Real Madrid
0:0
geen

90'
Er zijn 0-0 wedstrijd die zeer leuk zijn geweest om naar te kijken en er zijn 0-0 wedstrijden die het aanzien eigenlijk niet waard waren. Dit was er één die duidelijk naar de laatste categorie toe neigt. De sterren gaven niet thuis en hadden zich al snel neergelegd bij een gelijkspel. Cavani en Ronaldo kregen nog wel aardige kansen, maar in beide gevallen hoefde de doelman niet eens in te grijpen.
90'
90'
Ronaldo krijgt een knuffel. Van een fan. En dat hoort niet. De regie laat wat andere beelden zien en wacht rustig af tot we weer verder gaan voetballen.
89'
Al minutenlang is het wel duidelijk dat beide ploegen met één punt genoegen gaan nemen vanavond. Tenzij er nog hele gekke dingen gaan gebeuren in de blessuretijd, komt deze 0-0 niet meer in gevaar.
87'
Gele kaart voor Serge Aurier (Paris Saint-Germain)
Wegwerpgebaren zijn vanavond geel. Zo ook bij Aurier.
86'
Gele kaart voor Denis Cheryshev (Real Madrid)
Een fout die je zelf moet corrigeren. Over het algemeen is dat goed voor geel. En zo ook in het geval van Cheryshev. Hij verliest de bal in de aanval en om te voorkomen dat PSG kan counteren, trekt hij direct aan de rem.
82'
Met nog tien minuten te gaan zit iedereen nog steeds te wachten tot deze wedstrijd echt gaat beginnen. Het wil er maar niet uitkomen aan beide kanten vanavond.
80'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Ezequiel Lavezzi
80'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Marco Verratti
77'
Gele kaart voor Lucas Vázquez (Real Madrid)
En dit is dan wel een kaart. Een te felle reactie na een overtreding tegen komt Lucas op een kaart te staan.
76'
Verratti speelt met vuur! Met al geel op zak maakt hij een uiterst ongelukkige overtreding. De scheidsrechter, zijn landgenoot, spaart de middenvelder.
73'
Wissel in bij Real Madrid -> Denis Cheryshev
73'
Wissel uit bij Real Madrid -> Jesé Rodríguez
72'
Ronaldo, dit was je kans! Uit een corner van de thuisploeg, countert Madrid razendsnel naar de andere kant. Uiteindelijk komt de bal voor de voeten van de absolute vedette, die vanuit een moeilijke hoek de bal voor het doel langs schiet.
70'
Ook de eerste wissel van Madrid is niet heel risicovol. Een middenvelder voor een middenvelder is weinig gedurfd van Rafa Benítez.
69'
Wissel in bij Real Madrid -> Luka Modrić
69'
Wissel uit bij Real Madrid -> Isco
67'
Twee behoudende wissels van Laurent Blanc. Hij kiest wel voor vers bloed, maar niet voor een aanvallendere speelwijze.
66'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Javier Pastore
66'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Ángel Di María
66'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Lucas
66'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Edinson Cavani
65'
Di María krijgt alle ruimte om vanaf rechts naar binnen te trekken en op zijn Robbens met links uit te halen. Zijn schot wordt geblokt, waarna het voor Navas een makkelijke prooi is geworden.
63'
Zlatan en Ronaldo laten zich maar mondjesmaat zien vanavond. Beide grootheden van het hedendaagse voetbal hebben moeite met het maken van hun acties en zijn dan ook vooralsnog niet beslissend.
60'
Gele kaart voor Sergio Ramos (Real Madrid)
Verratti is ditmaal het slachtoffer bij een gele kaart. Ramos vangt de Italiaan op, wanneer deze snel richting het Spaanse goal denkt te kunnen dribbelen.
59'
Het initiatief wat Real voor de rust had, is de ploeg na de thee wel kwijt. PSG zit beter in de wedstrijd, maar heeft moeite om de ruimte in de verdediging van de bezoekers te vinden.
55'
Een afgeslagen corner valt op de rand van de zestien op de borst van Lucas. Hij probeert ineens uit te halen, maar doet dat niet zo goed. Hij schiet hem hoog over en ver naast.
52'
Ronaldo schiet de daaruitvolgende vrije trap via de muur maar nipt naast het doel van Trapp.
50'
Gele kaart voor Marco Verratti (Paris Saint-Germain)
Een wedstrijd zonder kaart voor Verratti is geen echte wedstrijd. De Italiaan schoffelt Ronaldo omver, die bezig was met een goede combinatie met Marcelo. Een terechte kaart.
49'
Goede kans voor Cavani! De aanvaller komt voor zijn man bij een voorzet vanaf links. Met zijn rechtervoet verlengt hij de bal bij de eerste paal, maar tot grote teleurstelling van het thuispubliek gaat zijn inzet net naast het doel van Navas.
46'
Zonder wissels is de tweede helft in gang gezet.
46'
45'
Een mager applaus van het publiek typeert deze eerste helft. Paris Saint-Germain begon de eerste tien minuten goed, maar raakte daarna het initiatief in de wedstrijd langzaam kwijt. Real voetbalde zichzelf meer en meer in de wedstrijd, maar vergat zichzelf te belonen met een treffer.
45'
44'
De eerste helft krijgt er geen blessuretijd bij.
40'
Met nog een paar minuten te gaan richting de rust is het wachten op een doelpunt van Real. De bezoekers hebben het initiatief volledig naar zich toegetrokken, maar hebben de trekker nog niet over weten te halen.
37'
Bij de thuisploeg begint het meer op tafelvoetbal te lijken. De ploeg begon redelijk goed aan de wedstrijd, maar zonder bal zit er amper meer beweging meer in het team.
34'
Daar is eindelijk Ronaldo in actie. Een goede voorzet van de mee opgekomen Marcelo komt bij de tweede paal bij de superster. Hij kopt de bal iets te snel richting de grond, waardoor de kopbal vaart verliest. Trapp kan er een corner van maken.
30'
Voor het mooie ligt het tempo in deze wedstrijd net te laag. PSG speelt veel rond in de breedte, maar zoekt te weinig de lopende mensen in de diepte.
26'
Een geniale steekbal van Kroos! Waar iedereen denkt dat de Duitser het weer van afstand gaat proberen, stuurt hij Jesé alleen op Trapp af. Jesé doet weinig fout, maar de doelman verkleint zijn doel goed en houdt de bal met zijn been uit zijn goal.
22'
Kroos probeert het vanaf ruim twintig meter. Met een lage schuiver zoekt hij de korte hoek, maar zijn bal gaat naast het doel van Trapp.
19'
Isco komt in een interessante positie om te schieten, maar laat zich vallen op de rand zestien. De creatieve middenvelder hoopt op deze manier een vrije trap te versieren, maar krijgt slechts een afwijzende blik van de scheidsrechter.
15'
Het eerste kwartier van de wedstrijd loopt nog niet over van spektakel. Beide ploegen zijn bang voor de kracht van de tegenstander. Real opereert zeer defensief en PSG is vooral geduldig.
11'
Blaise Matuidi is nu aan de andere kant van het veld in beeld. Hij haalt van net buiten de zestien venijnig uit en test Navas voor de eerste keer vanavond. De doelman is op zijn hoede en komt op tijd achter de lage schuiver.
9'
Gele kaart voor Blaise Matuidi (Paris Saint-Germain)
Matuidi heeft al vroeg een kaart te pakken. Hij gaat in de fout bij het uitverdedigen en moet daarna Casemiro vasthouden om grotere schade te voorkomen.
6'
Paris krijgt drie hoekschoppen op rij en zet de bezoekers daarmee onder druk. De bal komt echter niet bij een van de blauwe shirts, waardoor Navas niet in actie hoeft te komen.
3'
Bij de eerste uitbraak van Real oogt het achterin bij de thuisploeg wat onrustig. Jesé komt op links op maar vindt in het centrum net Isco niet.
1'
De bal rolt in Parijs. De sterren van PSG en Real Madrid zijn onderweg. Wie blijft er ongeslagen dit seizoen?
1'
Het mooiste affiche van de avond. Zo mag de confrontatie tussen Paris Saint-Germain en Real Madrid vandaag absoluut genoemd worden. Deze wedstrijd is meer dan Zlatan tegen Ronaldo. Deze wedstrijd kan voor een van beide ploegen al een grote stap zijn richting kwalificatie. Wie deelt de concurrentie vandaag de eerste tik uit? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

