Tottenham Hotspur
2:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Djibril Sidibé 48. / Kopbal  (Benjamin Mendy)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Harry Kane 52. / Penalty  (Dele Alli)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Thomas Lemar 53. / Schot met links  (Djibril Sidibé)

90'
De tweede helft begon als een gekkenhuis. Drie minuten na rust was het Djibril Sidibé die AS Monaco op voorsprong bracht, maar twee minuten later stond het alweer gelijk, nadat Harry Kane een strafschop binnenschoot. Binnen de minuut stond AS Monaco alweer op voorsprong. Terwijl Tottenham nog stond na te genieten van de gelijkmaker, zette Thomas Lemar de Monegasken weer op voorsprong. Daarna was het Hugo Lloris die Tottenham in de wedstrijd hield, na twee fabelachtige reddingen. De Spurs konden het tij echter niet keren. Door het verlies van de Engelsen zit het Champions League-seizoen er voor hen op.
90'
90'
Daar gaat Mendy nog even in de fout. De verdediger legt Kane neer, die de back net wil passeren. Een vrije trap blijft staan.
90'
De blessuretijd bedraagt nog vier minuten.
89'
Daar is de laatste wissel aan de kant van AS Monaco. Aanvoerder Radamel Falcao wordt naar de kant gehaald. Hij wordt vervangen door verdediger Andrea Raggi.
89'
Wissel in bij AS Monaco -> Andrea Raggi
89'
Wissel uit bij AS Monaco -> Radamel Falcao
88'
De tijd begint te dingen voor Tottenham. Er moet nog een doelpunt vallen om zicht te houden op de volgende ronde.
86'
Kane probeert het nog eens uit de draai. Een prima schot, maar de bal gaat recht op Sidibé af. Hij stompt de bal naast het doel.
85'
Gele kaart voor Kieran Trippier (Tottenham Hotspur)
Kieran Trippier gaat op de bon. De verdediger gaat hard door op zijn tegenstander. De frustratie is zichtbaar bij de Engelsen.
81'
Doelpuntenmaker Thomas Lemar is naar de kant gehaald. Hij wordt vervangen door de ervaren Portugees João Moutinho.
81'
Wissel in bij AS Monaco -> João Moutinho
81'
Wissel uit bij AS Monaco -> Thomas Lemar
77'
Ook bij AS Monaco een wissel: Valère Germain heeft het veld verlaten en voor hem komt in de plaats Guido Carrillo.
77'
Wissel in bij AS Monaco -> Guido Carrillo
77'
Wissel uit bij AS Monaco -> Valère Germain
74'
Tottenham heeft voor de laatste keer gewisseld. Moussa Sissoko is binnen de lijnen gekomen voor Harry Winks.
74'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Moussa Sissoko
74'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Harry Winks
74'
Weer houdt Lloris Tottenham in leven
Falcao komt in positie om te scoren. Hij krijgt de bal vanaf links. Neemt een keer aan, kijkt niet en schiet de bal op doel. Lloris gaat weer gestrekt en tikt de bal naar de zijkant.
71'
Goede actie van Vincent Janssen. Hij schut twee verdedigers van zich af, opent dan naar de andere kant waar Eriksen helemaal vrij staat. De Deen komt naar binnen, schiet, maar ziet zijn inzet worden gekeerd door Subašić.
68'
Wereldredding Lloris!
Een vrije trap wordt in de zestien ingedraaid, waar Monaco-verdediger Glik als eerste bij de bal komt. De Pool zet zijn voet tegen de bal, maar Lloris brengt fantastisch redding!
65'
Een dubbele wissel aan de kant van Tottenham. Mousa Dembélé en Heung-min Son worden naar de kant gehaald. Zij worden vervangen door Christian Eriksen en Vincent Janssen.
65'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Christian Eriksen
65'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Mousa Dembélé
65'
Wissel in bij Tottenham Hotspur -> Vincent Janssen
65'
Wissel uit bij Tottenham Hotspur -> Heung-min Son
63'
Aan de andere kant is het Bernardo Silva die de ruimte krijgt voor een schot. Hij lost een schot van buiten de zestien, maar de bal wordt niet ver genoeg naar de hoek gestuurd, waardoor Lloris kan redden.
62'
Tottenham dringt nu aan, AS Monaco zakt wat in. Danny Rose levert een goede voorzet af vanaf links, waar Harry Kane en ook Heung-min Son niet aan kunnen komen.
57'
Gele kaart voor Radamel Falcao (AS Monaco)
Gele kaart voor de aanvoerder van Monaco. Falcao houdt zijn tegenstander vast en dat komt de spits op geel te staan. Kuipers is streng, maar niet onrechtvaardig.
54'
Zo, daar gebeurde heel veel in korte tijd. Tottenham moet nu weer op zoek naar een treffer.
53'
Doelpunt voor AS Monaco, 2:1 door Thomas Lemar
Net na de aftrap is het Monaco wat weer op voorsprong komt. Bernardo Silva stuurt Sidibé weg, die de bal vanaf rechts goed voorgeeft. Falcao mist de bal, maar bij de tweede paal komt Thomas Lemar inlopen. Hij controleert de bal goed en schiet de bal vervolgens zuiver in de lange hoek.
52'
Doelpunt voor Tottenham Hotspur, 1:1 door Harry Kane
Harry Kane staat achter de bal. Hij scoorde nog niet dit Champions League seizoen, maar doet dat nu wel voor de eerste maal. Subašić zit er nog met zijn vingertoppen aan, maar omdat de bal genoeg kracht heeft, belandt de bal in de hoek.
51'
Gele kaart voor Kamil Glik (AS Monaco)
Kamil Glik houdt Tottenham-middenvelder Dele Alli zichtbaar vast en trekt de middenvelder naar beneden. Kuipers is wederom onverbiddelijk en geeft een strafschop en geel voor Glik.
51'
STRAFSCHOP TOTTENHAM!
48'
Doelpunt voor AS Monaco, 1:0 door Djibril Sidibé
