Jong Ajax
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Bryan Smeets 70. / Penalty

90'
Jong Ajax verliest in De Geusselt met 1-0 van MVV. De Amsterdammers hebben de nederlaag aan zichzelf te wijten, aangezien het in de eerste helft genoeg kansen kreeg op een treffer. De Ajacieden faalden in de afwerkingen, terwijl MVV in de tweede helft uit een counter een strafschop verdiende. Vanaf de stip maakte Smeets de enige treffer van de wedstrijd.
90'
90'
Extra speeltijd bedraagt drie minuten. MVV onder druk, publiek houdt de adem in!
90'
Gele kaart voor Nathan Rutjes (MVV)
89'
Wissel in bij MVV -> Sjoerd Winkens
89'
Wissel uit bij MVV -> Marco Ospitalieri
86'
Ajax wordt iets sterker en zet MVV onder druk. Een prima voorzet van De Sa belandt op het hoofd van Klaassen, die zijn duel wint, maar doelman Castro redding ziet brengen.
82'
Met het nodige geluk komt de bal voor de voeten van invaller Vincent Vermeij. Van zijn schot wordt niemand bij MVV bang, waardoor de thuisploeg een doeltrap mag gaan nemen.
79'
Ajax probeert wanhopig de gelijkmaker te scoren, maar krijgt maar geen kansen. Waar de Amsterdammers in de eerste helft telkens de opening vonden, lopen ze zich nu keer op keer stuk op de Maastrichtse verdedigingsmuur.
75'
Nog een kwartier te spelen in Maastricht. Ajax lijkt aangeslagen door de achterstand en heeft moeite met de stugge MVV'ers. Coach Groenendijk blijft desondanks rustig langs de kant met zijn armen over elkaar toekijken.
72'
Wissel in bij AFC Ajax (J) -> Vincent Vermeij
72'
Wissel uit bij AFC Ajax (J) -> Marvin Höner
70'
Doelpunt voor MVV, 1:0 door Bryan Smeets Geen kans voor Mickey van der Hart, die naar de rechterhoek duikt en de bal in de andere hoek ziet verdwijnen.
70'
Gele kaart voor Kenny Tete (AFC Ajax (J)) Oh, wat dom! De verdediger van Ajax steekt zijn been in het eigen strafschopgebied uit en haakt Labylle, die zich laat vallen. Penalty voor MVV!
68'
Ajax heeft het lastig en staat onder druk. Amsterdammers zijn in balbezit ook slordig, zoals nu met Marvin Höner. De spits controleert de bal fraai, maar levert de bal vervolgens bij een tegenstander in.
66'
Wissel in bij AFC Ajax (J) -> Stanislav Lobotka
66'
Wissel uit bij AFC Ajax (J) -> Riechedly Bazoer
65'
Marco Ospitalieri wordt de diepte ingestuurd en kan met links afleggen op de vrijstaande Veldmate, die de bal dan voor het intikken heeft. De Belgische middenvelder gaat voor eigen succes en schiet de bal over het doel van Ajax. Zonde.
63'
MVV lijkt iets beter in de wedstrijd te komen en heeft steeds vaker de bal in het bezit. Supporters kunnen dit wel waarderen en staken de fluitconcerten en schakelen over op spreekkoren.
59'
Het heeft bijna een uur geduurd, maar daar zijn ze dan: de eerste fluitconcerten. MVV-supporters zijn zwakke spel van hun ploeg meer dan zat en laten dit duidelijk blijken.
56'
Vooraf werd nog gevreesd dat Jong Ajax het lastig zou krijgen met het fysieke spel van MVV. Niets blijkt na een klein uur spelen minder waar. Ajacieden winnen meer duels dan thuisploeg: 24 om 16.
53'
Terwijl de ene buitenspeler (Meleg) al in de rust door coach Groenendijk werd vervangen, gaat de andere (De Sa) ook na de pauze door met waar hij gebleven is: slechte voorzetten afleveren. Ploeggenoten lijken zich te ergeren aan de vleugelspeler.
