21.10.2015 22:35

Doelpuntloos gelijkspel tussen grootmachten

Een wedstrijd die door menigeen was omcirkeld in de agenda viel uiteindelijk tegen. Op woensdagavond konden Paris Saint-Germain en Real Madrid er in de Champions League geen spektakel van maken, waardoor er met 0-0 werd gelijkgespeeld.

In de meest in het oog springende wedstrijd van deze avond was de start van beide ploegen wat twijfelend. Paris Saint-Germain had in de openingsfase het meeste de bal, maar tot echte kansen kwam de ploeg niet. Real Madrid besloot de eerste minuten te loeren op een counter en zich verder niet al te veel in te spannen.

Nadat Madrid meer grip op het spel kreeg, namen de bezoekers het initiatief in de wedstrijd steeds verder over. Paris Saint-Germain had moeite om tot kansen te komen en kwam steeds minder in de buurt van het doel van Keylor Navas. Madrid zelf kroop zelf steeds dichter naar het doel van Kevin Trapp, maar tot scoren kwam de ploeg uit Spanje voor de rust ook niet.

Na de rust werd het spel van de bezoekers steeds slordiger. In de opbouw leed Madrid vaak onnodig balverlies, maar Paris Saint-Germain wist deze cadeautjes maar niet uit te pakken. Hoe meer de tweede helft vorderde, hoe slordiger ook de thuisploeg vervolgens weer werd. Zelfs Zlatan Ibrahimovic raakte opvallend vaak de bal kwijt bij de thuisploeg.

Aangezien beide ploegen in de tweede helft geen moment aanstalten maakte om er nog een slotoffensief uit te gooien, kwam de 0-0 geen moment in gevaar. Deze puntendeling leek dan ook al vroeg door beide ploegen te worden geaccepteerd. Door dit gelijke spel blijven allebei de ploegen dit seizoen nog zonder nederlaag en blijven ze samen aan kop in poule A van de Champions League. Op 3 november treffer beide ploegen elkaar in Madrid, voor deel twee van dit beoogde spektakel.

Door: Dennis Korpel