thomas Müller kopt de bal terug op Mario Gómez, de spits kan van dichtbij raak schieten.
46'
Gele kaart voor Javi Martinez (Bayern München)
We zijn nog niet begonnen of Javi Martinez gaat op de bon, de scheidsrechter geeft aan dat het een optelsom was van eerder gemaakte overtredingen.
46'
FC Barcelona heeft afgetrapt voor de tweede helft. Laten we hopen op veel spektakel.
46'
45'

Bayern München staat terecht voor in de Allianz Arena. Thomas Müller kopte op aangeven van Dante van dichtbij raak, de Duitsers hebben tot dusver weinig te vrezen van FC Barcelona. De Catalanen zijn onherkenbaar en hebben nog geen uitgespeelde kansen gecreëerd. Barça ontsnapte zelfs tweemaal aan een strafschop. Piqué en Pedro maakten hands, dit ontging de scheidsrechter.
45'
43'
Nog een aantal minuten tot de rust, kan Barcelona de stand voor rust nog gelijk trekken?
42'
Alexis Sánchez begaat een overtreding op Javi Martinez, de vleugenaanvaller is het niet eens met de beslissing van de scheidsrechter en dit is duidelijk van zijn gezicht af te lezen.
41'
Het loopt niet bij Barça, Xavi en Busquets gaan daarom verhaal halen bij de scheidsrechter na een lichte overtreding op Messi.
39'
Gele kaart voor Bartra (FC Barcelona)
Ook Marc Bartra krijgt geel, de centrale verdediger komt onbesuisd in bij Müller en krijgt daarvoor de gele kaart.
37'
Gele kaart voor Mario Gómez (Bayern München)
Mario Gómez geeft Lionel Messi een forse beuk en krijgt hiervoor de gele kaart.
36'
Barcelona is onmachtig, het lijdt veel slordig balverlies. Barça is onherkenbaar!
32'
Barcelona ontsnapt wéér aan een strafschop. Pedro maakt hands in het strafschopgebied, wederom ziet de scheidsrechter het niet.
32'
Typerend voor de wedstrijd. Bayern München dolt FC Barcelona met het eigen tiki-taka voetbal. Barça moet uit een ander vaatje gaan tappen om het Bayern lastig te maken!
29'
Eerste kleine mogelijkheid voor Barça. Lionel Messi geeft de bal voor vanaf de rechterflank, Dante kan de bal net voor de voeten van Andrés Iniesta wegtikken.
29'
Nee, het is tot dusver nog niet de avond van FC Barcelona. De Catalanen lijken niet in staat het tiki-taka voetbal toe te passen.
25'
Doelpunt voor Bayern München, 1:0 door Thomas Müller
Het is alsof de spelers van Bayern me gehoord hebben. Een afgeslagen hoekschop komt voor de voeten van Thomas Müller terecht. Hij geeft de bal af op Arjen Robben, de Nederlander speelt de bal vanaf de rechterflank voor het doel. Dante kan koppen, hij stuurt de bal richting Müller die de bal van dichtbij kan binnenkoppen.
24'
De wedstrijd heeft een doelpunt nodig, beide teams spelen nog te afwachtend.
22'
FC Barcelona heeft nog altijd geen uitgespeelde kansen gecreëerd. Lionel Messi is tot dusver onzichtbaar.
21'
De jonge Bartra speelt vandaag in het centrum samen met Piqué. Puyol en Javier Mascherano zijn geblesseerd terwijl Adriano geschorst is. Éric Abidal zit wel op de bank bij Barça.
16'
Piqué blokte de bal van Lahm met de arm, de scheidsrechter heeft het niet gezien. Dit had een strafschop moeten zijn!
15'
Mogelijkheid voor Philipp Lahm! De rechtsback probeert van ongeveer twintig meter Victor Valdés te verrassen. Piqué staat echter in de weg en blokt het schot.
14'
Na de kans van Arjen Robben zijn er geen uitgespeelde kansen meer geweest. FC Barcelona heeft inmiddels het meeste balbezit en probeert haar eigen spelletje te spelen.
13'
Bayern München maakte vandaag overigens bekend dat het Mario Götze overneemt van Borussia Dortmund. Der Rekordmeister legt 37 miljoen euro neer voor de aanvallende middenvelder annex aanvaller.
9'
Barcelona komt eindelijk in de buurt van het Duitse doel, Xavi nam een hoekschop. Piqué wist zijn hoofd tegen de bal te zetten, maar zijn poging trof geen doel.
8'
Mario Gómez is vandaag de vervanger van Mario Mandžukić, de Kroaat is geschorst.
6'
Bayern trekt het spel in de eerste vijf minuten naar zich toe. De Duitsers hebben zojuist ook de eerste hoekschop van de wedstrijd genomen, deze was niet gevaarlijk.
2'
Robben! Onze landgenoot maakt er bijna 1-0 van. Goede aanval van Bayern München. Robben speelt de bal op Javi Martinez, de Spanjaard geeft de bal terug aan Robben die met rechts de bal richting doel puntert. Redding Valdés.
1'
Bayern heeft afgetrapt, Barça weet binnen zes seconde de bal af te pakken.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Bayern München tegen FC Barcelona. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe vandaag live verslag. Onder de knop wedstrijdgegevens kunt u de opstellingen voor deze wedstrijd bekijken.

