Atlético Madrid
2:1
(Heenwedstrijd 0:1)
1 : 0 Torinfos in de Ticker Xabi Alonso 31. / dir. vrije trap
1 : 1 Torinfos in de Ticker Antoine Griezmann 54. / Schot met links  (Fernando Torres)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Robert Lewandowski 74. / Kopbal  (Arturo Vidal)

90'
Na de stormloop uit de eerste helft leek Bayern op rozen te zitten. De Duitsers waren heer en meester en hadden Atlético waar het wilde. Plots was er een fout van Alaba, waar Griezmann optimaal van profiteerde. Bayern had vervolgens twee doelpunten nodig om door te gaan naar de finale en daar slaagden de Duitsers maar deels in. Lewandowski rondde een aanval prachtig af en leek met zijn team door te drukken. De befaamde defensie van de Spanjaarden hield echter stand en kreeg zelfs nog dé mogelijkheid om de voorsprong uit te bouwen, maar vanaf de strafschopstip miste Torres. Bayern speelde in de slotfase va-banque, maar kon geen doorbraak meer forceren.
90'
90'
Nog een minuut te spelen. Bayern heeft nog een doelpunt nodig! Lukt het de Duitsers of blijft de stand zoals die nu is?
90'
Savić is ingebracht voor de laatste minuten. Alle ballen worden blind de tribune ingetrapt door de Spanjaarden en daar moet de verdediger bij helpen.
90'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Stefan Savić
90'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Koke
88'
Met nog een paar minuten te spelen is het nu alles of niets voor Bayern!
85'
Gele kaart voor Javi Martínez (Bayern München)
Torres wordt op de rand van de zestien gevloerd door Javi Martínez en de Turkse scheidsrechter legt de bal op de stip. Bovendien krijgt de Spanjaard van Bayern een gele prent.
84'
Penalty gemist door Fernando Torres, Atlético Madrid
De Spaanse aanvaller gaat zelf achter de bal staan, maar ook hij mist! Net als Müller schiet hij in dezelfde hoek, maar ook nu wordt de bal gekeerd door de keeper.
82'
Doelpuntenmaker Griezmann is moegestreden naar de kant gehaald door Simeone. De defensiever ingestelde Partey moet het slot op de deur worden voor Atlético!
82'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Thomas Partey
82'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Antoine Griezmann
79'
Nog ruim tien minuten te gaan! Lukt het Bayern om de hechte defensie van Atlético nog een keer te breken of houden de Spanjaarden stand?
74'
Doelpunt voor Bayern München, 2:1 door Robert Lewandowski
Bayern speelt dit heerlijk uit! Alaba slingert de bal voor het doel, waar Vidal het kopduel van Filipe Luís wint. De Chileen legt de bal met het hoofd terug op Lewandowski en de Pool heeft geen moeite om van dichtbij in het lege doel te knikken!
73'
De excentrieke Coman is in het veld gekomen voor de onzichtbare Douglas Costa. Lukt het de Fransman wel het verschil te maken?
73'
Wissel in bij Bayern München -> Kingsley Coman
73'
Wissel uit bij Bayern München -> Douglas Costa
70'
Volley van Lewandowski!
De Poolse aanvaller gaat de combinatie aan met Vidal in het strafschopgebied van Atlético en neemt de bal ineens op zijn slof. Door de stuit heeft Oblak moeite met de bal, maar in twee instanties is hij uiteindelijk toch de baas over de bal.
67'
Schot van afstand van Alonso! De middenvelder krijgt de bal voor zijn voeten en haalt uit op doel van Oblak. Ditmaal wordt het schot niet van richting veranderd en dus kan de Sloveense doelman eenvoudig keren.
65'
Dit is precies het spelletje wat Atlético wil spelen! De Spanjaarden zijn nu in het voordeel, kunnen achterover leunen en loeren op de counter. Bovendien oogt Bayern een pak minder fit dan het eerste bedrijf.
