16.08.2013 23:00

Jong Ajax moet in de spiegel kijken na nederlaag bij MVV

Lang leek er niets aan de hand voor Jong Ajax op bezoek bij MVV.

De Amsterdammers creëerden in het eerste bedrijf kans op kans, maar faalden telkens in de afwerkingen, waardoor er bij rust nog niet gescoord was. In de tweede helft kregen de gasten voor de gemiste kansen de rekening gepresenteerd, toen MVV uit een spaarzame uitval een penalty verdiende. Het buitenkansje werd verzilverd door Smeets, die zich daarmee tot matchwinner kroonde: 1-0.

In het eerste bedrijf was er slechts één ploeg die een doelpunt verdiende en dat waren de gasten. De Amsterdammers begonnen sterk en kregen al snel via de meest dreigende speler, Davy Klaassen, de eerste echt goede kans van de wedstrijd. De aanvallende middenvelder snelde langs zijn tegenstander en trachtte doelman Castro met een wippertje te verschalken. Met kunst- en vliegwerk werd de bal door Bryan Smeets van de lijn gehaald.

De thuisploeg kwam niet verder dan enkele losse flodders voor het doel van keeper Mickey van der Hart, terwijl Klaassen aan de andere kant van het veld met twee doelpogingen voor gevaar zorgde. Omdat die beide niet listig genoeg waren om Castro te verschalken, zochten beide ploegen de kleedkamers halverwege op zonder doelpunten.

Na de theepauze duurde het lang voor er iets voor beide doelen te beleven viel. Pas na twintig minuten spelen in de tweede helft kreeg Marco Ospitalieri de handen van de MVV-supporters op elkaar. De Belgische middenvelder werd de diepte ingestuurd, kon afleggen op de vrijstaande Veldmate, maar ging op eigen succes. Zijn schot miste precieze en ging een halve meter over.

Amper vijf minuten later was het alsnog raak. Labylle werd in het strafschopgebied van Ajax gehaakt door Tete en liet zich vallen. Scheidsrechter Lindhout kende geen genade en kende een strafschop toe. Vanaf de stip schoot Bryan Smeets zijn ploeg op voorsprong: 1-0.

Ajax was duidelijk van slag door de tegentreffer en kwam die klap niet meer te boven. MVV hield eenvoudig stand, kwam niet meer in de problemen en trok zonder veel moeite de overwinning over de streep. De Maastrichtenaren kennen daardoor een prima seizoenstart met zes punten uit drie wedstrijden, terwijl Ajax met één overwinning ietwat teleurstelt.