Bayern München is de laatste tijd op dreef. Het kampioenschap is inmiddels al binnen, de Duitsers maken nog kans op de treble. In de finale van de DFB Pokal moet Bayern het opnemen tegen VfB Stuttgart. Der Rekordmeister verslaat het ene na het andere team met grote cijfers, afgelopen weekend kreeg Hannover 96 met 6-1 klop. Onlangs won FC Hollywood ook met 9-2 van HSV. Het team van Jupp Heynckes wordt gerekend tot één van de favorieten om de Champions League te winnen.

FC Barcelona is veruit de belangrijkste kandidaat voor de Champions League winst. In Lionel Messi hebben zij volgens de kenners de beste voetballer van dit moment in huis. In de afgelopen tien jaar won FC Barcelona drie keer de Champions League, vorig jaar stond Bayern München in de finale. De Duitsers verloren echter na strafschoppen van Chelsea. Ook FC Barcelona lijkt dit jaar kampioen te gaan worden, Barça staat een straatlengte voor op nummer twee Real Madrid. Ondanks dat Barcelona veel moeite had met Paris Saint-Germain zijn de Catalanen favoriet voor het duel met Bayern München.

Bayern en Barcelona kwamen elkaar in 2009 voor het laatst tegen. Destijds namen ze het tegen elkaar op in de kwartfinale van de Champions League. Barça won in eigen huis maarliefst met 4-0 dankzij twee doelpunten van Lionel Messi. In München had FC Barcelona meer moeite met Bayern, het werd 1-1 in de Allianz Arena. Franck Ribéry en Seydou Keita waren de doelpuntenmakers. Barcelona won dat jaar de Champions League door Manchester United in de finale met 2-0 te verslaan. Samuel Eto’o en Lionel Messi waren toen trefzeker.

Bayern München verloor dit jaar pas drie keer, twee daarvan waren in de Champions League. BATE Borisov en Arsenal versloegen de Duitsers. Bayern scoort veel, de problemen van Barcelona liggen achterin. Javier Mascherano en Carlos Puyol zijn nog niet fit, terwijl Adriano geschorst is. Mario Gomez, tegenwoordig tweede spits van Bayern, scoorde in de halve finale van de DFB Pokal tegen VfL Wolfsburg maarliefst drie keer in zes minuten. Het belooft een spannend duel te worden met veel doelpunten, want met Lionel Messi en Andrés Iniesta heeft Barça ook spelers in huis die een doelpunt kunnen maken.