51'
Ook na de theepauze een zelfde wedstrijdbeeld als voor de rust. Ajax tikt de bal rond, terwijl MVV afwacht.
47'
Oei, oei, oei! Een stevige botsing tusen Van der Hart en Smeets in het strafschopgebied van Ajax. Van opzet geen sprake, maar ongelukkig en pijnlijk is het wel. Beide spelers staan geven aan dat het wel gaat, waardoor de wedstrijd hervat kan worden.
46'
Wissel in bij AFC Ajax (J) -> Boban Lazić
46'
Wissel uit bij AFC Ajax (J) -> Dejan Meleg
46'
45'
Rust in De Geusselt met een stand van 0-0. Daarmee mag vooral MVV tevreden zijn. De Limburgers spelen ondermaats, krijgen zelf weinig kansen en laten achterin nog wel eens een steekje vallen. Ajax is slordig in de afwerking. Vooral Davy Klaassen had moeten scoren, maar de Ajacied was diverse keren slordig in de afwerking.
45'
Einde eerste helftvoor Marco Ospitalieri (MVV)
45'
Extra speeltijd bedraagt één minuut.
45'
Laatste minuut van de eerste helft is ingegaan. MVV heeft de laatste vijf minuten het meeste balbezit, maar gevaarlijk wordt het niet.
41'
Stefano Denswil ziet óf ploeggenoten die er niet zijn óf raakt de bal helemaal verkeerd. Lange bal van de verdediger belandt in niemandsland en rolt over de achterlijn. Ajacied schudt het hoofd na zijn zwakke actie.
38'
MVV wordt voor het eerst echt gevaarlijk na een vlijmscherpe counter. Marco Ospitalieri dendert langs zijn tegenstander en geeft de bal met links prima voor. Veldmate kan zijn hoofd tegen de bal zetten, maar zijn inzet wordt geblokt, waardoor doelman Mickey van der Hart simpel kan vangen.
37'
Meleg heeft de rechterflank verlaten voor de linker en komt daar in balbezit. De Servische aanvaller probeert met links de bal in de verre hoek te knallen, maar mist het doel op een halve meter.
36'
Bazoer zit op het gras en wordt behandeld aan zijn blessure. De middenvelder heeft last van de hamstring na een onschuldig duel. De pas 16-jarige Ajacied lijkt verder te kunnen spelen.
34'
MVV zakt in en laat de gasten uit de hoofdstad aan de bal. Amsterdammers ontberen creativiteit. Omdat de acties van beide buitenspelers voortdurend mislukken, strandt vrijwel iedere aanval vroegtijdig.
30'
Niveau van de wedstrijd daalt, doordat beide elftallen slordig in de passing zijn. Spel speelt zich voornamelijk rond de middenlijn af.
26'
Sporkslede kan Ajax op 0-1 koppen, maar mikt naast. Kansen genoeg voor de Amsterdammers, die het vizier nog niet op scherp hebben.
24'
Een lange bal van Bazoer wordt fantastisch gecontroleerd door Klaassen. De middenvelder annex aanvaller is daardoor zijn tegenstander kwijt en verschijnt alleen voor Castro. In plaats van de bal rustig in de hoek te plaatsen, schiet hij de bal wild over.
22'
Sporkslede, toch een van de spelers bij Jong Ajax met Eredivise-ervaring, slaagt er wederom niet in de bal naar een ploeggenoot te spelen. Verdediger zit nog niet goed in de wedstrijd.
20'
Het publiek in MVV is voor even tevreden gesteld, want de thuisploeg presteert het zowaar een goede aanval op poten te zetten. Een strakke voorzet vanaf de linkerflank wordt gepakt door doelman Van der Hart, waardoor écht gevaar voorkomen wordt.
18'
Het heeft even geduurd, maar de supporters van MVV laten zich eindelijk horen. Een positief effect op het elftal heeft dit nog niet, want Ajax laat de bal eenvoudig van speler naar speler gaan.
