FC Den Bosch
5:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Clint Leemans 16. / Penalty
2 : 0 Torinfos in de Ticker Elvio van Overbeek 36. / Kopbal  (Clint Leemans)
3 : 0 Torinfos in de Ticker Mohamed Rayhi 43. / Schot met rechts  (Farshad Noor)
4 : 0 Torinfos in de Ticker Aleksandar Boljević 48. / Schot met rechts  (Mohamed Rayhi)
5 : 0 Torinfos in de Ticker Jordy de Wijs 65. / Kopbal  (Mohamed Rayhi)
5 : 1 Torinfos in de Ticker Barry Maguire 76. / Penalty

90'
Een klinkende en meer dan terecht zege voor Jong PSV tegen FC Den Bosch. Door doelpunten van Aleksandar Boljević en Jordy de Wijs liep de thuisploeg verder uit. Barry Maguire scoorde nog tegen vanuit een strafschop, maar dat was er een voor de statistieken.

Bedankt voor het volgen van dit duel en graag tot een volgende keer!
90'
90'
Rode kaart voor Elvis Kabashi (FC Den Bosch)
Kabashi uit zijn frustratie en gaat keihard door op Olivier Rommens. Een rode kaart is het gevolg.
89'
De wedstrijd kabbelt naar het einde. De laatste minuut loopt inmiddels.
86'
Jong PSV bekroont bijna een goede aanval met een doelpunt. Andjelo Rudović krijgt de bal op rechts op tijd in zijn voeten en levert een afgemeten voorzet af. Elvio van Overbeek glijdt naar de bal, maar komt een teenlengte te kort om de bal binnen te schieten.
82'
Gele kaart voor Jordy Thomassen (FC Den Bosch)
De spits van FC Den Bosch krijgt geel, omdat hij doorglijdt op de voet van Jordy de Wijs.
79'
Wissel in bij Jong PSV -> Kenneth Paal
79'
Wissel uit bij Jong PSV -> Mohammed Rayhi
79'
FC Den Bosch lijkt de geest even te hebben, want plotseling is het even dreigen. Uiteraard is dat met nog twaalf minuten te spelen veel te laat.
76'
Doelpunt voor FC Den Bosch, 5:1 door Barry Maguire
Eentje voor de statistieken. Invaller Andjelo Rudović legt Joey Belterman neer in het eigen strafschopgebied. Daar staat meer een straf op en dat is een penalty. Barry Maguire mag de 5-1 tegen de touwen schieten en doet dat ook.
72'
Zo blijft FC Den Bosch ook na vanavond zonder uitoverwinning. Bovendien raakt de ploeg de top-5 van de Eerste Divisie uit het oog. Maar op basis van de prestatie tegen Jong PSV hoort de ploeg daar ook zeker niet thuis.
65'
Doelpunt voor Jong PSV, 5:0 door Jordy de Wijs
Daar is de vijfde treffer al voor de thuisploeg. Jordy de Wijs komt eenvoudig voor zijn man en kopt met een duik een hoekschop in het doel van Bruno Appels.
64'
Het werk van aanvoerder Clint Leemans zit erop. Hij geeft de band over aan Menno Koch. De doelpuntenmaker wordt naar de kant gehaald, wat te maken zal hebben met de Europese verplichtingen van het 'grote' PSV. Leemans reist mee als vervanger van de geblesseerde Oscar Hiljemark.
63'
Wissel in bij Jong PSV -> Andjelo Rudović
63'
Wissel uit bij Jong PSV -> Clint Leemans
63'
Wissel in bij Jong PSV -> Moussa Sanoh
63'
Wissel uit bij Jong PSV -> Aleksandar Boljević
62'
Alexander Mols met de beste mogelijkheid voor FC Den Bosch. De invaller krijgt wat ruimte, maar vergeet daar wat mee te doen. Hij controleert een hoge bal niet goed. Toch komt Mols tot een schot, dat in het zijnet verdwijnt.
57'
PSV vindt het nog niet genoeg en gaat op zoek naar de 5-0. Als FC Den Bosch zo blijft spelen, is dat een kwestie van tijd. Wat een gatenkaas is het achterin bij de bezoekers.
55'
Benjamin van den Broek moet zijn fout bij de 4-0 bekopen met een wissel. Trainer Ruud Kaiser haalt de verdediger naar de kant.
54'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Elvis Kabashi
54'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Benjamin van den Broek
52'
Dat was bijna de vijfde! FC Den Bosch laat zich weer verrassen. Op links snelt Aleksandar Boljević langs Moreno Rutten en geeft voor. De bal komt bij Elvio van Overbeek, die met een tikje bijna voor de 5-0 tekent.
48'
Doelpunt voor Jong PSV, 4:0 door Aleksandar Boljević
Dan is het nu wel gebeurd in deze wedstrijd. Kinderlijk eenvoudig levert FC Den Bosch in door de bal achterin verkeerd breed te spelen. Mohammed Rayhi is attent en onderschept de bal van Benjamin van den Broek. Aleksandar Boljević is het eindstation en straft de gigantische blunder koelbloedig af.
46'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Alexander Mols
46'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Filippo Penna
46'
45'
Een zwak FC Den Bosch kijkt bij rust tegen een 3-0 achterstand aan op bezoek bij Jong PSV. De bezoekers spelen ondermaats en de thuisploeg is erg degelijk. Het hoogtepunt was de beauty van van Mohammed Rayhi. Het zette PSV op 3-0 met een heerlijke lob.