60'
Juanfran schiet hard naast! Linksback Filipe Luís stoomt op mee naar voren en bereikt zijn Spaanse maatje aan de andere kant. Juanfran probeert het van ver maar hoewel het schot hard is, vliegt de bal voor het doel van Neuer langs.
58'
Bayern lijkt even van slag na het doelpunt van Griezmann. De ploeg van Guardiola moet zich zien te herpakken en heeft nog twee doelpunten nodig om door te gaan naar de finale. Gezien de storm van de eerste helft, is dat zeker een mogelijkheid!
54'
Doelpunt voor Atlético Madrid, 1:1 door Antoine Griezmann
Ongelofelijk! Alaba mist de bal volledig als Torres het leer in de diepte stuurt. Griezmann, die op randje van buitenspel staat, loopt alleen op Neuer af en houdt het hoofd koel. De Fransman zet Neuer op het verkeerde been en werkt de bal achter de Duitse doelman.
51'
Bayern lijkt na rust niet van plan om het gaspedaal los te laten. De Duitsers houden de druk op de laatste linie van Atlético.
48'
Op twee schoten van Gabi is Atlético amper voor het doel van Neuer gekomen. Kijken of de ploeg van Simeone daar in de tweede helft verandering in kan brengen.
46'
Ferreira-Carrasco is in de ploeg gebracht door Simeone. De Spanjaarden hebben het lastig en de Belg, die hersteld is van een blessure, moet met aanvallende impulsen zijn ploeg helpen om te scoren.
46'
46'
Wissel in bij Atlético Madrid -> Yannick Ferreira-Carrasco
46'
Wissel uit bij Atlético Madrid -> Augusto Fernández
45'
Het is een schitterend duel tot nu toe! Atlético bood in de beginfase wat tegengas, maar moest na een kwartier spelen het initiatief volledig overgeven aan de Duitsers. Bayern liet er geen gras over groeien en zette volle bak aan. De ploeg van Guardiola kreeg enkele kansen, maar Lewandowski miste de grootste. Niet veel later knalde Alonso van randje zestien de bal achter de verslagen Oblak. Müller kreeg vervolgens dé mogelijkheid om Bayern op 2-0 te schieten, maar de middenvelder annex aanvaller miste van elf meter.
45'
42'
De grote storm is gaan liggen. Bayern is heer en meester in dit duel en heeft de achterstand weggewerkt. De strafschop had de Duitsers zelfs een grotere voorsprong op kunnen leveren, maar Müller miste. De ploeg van Guardiola moet even op adem komen.
37'
De gemoederen lopen hoog op in de Allianz Arena. Ook Guardiola en Simeone mengen zich in het verbale gedrang, maar Ribéry werpt zich op als vredestichter en blust het brandje.
35'
Penalty gemist door Thomas Müller, Bayern München
De Duitser mist het buitenkansje! De aanvaller schiet hard, maar de bal is op duikhoogte, waardoor Oblak de strafschop weet te keren. Het missen houdt Atlético nog in de wedstrijd!
33'
Gele kaart voor José Giménez (Atlético Madrid)
Giménez houdt tegenstander Javi Martínez om zijn middel vast in het strafschopgebied. Scheidsrechter Cüneyt Çakır kan niet anders dan een gele kaart geven en de bal op de stip leggen.
31'
Doelpunt voor Bayern München, 1:0 door Xabi Alonso
Het is de ervaren Alonso die de vrije trap neemt. Oblak ziet de bal laat aankomen, omdat er veel spelers voor hem staan opgesteld. De Uruguayaan Giménez beroert de bal, waardoor de Sloveense doelman kansloos is en de bal tegen het net slaat.
29'
Een vrije trap op een zeer interessante plek als Alaba wordt gevloerd door Fernández! De bal ligt op ongeveer achttien meter van het doel van Oblak. Lukt het Bayern om van dit buitenkansje te profiteren?