15'
Aanvaller Leroy Labylle staat bij de thuisploeg op een eilandje. Daarom laat de voorhoedespeler zich naar het middenveld zakken om de ballen op te halen. Tot een goede aanval leidt dit niet.
13'
MVV heeft het in het eerste kwartier verdomd lastig met de rappe Ajacieden. Trainer Tini Ruijs wrijft nog maar eens over zijn voorhoofd en probeert zijn team wat bij te sturen.
9'
En wederom Klaassen met een hoogstandje. De nummer tien van de Amsterdammers passeert zijn tegenstander en probeert het met een geplaatste bal in de verre hoek. Zijn inzet mist kracht waardoor Castro kan ingrijpen.
8'
Jong Ajax bijna op voorsprong! Davy Klaassen snelt langs zijn tegenstander en probeert Castro met een wippertje te verschalken. Via het lichaam van de sluitpost valt de bal voor de voeten van Dejan Meleg, die de bal voor het intikken lijkt te hebben. Bryan Smeets blokt echter zijn inzet en voorkomt zo een tegentreffer.
4'
Aan de andere kant van het veld neemt Leroy Labylle het doel onder vuur. De speler van MVV probeert het met een 'Ronaldo vrije trap', maar laat de bal niet genoeg dalen: meter over.
3'
Kenny Tete zorgt het eerste gevaar van de wedstrijd. De rechtsachter ontvangt de bal van ploeggenoot Klaassen en kan vanaf een meter of twintig met links uithalen. Zijn schotje is geen probleem voor doelman Castro.
1'
Het volkslied van Maastricht heeft geklonken, de toss heeft plaatsgevonden: er kan worden afgetrapt!
Bij Jong Ajax slechts drie spelers van het 'grote' Ajax: Davy Klaassen, Stefano Denswil en doelman Mickey van der Hart.
De spelers van beide elftallen betreden het speelveld. De wedstrijd gaat beginnen!
Nog vijftien minuten tot aan de aftrap van het duel tussen MVV en Jong Ajax. Scheidsrechter van dienst is de heer Allard Lindhout.
Het duel tussen MVV en Jong Ajax belooft op voorhand een waar voetbalgevecht te worden. Met dank aan Alfons Groenendijk. De trainer van de Amsterdammers beet in aanloop naar het treffen tussen beide ploegen flink van zich af.
Reden voor de woede bij de oefenmeester is de protestactie van de supporters van MVV. De Limburgers boycotten vanavond het duel om zo hun ongenoegen te uiten over FOX Sports, dat volgens hen te veel invloed heeft op de Jupiler League. De toetreding van Jong Twente, Jong PSV en Jong Ajax zorgt volgens de supporters voor competitievervalsing.
"Ze moeten daar blij zijn dat hun club nog bestaat. Vooral dankzij het geld van Fox overleeft menig club. Ik snap het echt niet, ik vind het onvoorstelbaar", liet een boze Groenendijk in een reactie tegenover RTV Noord-Holland weten.
De supporters van MVV mogen dan niet blij zijn met de toetreding van de drie beloftenteams, afgelopen zaterdag pakten de Maastrichtenaren de eerste punten van het seizoen tegen Jong FC Twente. In De Geusselt werden de Tukkers met 1-0 verslagen door een treffer van Tom van Hyfte. Daarmee maakte MVV de nederlaag van een week eerder op bezoek bij FC Dordrecht (2-1) een beetje goed.
Jong Ajax heeft eveneens drie punten na twee wedstrijden. De debutant had tijdens de eerste competitieronde geen enkele moeite met Telstar, dat in de Amsterdam ArenA met 3-0 werd verslagen. Een week later volgde de eerste zeperd. Op bezoek bij FC Oss werd het 2-0.
Goedenavond en welkom bij het duel tussen MVV en Jong Ajax. Mijn naam is Joep van Run en ik houd jullie vanavond op de hoogte van de gebeurtenissen in stadion De Geusselt. Aftrap van het duel tussen de twee clubs uit de Jupiler League is om 20.00 uur. Onder de knop 'opstelling' zijn de opstellingen van beide elftallen te bekijken.