Arsenal FC Woensdag, 23. November 2016
Paris Saint-Germain
2:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Édinson Cavani 18. / Schot met rechts  (Blaise Matuidi)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Olivier Giroud 45. / Penalty  (Alexis Sánchez)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Marco Verratti 60. / Eigen goal
2 : 2 Torinfos in de Ticker Alex Iwobi 77. / Eigen goal

90'
Samenvatting

Het spelbeeld bleef in de tweede helft onveranderd. PSG had een licht overwicht, maar desondanks kwam Arsenal op voorsprong. The Gunners zagen Marquinhos een voorzet van Arsenal namelijk tegen Marco Verratti aanschieten, via de Italiaan vloog de bal in het doel: 2-1. PSG ging vervolgens op zoek naar de gelijkmaker en in de 77e minuut was het raak. Lucas kopte, via Alex Iwobi, een hoekschop van Hatem Ben Arfa tegen de touwen. In de slotfase kreeg Edinson Cavani nog twee grote kansen op de 2-3, maar de spits faalde in de afronding.
90'
90'
We zitten inmiddels in de blessuretijd. Er lijkt geen winnaar meer te komen.
89'
Daar is Jesé meteen. PSG countert, maar het schot van de Spanjaard wordt uiteindelijk geblokt.
89'
Jesé komt bij PSG nog in de ploeg voor Lucas.
89'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Jesé
89'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Lucas
88'
Paris Saint-Germain blijft jagen op de 2-3, maar het blijft voorlopig 2-2.
85'
Nog vijf minuten te gaan in Londen. Komt er nog een winnaar?
82'
Weer Cavani! De spits kan koppen na een uitstekende voorzet van Cavani, maar zijn poging gaat net naast het doel.
81'
Wissel in bij Arsenal FC -> Alex Oxlade-Chamberlain
81'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Carl Jenkinson
80'
Wissel in bij Arsenal FC -> Theo Walcott
80'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Francis Coquelin
79'
Cavani, wat doe je?! De spits wordt gelanceerd door Lucas en kan alleen op Ospina af. De Uruguayaan probeert het met een stift, maar Ospina plukt de bal uit de lucht. Oh, oh, oh...
78'
Iwobi, die de bal van richting veranderde, wordt door Wenger gelijk naar de kant gehaald. Granit Xhaka is zijn vervanger.
77'
Wissel in bij Arsenal FC -> Granit Xhaka
77'
Wissel uit bij Arsenal FC -> Alex Iwobi
77'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 2:2 door Lucas
Daar is toch weer de gelijkmaker! Invaller Ben Arfa neemt een hoekschop vanaf de rechterkant. Lucas kan koppen, onderweg wordt de bal aangeraakt door Iwobi, waardoor Ospina kansloos is: 2-2.
76'
PSG blijft rustig aan de bal, maar de Parijzenaars zullen toch echt wat moeten gaan forceren.
74'
Bijna een kansje voor Arsenal. Sánchez geeft de bal voor het doel vanaf de linkerkant, maar de bal is te scherp voor Ramsey.
74'
Het spelbeeld is inmiddels weer hetzelfde als in de eerste helft. PSG heeft het meeste balbezit, Arsenal loert op de counter.
71'
Komt dat schot! Thiago Motta probeert het met een schot uit de tweede lijn, maar schiet hoog over.
70'
Nog ongeveer twintig minuten voor PSG om de gelijkmaker te produceren. Beide ploegen blijven echter weinig kansen creëren.
67'
Daar is de eerste wissel van de wedstrijd. Hatem Ben Arfa komt in het veld voor Krychowiak.
67'
Wissel in bij Paris Saint-Germain -> Hatem Ben Arfa
67'
Wissel uit bij Paris Saint-Germain -> Grzegorz Krychowiak
65'
PSG zet aan en gaat op zoek naar de gelijkmaker, maar Arsenal weet voorlopig grote kansen van de bezoekers te voorkomen.
63'
PSG wil een strafschop! Cavani wordt gelanceerd door Lucas. Cavani kruipt voor Koscielny en gaat vervolgens naar de grond. De spits smeekt om een strafschop, maar Brych laat doorspelen.
62'
Arsenal heeft voor het eerst tijdens deze wedstrijd een voorsprong te pakken. Kunnen ze die voorsprong verder uitbouwen?
60'
Doelpunt voor Arsenal FC, 2:1 door Marco Verratti (eigen doelpunt)
Oh, oh, oh. Wat een pech! Arsenal komt op voorsprong. Marquinhos wil een voorzet van Arsenal wegwerken, maar schiet de bal tegen Marco Verratti aan. Via de Italiaan verdwijnt de bal in het doel: 2-1.
58'
Het spel golft nu op en neer. Arsenal is het duidelijk overwicht inmiddels weer kwijt. Een doelpunt hangt in de lucht, de vraag is alleen welke ploeg er gaat scoren.
57'
Nu ook een kans voor Arsenal! Het is Carl Jenkinson die de bal voorgeeft vanaf de rechterflank. De bal komt uiteindelijk bij Giroud terecht. De Fransman haalt uit, maar zijn poging wordt eveneens geblokt.
57'
Daar is PSG op de counter! Cavani krijgt een mogelijkheid om te passen, maar gaat voor eigen succes. Het schot van de spits wordt echter geblokt.
55'
Gele kaart voor Marco Verratti (Paris Saint-Germain)
Ook Marco Verratti moet de laatste groepswedstrijd missen. De Italiaan trekt aan het shirt van Sánchez en krijgt geel van Brych.
54'
De lat! Koscielny komt heel goed weg! De vrije trap van Lucas spat uiteen op de lat. Arsenal-doelman David Ospina kon enkel toekijken.
53'
Gele kaart voor Laurent Koscielny (Arsenal FC)
Foutje van Laurent Koscielny. De Fransman raakt de bal knullig kwijt aan Lucas en moet een overtreding begaan. De verdediger krijgt geel en PSG een vrije trap op een mooie positie...
52'
De gelijkmaker vlak voor rust heeft Arsenal goed gedaan, want The Gunners zoeken veelvuldig de aanval. Kansen blijven voorlopig ontbreken.
50'
Arsenal is sterk uit de kleedkamer gekomen en lijkt het initiatief te nemen na rust.
48'
Op dit moment is Arsenal de nummer één in Groep A op basis van doelsaldo. Gaat PSG daar in de tweede helft wat aan doen?
46'
De bal rolt weer in Londen. PSG heeft afgetrapt.
46'
45'