27'
Knal van Lahm! Een voorzet van Ribéry vliegt over alles en iedereen heen en eindigt bij Lahm. De aanvoerder van Bayern haalt hard uit, maar krijgt het schot niet tussen de palen!
27'
Het piept en kraakt achterin bij de ploeg van Diego Simeone, maar de Spanjaarden houden vooralsnog stand.
24'
Ribéry schiet van grote afstand nadat hij een afgeslagen voorzet opvangt. Oblak lijkt de bal makkelijk te kunnen keren, maar de doelman laat het leer los. Lewandowski lijkt te profiteren, maar wordt gehinderd door de Sloveense keeper en schiet daarom naast en over het doel van Atlético.
24'
Zo is er een kwart wedstrijd gespeeld en hebben beide teams al een aantal schoten afgevuurd op het vijandelijke doel. De laatste kans van Lewandowski had een doelpunt moeten zijn, maar de Pool vond het doel niet.
20'
Dit had de openingstreffer moeten zijn!
Met een geniale lange bal speelt Boateng teamgenoot Müller vrij. De aanvallende middenvelder kan voor eigen succes gaan, maar legt de bal breed op Lewandowski. De pass is net niet zuiver, waardoor de Pool iets te ver naar de zijkant moet uitwijken. Vanuit een lastige hoek krijgt Lewandowski uiteindelijk de bal niet in het doel. Hier had Bayern meer uit kunnen halen!
17'
En weer een schot! Het is Vidal die het, net als een paar minuten geleden, van grote afstand probeert. De trap is krachtig en vliegt op het doel, maar de bal gaat vrijwel recht op Oblak af. De Sloveens doelman kan dus eenvoudig vangen.
16'
De kansen volgen zich in rap tempo achter elkaar op! Het is Müller die een voorzet verlengt en de bal komt voor de voeten van Lewandowski. De Poolse spits moet snel reageren, maar kan dat niet op tijd doen, waardoor de bal langs aan hem voorbij gaat.
15'
Neuer moet zich voor de eerste keer strekken! Griezmann legt de bal precies neer voor de voeten van Gabi en de aanvoerder bedenkt zich geen moment en schiet op doel. Het schot gaat naar de verre hoek, maar de Duitse doelman weet de bal uit de hoek te plukken.
14'
Net als Gabi eerder in de wedstrijd, probeert Vidal het ook van grote afstand. Omdat de bal nog ver van het doel ligt, moet de Chileen veel kracht zetten achter het schot. Daardoor gaat de bal hard en ongecontroleerd over.
12'
Opnieuw een gevaarlijk moment voor het doel van de Spanjaarden als Douglas Costa de bal voor het doel slingert. Lewandowski kan de bal met zijn hoofd verlengen, maar de bal stuitert net bij de tweede paal naast het doel!
9'
Gevaarlijke voorzet van Ribéry! De Fransman zet de bal strak voor het doel, waar Müller staat, maar de verdedigers van Atlético kunnen de bal opruimen voordat de Duitser zijn hoofd tegen het leer zet.
7'
De eerste corner van de wedstrijd is voor Bayern. De bal wordt hoog voor het doel gegeven, maar de kopstoot kan doelman Oblak niet verontrusten.
6'
Atlético mag een vrije trap op een gevaarlijke plek nemen. Waar iedereen een voorzet verwacht, legt Koke de bal breed op Gabi. De aanvoerder van de Spaanse ploeg probeert het vervolgens van ver, maar de afstand tot de goal is te groot. Het schot van Gabi is hard, maar gaat recht op Neuer af, die de bal eenvoudig kan vangen.
3'
De aanvallende intenties van Bayern zijn duidelijk. De ploeg zet overal op het veld druk en zoekt in balbezit meteen de voorste linie!
1'
De befaamde Champions League-hymne heeft door de Allianz Arena geschald en scheidsrechter Çakır heeft de halve finale op gang gebracht met het eerste fluitsignaal. Hopen op een spannende pot!
