1 : 0 Torinfos in de Ticker Paul Gladon 43. / Schot met rechts  (Jeffry Fortes)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Gevaro Nepomuceno 67. / Schot met links

Helmond Sport - Sparta Rotterdam 1-1
Jong FC Twente - Willem II 1-2
Jong Ajax - FC Den Bosch 3-2
90'
Het zit erop in Dordrecht, waar Fortuna Sittard in de tweede helft knap terugkwam en uiteindelijk met 1-1 gelijkspeelde. Nepomuceno was verantwoordelijk voor de gelijkmaker aan de Krommedijk. Het Carnaval kan beginnen voor de bezoekers uit Sittard, terwijl Dordrecht runner-up Willem II ziet naderen.

Een prettig weekeinde!
90'
90'
De blessuretijd in de tweede helft bedraagt vier minuten.
90'
Fortes danst door het strafschopgebied en haalt uit, maar ziet zijn poging enkele millimeters naast het doel gaan.
87'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Tarik Bhar
87'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Jeffrey Vlug
84'
Doelpunt afgekeurd! Korte schiet de 2-1 binnen, maar scheidsrechter Van den Kerkhof heeft een overtreding gezien van de kleine aanvaller.
82'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Roel Janssen
82'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Sjoerd Linssen
80'
Korte! De arbitrage laat goed doorspelen, waarna de razendsnelle Korte het strafschopgebied binnenstormt. De vleugelaanvaller schuift de bal echter voorlangs. Wat een megakans voor de thuisploeg...
78'
Spelers van Dordrecht vragen om een strafschop, maar scheidsrechter Van den Kerkhof weigert te fluiten voor een vermeende handsbal van Voorn.
77'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Felitciano Zschusschen
77'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Jesse Mayele
75'
Kevin Kis schiet een vrije trap een meter naast het doel van Dordrecht.
72'
Funso Ojo denkt met een halve omhaal de 2-1 op het scorebord te zetten, maar ziet zijn poging net naast het doel vliegen.
71'
Gele kaart voor Ramon Voorn (Fortuna Sittard)
67'
Doelpunt voor Fortuna Sittard, 1:1 door Gevaro Nepomuceno
Uit het niets ligt de gelijkmaker in het net. Invaller Nepomuceno trekt met zijn eerste balcontacten naar binnen en haalt uit met links. Het schot van de buitenspeler wordt nog aangeraakt door Matthew Steenvoorden, waarna Dordrecht-goalie Warner Hahn kansloos is.
65'
De ene clubtopscorer verlaat het veld voor de andere. Danso wordt naar de kant gehaald. Zijn vervanger is Giovanni Korte, die bij zijn eerste actie direct Kaya onder vuur neemt.
65'
Wissel in bij FC Dordrecht -> Giovanni Korte
65'
Wissel uit bij FC Dordrecht -> Erixon Danso
62'
Wissel in bij Fortuna Sittard -> Gevaro Nepomuceno
62'
Wissel uit bij Fortuna Sittard -> Jordie Briels
58'
Slechts nieuws voor Dordrecht... Bij het duel tussen Jong FC Twente en Willem II hebben de bezoekers voor de tweede maal het net gevonden (1-2). Wederom is Boymans de doelpuntenmaker. Op de virtuele ranglijst heeft Willem II nu een achterstand van drie punten op de koploper.
55'
Paal! Wat een geluk voor de bezoekers uit Limburg, die met hun hoofd al bij Carnaval lijken te zijn. Een poging van Gladon toucheert de paal.
51'
Dat had de 2-0 móéten zijn... Fortuna slaagt er niet in een hoekschop weg te werken, waarna Danso vrij uit kan halen. De aanvaller wilde al juichen voor zijn dertiende doelpunt van het seizoen, maar ziet tot eigen verbazing zijn poging over het doel vliegen.
50'
Rihairo Meulens! De middenvelder slalomt door de verdediging van Fortuna en kan na een korte combinatie uithalen. Hij strandt echter op doelman Kaya, die een corner weggeeft.
47'
Kort voor de rust hadden Dordrecht-verdediger Ilias Haddad en Fortuna-aanvaller N'Koyi een opstootje. In het tweede bedrijf laat de spits van de bezoekers direct zijn hakken zien aan de verdediger, maar vervolgens beland zijn voorzet op het dak van het doel.
46'
Aanvang tweede helft Scheidsrechter Martin van den Kerkhof blaast voor de eerste keer op zijn fluitje in de tweede helft.
45'
Jong Ajax - FC Den Bosch 1-0
45'
Gedurende de eerste 25 minuten draaide Fortuna prima mee op bezoek bij koploper Dordrecht. In het gedeelte hierna bleek echter het klasseverschil. Dordrecht kreeg uitstekende kansen via Mayele en Danso, maar uiteindelijk was het Gladon die de 1-0 op het scorebord zette.
45'
43'
Doelpunt voor FC Dordrecht, 1:0 door Paul Gladon
Kort voor de theepauze is het raak voor de thuisploeg! Paul Gladon verlengt een halfhoge voorzet van Jeffrey Fortes op prachtige wijze en zet zijn ploeg hiermee op 1-0.
32'
Er is een ruim een half uur gespeeld op het kunstgras in Dordrecht. De thuisploeg begint het spel steeds meer naar zich toe te trekken. In Enschede staat de grote concurrent van Dordrecht, Willem II, op voorsprong tegen Jong FC Twente (0-1, doelpunt: Ruud Boymans).
30'
Oeiii! Dordrecht-topscorer Erixon Danso kan vanaf zo'n vijftien meter vrij uithalen na goed afleggen van Mayele. De vleugelaanvaller schuift het leer echter naast het doel.
23'
Wat een kans! Jesse Mayele ontsnapt aan de verdediging van Fortuna en kan oog-in-oog met doelman Ferhat Kaya uithalen. De aanvaller faalt echter hopeloos en schiet meters naast het doel van de bezoekers.
22'
Het lukt Dordrecht nog altijd niet om het heft in handen te nemen. Fortuna heeft de organisatie uitstekend staan met als resultaat dat de thuisploeg nauwelijks haar middenveld weet te bereiken.
10'
Gedurende de openingsfase golft het spel op en neer aan de Krommedijk. Dordrecht heeft moeite met Fortuna Sittard. Patrick N'Koyi schiet namens de bezoekers net naast.
4'
De supporters van FC Dordrecht tonen een fraai spandoek met daarop het gezicht van Theo Bos. De oud-trainer van de club, die vorig jaar overleed aan kanker, wordt met een staande ovatie herdacht.
1'
Voorbeschouwing:

