23.04.2013 23:45

Bayern legt Barcelona op de pijnbank

Bayern München lijkt zeker te zijn van de finale. In de Allianz Arena was Bayern met 4-0 te sterk voor de Catalanen. Barcelona gaf niet thuis, Bayern zette vroeg druk en Barça kon hier niet onderuit voetballen. Thomas Müller (tweemaal), Mario Gómez en Arjen Robben waren trefzeker voor Der Rekordmeister.

FC Barcelona was onherkenbaar in de eerste helft, de Catalanen wisten geen uitgespeelde kansen te creëren. Bayern München daarentegen had na twee minuten spelen al op een 1-0 voorsprong kunnen staan. Arjen Robben ging een combinatie aan met Javi Martinez. De Nederlander punterde de bal vervolgens richting het doel, Victor Valdés bracht redding. Barça was rijp voor de slacht, de Spanjaarden kwamen in twee situaties goed weg. Piqué en Pedro maakten hands in het strafschopgebied, de scheidsrechter zag het echter over het hoofd.

Der Rekordmeister kwam uiteindelijk wel op een voorsprong. Een afgeslagen hoekschop kwam voor de voeten van Thomas Müller terecht. Hij bezorgde de bal bij Arjen Robben, de Nederlander gaf de bal vervolgens voor vanaf de rechterflank. Dante won daar het kopduel van zijn directe tegenstander en stuurde de bal richting Müller, laatstgenoemde kon de bal van dichtbij tegen de touwen koppen.

Bayern kwam vlak na rust op een 2-0 voorsprong. Een hoekschop van Arjen Robben werd door Thomas Müller voor de voeten van Mario Gómez gekopt. De spits van Bayern tikte de bal hierna van dichtbij binnen. Na de 2-0 voorsprong van Bayern brak er een periode aan waarin Barcelona veel balbezit had. De Catalanen creëerde slechts één grote mogelijkheid in de tweede helft. Marc Bartra kwam op aangeven van Xavi oog in oog met doelman Manuel Neuer te staan. De centrale verdediger wist zich geen raad met de opgelegde kans en schoot de bal wild over het doel. Barcelona had in deze periode meer balbezit, maar zodra het in de buurt van het Duitse doel kwam ging het mis.

Na deze periode ging Bayern vrolijk door met waar het gebleven was, de Duitsers hadden vrij weinig te duchten van Barcelona. De irritaties bij Barcelona waren duidelijk zichtbaar, helemaal nadat Arjen Robben de 3-0 op het scorebord had gezet. Robben dreigde om Jordi Alba binnendoor te passeren, de Nederlander koos ervoor om buitenom te gaan. Vervolgens zette Thomas Müller een blok op Jordi Alba waardoor Robben vanuit een moeilijke hoek de bal met links in de verre hoek kon schieten. Het blok van Müller leek een overtreding te zijn, de scheidsrechter liet doorspelen.Vlak voor tijd kreeg Barcelona nog een tik, op aangeven van David Alaba kon Thomas Müller van dichtbij raak schieten. Barcelona lijkt deze achterstand niet meer goed te kunnen maken. De Catalanen moeten in eigen huis met 5-0 winnen om de finale te halen.