Puike actie van Benjamin Mendy. De linksback kapt eerst Harry Winks uit, legt de bal dan met zijn linker perfect op de kruin van de andere back van Monaco: Djibril Sidibé. Verdiende voorsprong voor de Monegasken.
46'
Monaco heeft afgetrapt voor het tweede bedrijf van deze wedstrijd. Er hebben geen wissels plaatsgevonden in de rust.
46'
45'
Beide ploegen kregen enorme kansen. In de zesde minuut kon Heung-min Son alleen op doelman Subašić af, maar de aanvaller liet zich te ver naar buiten drijven. Aan de andere kant kreeg AS Monaco een strafschop nadat Fabinho werd neergelegd door Eric Dier. Aanvoeder Falcao ging achter de bal staan, schoot de bal ook goed in, maar de redding van Lloris was beter. Het was daarna voor Monaco wat aanspraak maakte op een treffer, maar telkens lag Lloris in de weg.
45'
44'
We gaan langzaam aan richting de rust. Een wonder dat het hier nog 0-0 staat. Monaco kreeg meerdere goede kansen, Tottenham ook sowieso één enorme kans.
40'
Germain wordt de diepte in gestuurd. Iets wat al een paar keer is voorgekomen deze wedstrijd. De Fransman kijkt wat collega Radamel Falcao gaat doen, die kiest positie bij de tweede paal, maar Germain wacht te lang en ziet Danny Rose de bal van zijn voet plukken.
38'
Oh Kane! De spits krijgt een goede voorzet van Danny Rose voor de voeten, wil dan uithalen, maar maait hard over de bal heen. Zonde! Daar had meer mee gedaan kunnen worden.
35'
In de tegenaanval is Valère Germain gevaarlijk. De Fransman sprint richting de zestien, komt dan in een moeilijk hoek terecht en probeert het toch. De bal gaat net voorlangs.
35'
Weer een verkeerde keuze van Heung-min Son. De spits wordt weggestuurd in de zestien. Kane zoekt positie bij de tweede paal, maar Son kiest voor de pass terug richting de zestien, waar niemand staat.
34'
Ook Dembélé moet nu toch op gaan passen. Wederom wordt Bernardo Silva neergehaald. Het is een lichte overtreding, maar die zullen uiteindelijk wel gaan meetellen in de opsomming.
30'
Daar krijgt Tottenham een kans. De voorzet van Danny Rose komt bij de tweede paal, waar doelman Danijel Subašić de bal net voor de inkomende Harry Kane kan wegboksen.
28'
Sidibé net voorlangs!
Fabinho legt de bal ter hoogte van de achterlijn goed terug op de zestien, waar Djibril Sidibé komt ingelopen. Sidibé probeert de verre hoek te zoeken, maar de bal draait net voorlangs.
27'
Radamel Falcao komt in balbezit. De aanvoerder zoek zijn tegenstander Eric Dier op, dreigt en schiet de bal meters naast.
26'
Schot van een hele grote afstand van Thomas Lemar. De middenvelder schiet wel gericht, maar Lloris ziet de bal van grote afstand aankomen en kan de bal gemakkelijk vangen.
26'
Lekkere steekpass op Germain, die wordt weggestuurd door Bernardo Silva. De Fransman trekt richting de zestien, maar weet geen ploeggenoot te bereiken.
25'
Dier moet oppassen! Hij maakt nu opnieuw een overtreding met al geel op zak. Hij trekt Falcao naar beneden en krijgt een overtreding tegen. Niet slim van de Engelsman.
24'
Opvallend: Vincent Janssen en Jan Vertonghen zijn al aan het warmlopen. Gaan de twee, of één van de twee, al snel in het veld komen?
23'
Harry Kane krijgt de bal in de zestien, op aangeven van Alli. De spits draait goed weg van zijn tegenstander, schiet de bal dan op doel, maar wordt teruggefloten wegens buitenspel.
21'
Gele kaart voor Mousa Dembélé (Tottenham Hotspur)
Mousa Dembélé gaat op de bon. Hij tikt Bernardo Silva van achteren neer en voorkomt zo een tegenaanval. Kuipers trekt geel.
20'
De vrije trap van Eriksen wordt in de zestien gebracht, maar Mendy kopt de bal voor het doel weg.
15'
Het regent kansen in Monaco. Wederom is Benjamin Mendy er vandoor aan de linkerkant. Mendy legt de bal perfect voor op de kruin van Valère Germain, maar zijn kopbal treft geen doel.
13'
Weer een grote kans voor Monaco!
Benjamin Mendy komt goed door in de zestien van de tegenstander. Hij legt de bal dan terug op Valère Germain, die de bal voor het inschieten heeft. De Fransman raakt de bal niet hard genoeg, waardoor Hugo Lloris de bal gemakkelijk kan oppakken.
11'
Gele kaart voor Eric Dier (Tottenham Hotspur)
Eric Dier mist de bal volledig en raakt wel verdediger Fabinho. De speler van Monaco gaat graag naar de grond, Dier krijgt geel.
11'
Penalty gemist door Radamel Falcao, AS Monaco
Radamel Falcao, de man in vorm, gaat achter de bal staan. Hij schuift de bal in de linkerhoek, maar dat is ook de hoek waar Lloris in duikt. De Franse goalie prikt de bal uit de hoek. Fantastische redding van de Fransman.
10'
STRAFSCHOP VOOR MONACO!
6'
Dat had de treffer moeten zijn!
Heerlijke steekpass van Dele Alli op Heung-min Son. De aanvaller mag alleen op doelman Danijel Subašić af, wil de uitkomende doelman dan passeren, maar gaat te ver naar de buitenkant. Kans verkeken.
3'
De sfeer zit er goed in. Het thuispubliek is goed te horen.
1'
Harry Kane heeft de bal voor het eerst laten rollen. Veel plezier met het volgen van deze wedstrijd!
1'
AS Monaco ontvangt vanavond in eigen huis Tottenham Hotspur. In groep E is er nog van alles mogelijk. Monaco voert de ranglijst aan, met twee punten voorsprong op Leverkusen en vier punten voorsprong op Tottenham. Kan de Engelse ploeg van Vincent Janssen vandaag een sprongetje maken? Mijn naam is Thomas Mulder en ik doe verslag van deze ontmoeting.

