28.02.2014 21:54

FC Dordrecht vergeet te winnen

Een grote domper voor Jupiler League-koploper FC Dordrecht. De Schapenkoppen slaagden er in hun eigen huis niet in om te winnen van Fortuna Sittard. Door doelpunten van Paul Gladon en Gevaro Nepomuceno eindigde het treffen tussen de nummer één en nummer dertien van de ranglijst in 1-1.

Na vier minuten vond misschien wel het mooiste moment van het duel plaats. Oud-FC Dordrecht-trainer Theo Bos werd op prachtige wijze herdacht aan de Krommedijk. Supporters van de thuisploeg toonden een prachtig spandoek van Bos, die tijdens zijn carrière als voetballer steevast rugnummer 4 droeg. Daarnaast werd een minuut lang geapplaudisseerd door supporters van zowel Dordrecht als het meegereisde publiek uit Sittard.

De eerste helft begon rommelig aan beide kanten. Dordrecht had moeite met het goed georganiseerde Fortuna en het publiek moest lang wachten op de eerste mogelijkheden. Kort voor de theepauze konden de thuissupporters eindelijk van de banken na een fraaie intikker van middenvelder Paul Gladon. (1-0).  Dordrecht had daarvoor al kunnen scoren via Jesse Mayele en Erixon Danso.

Na de rust creëerde Dordrecht kans op kans om de score uit te breiden. Geheel onverwacht waren het echter de bezoekers die scoorden. Invaller Gevaro Nepomuceno trok met zijn eerste balcontacten naar binnen en zag zijn poging na diverse toucheringen tegen het net aanrollen (1-1). Een flinke klap voor Dordrecht die de ploeg in het restant ondanks een groot aantal kansen niet meer te boven kwam.

Door het gelijkspel ziet Dordrecht runner-up Willem II dichterbij komen op de ranglijst. De Tilburgers wonnen op bezoek bij Jong FC Twente met 1-2 en staan nu nog slechts één punt achter de koploper. Voor de bezoekers uit Sittard kan het Carnaval beginnen na het gelijkspel bij de koploper. Hoewel de ploeg één plaats zakt, zullen de Limburgers tevreden zijn met de remise.

Door: Joey Knobben