PSG was tijdens een matige eerste 45 minuten de bovenliggende partij. De Fransen hadden het meeste balbezit en kwamen via Thiago Silva bijna op voorsprong, maar Kieran Gibbs wist de bal van de doellijn af te halen. Drie minuten later was het alsnog raak, na een goede pass van Thiago Motta op Blaise Matuidi wist laatstgenoemde Edinson Cavani in stelling te brengen: 0-1. PSG bleef de bovenliggende partij, maar het ontbrak tijdens het eerste bedrijf aan kansen. Het leek bij 0-1 te blijven, maar vlak voor de rust kreeg Arsenal een strafschop na een vermeende overtreding van Grzegorz Krychowiak op Alexis Sánchez. Olivier Giroud wist vervolgens vanaf elf meter de 1-1 te maken.
45'
45'
Doelpunt voor Arsenal FC, 1:1 door Olivier Giroud
Olivier Giroud stuurt Aréola de verkeerde kant op en schiet de bal tegen de touwen: 1-1.
45'
Strafschop! Brych geeft een strafschop aan Arsenal, omdat Grzegorz Krychowiak een overtreding op Alexis Sánchez zou hebben begaan. Het lijkt echter alsnof de Chileen niet werd geraakt. Desondanks gaat de bal op de stip.
42'
Het is bijna rust in Londen. Wordt er voor de theepauze nog gescoord?
38'
PSG is eigenlijk nog geen enkele keer in de problemen geweest. Wenger moet iets verzinnen, anders wordt het een lange avond voor Arsenal.
35'
Arsenal blijft moeite houden om echte kansen te creëren, dat is eigenlijk nog altijd niet gelukt.
34'
Gele kaart voor Francis Coquelin (Arsenal FC)
Francis Coquelin mist de laatste groepswedstrijd van Arsenal. De Franse middenvelder begaat een stevige overtreding op Thiago Motta en krijgt geel van Brych.
31'
Gele kaart voor Marquinhos (Paris Saint-Germain)
Marquinhos voorkomt een snelle counter van Arsenal door Alexis Sánchez te vloeren en krijgt terecht een gele kaart van scheidsrechter Dr. Felix Brych.
31'
Nog een klein kwartier tot de rust. Het spel golft momenteel op en neer, maar PSG heeft een voorsprong.
28'
The Gunners willen een strafschop! Aaron Ramsey gaat in het strafschopgebied onderuit na een duel met Thiago Silva, maar Arsenal krijgt geen penalty. Terecht.
27'
Arsenal begint iets meer van zich af te bijten. Het doel van PSG komt in zicht.
24'
Arsenal slaagt er vooralsnog niet in om een vuist te maken voor het doel. The Gunners komen überhaupt niet in de buurt van PSG-doelman Alphonse Aréola.
21'
PSG heeft naast een overwicht nu ook een voorsprong te pakken. Arsenal moet zich zien te herpakken.
18'
Doelpunt voor Paris Saint-Germain, 0:1 door Edinson Cavani
Daar is de 0-1 van PSG! Thiago Motta lanceert Blaise Matuidi met een goede pass. Matuidi weet op zijn beurt Cavani te bedienen, die weinig moeite heeft om de bal vanaf een meter of twee in het doel te schieten: 0-1.
18'
PSG lijkt een licht overwicht te hebben, maar Arsenal blijft dreigend in de omschakeling.
15'
Bal van de lijn! Bijna komt PSG op voorsprong. Een hoekschop van Lucas wordt gekopt door Cavani, onderweg wordt de bal aangeraakt door Thiago Silva, waarna Kieran Gibbs de bal van de lijn moet halen.
14'
Alex Iwobi lijkt een kans te krijgen na een goede loopactie, maar de aanvaller loopt te ver door, waardoor hij de bal verliest.
13'
Beide ploegen blijven veel fouten maken, waardoor het moeilijk is om kansen te creëren.
11'
Paris Saint-Germain lijkt het meeste balbezit te hebben tijdens de eerste tien minuten, maar daar is vooralsnog ook alles mee gezegd.
9'
Er is nog geen bovenliggende partij in Londen. Het spel speelt zich vooral op het middenveld af.
7'
Kansje voor de bezoekers. Thomas Meunier geeft de bal voor vanaf de rechterflank. Edinson Cavani kan koppen, maar schampt de bal.
5'
Veel slordigheden in de beginfase, maar nog geen kansen.
1'
We zijn begonnen in Londen. Arsenal heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd Arsenal tegen Paris Saint-Germain. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe live verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