Monaco begon dit Champions League seizoen met een overwinning. Die overwinning was notabene in Londen, tegen Tottenham. De Fransen kwamen na een kwartier spelen al op voorsprong door een doelpunt van de verfijnde Braziliaanse middenvelder Bernardo Silva. Een kwartier later maakte Thomas Lemar de tweede treffer van de Fransen. Tottenham-verdediger Toby Alderweireld deed nog iets terug, maar kon niet voorkomen dat AS Monaco uiteindelijk met de volle buit naar Frankrijk afreisde.

Vervolgens kwam AS Monaco tot twee keer toe niet verder dan een gelijkspel. Thuis tegen Bayern Leverkusen werd er met 1-1 gelijk gespeeld. Twee weken later stond die stand ook als eindstand op het scorebord toen Monaco op bezoek ging bij CSKA Moskou. In de return tegen Moskou werd in Monaco wel overtuigend gewonnen: 3-0. Met acht punten staan de Monagasken dus aan de leiding in Groep E.

Bij Tottenham gaat het niet goed. Zoals gezegd verloren de Spurs thuis van AS Monaco. De ploeg van Mauricio Pochettino revancheerde zich door de wedstrijd erna tegen CSKA Moskou te winnen. Heung-min Son werd matchwinner in Rusland. Twee weken pakte Tottenham een puntje in Duitsland tegen Bayer Leverkusen, maar ging in de thuiswedstrijd tegen de Duitsers met 0-1 onderuit. Dat betekent dat Tottenham met één overwinning en één gelijkspel op vier punten staat.

Ontmoetingen vorig jaar
Vorig seizoen troffen beide ploegen elkaar in de Europa League. Toen werden beide ploegen ingedeeld in Groep J. Thuis won Tottenham overtuigend met 4-1. Èrik Lamela was toen de grote man. Hij scoorde in de eerste helft drie keer. Stephan El Shaarawy deed namens Monaco nog iets terug en Tom Carroll besliste de wedstrijd op 4-1. In de return in Monaco werd het 1-1 door doelpunten van wederom Lamela en El Shaarawy.

Het duel van vanavond staat onder leiding van de Nederlandse toparbiter Björn Kuipers. De scheidsrechter zal daar onder andere landgenoten Vincent Jansen en Michel Vorm treffen. De kans dat zij vanavond spelen is echter klein. De opstellingen zullen een uur van te voren bekend worden gemaakt. De aftrap vindt om 20.45 uur plaats.