Goedenavond! Vanavond staan er liefst zeven wedstrijden op het programma in de Jupiler League. Koploper FC Dordrecht ontvangt Fortuna Sittard. Mijn naam is Joey Knobben en ik zal verslag doen van dit duel. Aan de Krommedijk krijgt de thuisploeg de kans om af te rekenen met een matige reeks. Dordrecht won haar laatste twee wedstrijden immers niet. Na een gelijkspel tegen Jong Ajax volgde afgelopen vrijdag een 3-2 nederlaag op bezoek bij FC Eindhoven.

Fortuna staat op de twaalfde plaats in de Jupiler League. De ploeg is bezig aan een uitstekende reeks. De laatste vijf wedstrijden werden liefst tien punten binnengehaald. Daarmee verkeren de Limburgers in een betere vorm dan de tegenstander van vanavond. Tevens incasseerde Fortuna in de laatste zes wedstrijden slechts drie doelpunten.

Opvallend genoeg begint Giovanni Korte op de bank bij FC Dordrecht. De aanvaller is met Erixon Danso gedeeld clubtopscorer van 'De Schapenkoppen'. Beide aanvallers scoorden tot dusver twaalf keer. De topscorer van Fortuna staat wel in de basisploeg: Aziz Khalouta.

Op papier is Dordrecht de grote favoriet vanavond. De ploeg staat met nog tien wedstrijden te gaan op de eerste plaats in de Jupiler League. Fortuna Sittard heeft vijftien punten minder dan Dordrecht, maar doet nog altijd mee in de strijd om de play-offs. Kortom: voor beide ploegen staat er flink wat op het spel.

In de vierde minuut van het duel zal er een bijzondere actie plaatsvinden. Oud-trainer van FC Dordrecht Theo Bos overleed precies een jaar geleden aan de gevolgen van alvleesklierkanker. De oud-verdediger, die in Dordrecht nog zeer geliefd is, speelde tijdens zijn carrière als voetbalprof altijd met rugnummer 4. Om deze reden zal er in de vierde minuut een staande ovatie plaatsvinden.

De wedstrijd gaat van start om 20.00 uur. Tot die tijd kunt u de opstellingen vinden onder het kopje 'wedstrijddetails'.