Paris Saint-Germain
De ploeg uit Parijs kent momenteel een zeer sterke fase. Met vijf overwinningen op een rij oogt de ploeg onverslaanbaar. In die vijf wedstrijden kreeg de ploeg ook slechts twee tegentreffers te verwerken. Sowieso kent PSG een beresterke start van het seizoen, want de ploeg heeft nog geen enkele nederlaag hoeven te incasseren. Met slechts twee gelijke spelen is de voormalig kampioen dan ook de overtuigende koploper in de League 1. Toch lijkt de wedstrijd tegen Real Madrid vanavond pas de eerste echte test van het seizoen, waarna bepaald kan worden hoe sterk het team momenteel echt is. Trainer Laurent Blanc kan in ieder geval geen beroep doen op David Luiz en heeft nog vraagtekens staan achter de namen van Marco Verratti en Kevin Trapp. Wel is Angel di Maria weer van de partij tegen zijn oude ploeg.

Real Madrid
Real Madrid heeft ongeveer hetzelfde resultaat aan het begin van dit seizoen als PSG. In de Spaanse hoofdstad kwam men ook in twee wedstrijden niet verder dan een gelijkspel en werden alle overige wedstrijden gewonnen. Het spel van Madrid is echter wel wisselvallig. Waar de sterren de ene wedstrijd onverslaanbaar ogen, moet er in andere wedstrijden keihard geknokt worden voor een goed resultaat. Afgelopen weekend leek Gareth Bale wederom last te krijgen van zijn eerdere kuitblessure, waardoor de buitenspeler in de rust de strijd moest staken. Of hij vanavond mee kan doen, zal tot het laatste moment onduidelijk blijven. Zijn meespelen zou voor trainer Rafael Benitez wel erg prettig kunnen zijn, gezien de waslijst met afwezigen waar onder anderen James Rodriguez, Karim Benzema en Pepe op staan.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van de Italiaanse scheidsrechter Nicola Rizzoli. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.