1'
Vorige kreeg Pep Guardiola een hoop kritiek te verduren toen hij Thomas Müller op de bank zette tegen Atlético Madrid. Daar lijkt de trainer van geleerd te hebben, want de Duitser is in de return basisspeler. De basisplek van Müller gaat ten koste van de Spaanse middenvelder Thiago. Ook Jérôme Boateng staat weer in de basis. De mandekker was maandenlang aan zijn bovenbeen geblesseerd, maar maakte afgelopen weekend tegen Borussia Mönchengladbach zijn rentree in de Bundesliga.

Diego Godín is volgens Diego Simeone fit genoeg om de wedstrijd te starten, waardoor Stefan Savić wissel staat. De Uruguayaanse leider in de verdediging moest een aantal weken vanaf de tribune toekijken, vanwege een hamstringkwetsuur. Ook Yannick Ferreira-Carrasco is hersteld, maar de Belgische vleugelaanvaller wordt nog wel op de bank gehouden.
Welkom bij de return in de halve finale van de Champions League tussen en Bayern München en Atlético Madrid die wordt gespeeld in de Allianz Arena. Welke ploeg kwalificeert zich als eerste team voor de finale van het kampioenenbal in het Giuseppe Meazza (Milaan)? De wedstrijd, welke onder leiding staat van de Turkse scheidsrechter Cüneyt Çakır, start om 20.45u en ongeveer een uur van tevoren zijn de opstellingen van beide ploegen hier te vinden.

Heenwedstrijd
Vorige week, in het Vicente Calderón, versloeg Atlético de Duitse ploeg door een wondertreffer van Saúl met 1-0. De middenvelder scoorde vroeg in de wedstrijd na een briljante solo en dat was afdoende voor een zege van de Spanjaarden. De hechte defensie van Atlético wist Bayern van scoren af te houden, waardoor het zichzelf een hele goede uitgangspositie heeft verschaft voor de wedstrijd van vanavond.

Geslaagd of verloren seizoen?
Eigenlijk zou je kunnen stellen dat het seizoen voor Bayern niet geslaagd is als het team de Champions League-finale niet bereikt. Hoewel dat ietwat overdreven is, is het kampioenschap is al lang geen verrassing meer voor de Zuid-Duitsers. De grootste uitdaging voor de ploeg van Pep Guardiola ligt dus in Europa. Der Rekordmeister kende wel een slechte generale voor de return tegen Atlético, daar de club verzuimde om te winnen van Borussia Mönchengladbach en zodoende het kampioenschap voorlopig misliep. Echter is er nog geen reden tot paniek, want in de resterende twee wedstrijden tegen FC Ingolstadt 04 en hekkensluiter Hannover 96 is één winstpartij genoeg om belager Borussia Dortmund van zich af te houden en de titel binnen te slepen.

Nog eenmaal het befaamde kunstje!
De vechtmachine van Diego Simeone krijgt ontzettend weinig tegentreffers, want in 56 wedstrijden (Primera División, Champions League en Copa del Rey) hield Atético dit seizoen maar liefst 34 keer de nul. Een ongekend knappe prestatie! Ook in de Champions League krijgt de ploeg weinig tegentreffers. In eigen huis slechts één keer in zes wedstrijden en op verplaatsing gebeurde dat alleen maar tegen FC Barcelona en Benfica. Door deze zeldzaam knappe prestatie is de ploeg ook nog altijd volop in de race voor de titel van de Primera División. Met nog twee punten te gaan heeft de ploeg evenveel punten als koploper FC Barcelona, maar een slechter doelsaldo (+75 om +44). Wel houdt het stadsgenoot en rivaal Real Madrid momenteel op één punt achter zich. Bij Atlético zijn verdediger Diego Godín en aanvallende middenvelder Yannick Ferreira-Carrasco, die beiden vorige week ontbraken, fit genoeg en met het team afgereisd naar München.

Mijn naam is Bastiaan Vrijhof en ik hoop je tijdens dit schitterende affiche hier te vinden!