Groep A

Er staat woensdagavond eigenlijk niets meer op het spel voor Arsenal en Paris Saint-Germain. Na vier wedstrijden in de Champions League hebben Arsenal en Paris Saint-Germain tien punten weten te bemachtigen. FC Basel en Ludogorets Razgrad volgen op één punt. Arsenal en Paris Saint-Germain zullen woensdagavond echter wel moeten uitvechten wie er bovenaan Groep A zal eindigen.

Arsenal

The Gunners hebben al twee competitiewedstrijden op rij niet meer gewonnen. Arsenal kwam voor de interlandperiode niet verder dan een gelijkspel tegen Tottenham Hotspur (1-1), terwijl afgelopen weekend Arsenal het bijzonder lastig had met Manchester United. The Red Devils waren negentig minuten de bovenliggende partij, maar invaller Oliver Giroud bezorgde Arsenal een punt. Woensdagavond gaat Arsenal echter voor drie punten.

Paris Saint-Germain begon dit seizoen matig aan de competitie, maar de afgelopen drie competitiewedstrijden werden gewonnen. Paris Saint-Germain is daardoor inmiddels terug te vinden op de derde plaats in de Ligue 1 en heeft nog maar een achterstand van drie punten op koploper OGC Nice. Paris Saint-Germain wil ook in de Champions League hoge ogen gooien, waardoor de Parijzenaars gaan voor een stunt in Londen.