Graag tot straks voor de tweede helft!
45'
43'
Doelpunt voor Jong PSV, 3:0 door Mohammed Rayhi
HEERLIJK! Mohammed Rayhi laat zien over uitstekend inzicht en techniek te beschikken. In het strafschop van FC Den Bosch houdt hij de bal aan zijn voet en kijkt waar doelman Bruno Appels staat. De sluitpost staat net iets ver voor zijn doel en wordt door een geweldige beken lob van Rayhi geklopt.
42'
Aan de andere kant dwingt PSV'er Mohammed Rayhi Bruno Appels tot een redding. Hij trekt naar binnen en haalt uit met een lag schot. De sluitpost van FC Den Bosch heeft er een goed antwoord op.
41'
Zowaar een doelpoging van FC Den Bosch. Edoardo Ceria heeft een paar meter buiten de zestien wat ruimte en probeert het maar eens. Hij mikt op de verre hoek, maar schiet te hoog.
38'
Deze tussenstand is misschien wat geflatteerd, omdat Jong PSV ook geen grote kansen weet te creëren. Het spel dat de Eindhovenaren laten zien is wel beter dan dat van FC Den Bosch. De voorsprong is daarom wel terecht.
36'
Doelpunt voor Jong PSV, 2:0 door Elvio van Overbeek
Prima doelpunt hoor van de thuisploeg. De maker van de 1-0 Clint Leemans is nu de aangever. Hij legt een vrije trap vanaf de rechterkant panklaar voor Elvio van Overbeek. De spits van Jong PSV krijgt de ruimte om zijn hoofd er tegen te zetten en doet dat met verve: 2-0.
33'
Dit is wel goed van FC Den Bosch. Op rechts geeft Edoardo Ceria een prima voorzet naar Joey Belterman. Het ziet er gevaarlijk uit, maar PSV-doelman Jesse Bertrams komt op tijd in actie om de bal te pakken.
33'
Vlak achter elkaar krijgt FC Den Bosch twee hoekschoppen. Maar beide keren hoeft PSV niet te sidderen, want de thuisploeg kan beide corners simpel wegwerken.
27'
Na een klein half uur heeft FC Den Bosch slecht eens keer op het doel van Jong PSV geschoten. Dat was in de eerste minuut toen Moreno Rutten het van afstand probeerde. De statistiek is typerend voor het spel van FC Den Bosch. Tot dusver is het ondermaats wat de ploeg laat zien.
24'
Met een slimme beweging is Anthony Lurling zijn tegenstander te slim af en snel richting het strafschopgebied van Jong PSV. De routinier geeft hoog voor in de richting van Joey Belterman. De invaller komt tot koppen, maar in buitenspelpositie kopt naast.
23'
Op links is Jong PSV er snel vandoor. Een voorzet gaat heel dreigend voor het doel van FC Den Bosch langs. Farshad Noor is de laatste van de thuisploeg die erbij kan, maar komt te kort.
21'
Fraai staaltje techniek van Elvio van Overbeek. Een hoge bal neemt de spits van PSV aan op de borst en het doel met een omhaal in één keer onder vuur. Helaas voor PSV en Van Overbeek gebeurt dat in buitenspelpositie.
20'
Bij FC Den Bosch loopt het nog niet. In de eerste twintig minuten heeft de ploeg van Ruud Kaiser nog geen fatsoenlijke aanval op de mat gelegd. Te veel ballen naar voren komen niet aan.
18'
Kevin Kabran kan niet verder na zijn glijpartij van een paar minuten eerder. Hij gaat geblesseerd van het veld en voor hem komt Joey Belterman in het veld.
17'
Wissel in bij FC Den Bosch -> Joey Belterman
17'
Wissel uit bij FC Den Bosch -> Kevin Kabran
16'
Doelpunt voor Jong PSV, 1:0 door Clint Leemans
PSV op voorsprong. Leemans maakt vanaf de penaltystip geen fout. Hij schiet de bal in de rechterhoek en laat doelman Bruno Appels kansloos.
16'
STRAFSCHOP PSV! Mohammed Rayhi wordt onderuit getrokken door Ayrton Statie.
14'
Pijn bij Kevin Kabran. De Zweedse aanvaller wil op links PSV'er Hjörtur Hermannsson passeren, maar glijdt in al z'n ijver onderuit op het gladde veld en blijft geblesseerd liggen.
10'
Aleksandar Boljević geeft op links een bekeken voorzet naar Elvio van Overbeek. Hij kan er net niet zijn hoofd tegen krijgen, omdat Tim Hofstede goed oplet. Doelman Bruno Appels stuit het gevaar definitief met een vangbal.
9'
PSV is wel iets meer op de helft van de tegenstander, maar het lukt de ploeg nog niet om dat uit te drukken in kansen.
6'
Appels, hij heeft hem! De sluitpost komt net op tijd uit zijn doel om de bal op te rapen. Voor hem doemde een PSV'er op, maar kan zo niet gevaarlijk worden.
4'
PSV komt voor het eerst even in het vijandelijke strafschopgebied. Het lukt FC Den Bosch om de vrije trap snel weg te werken waardoor het verblijf van de Eindhovenaren in de zestien van Den Bosch van korte duur is.
1'
Moreno Rutten probeert het maar meteen van afstand. De verdediger van Den Bosch heeft een redelijk schot in huis, maar het is er niet een waar doelman Jesse Bertrams wakker van ligt. Makkelijke vangbal dus.
1'
FC Den Bosch heeft afgetrapt in het Philips Stadion.
1'
De beide elftallen komen het veld op onder het applaus van iets meer dan negenhonderd toeschouwers.
Goedenavond! Welkom bij de Jupiler League-wedstrijd tussen Jong PSV en FC Den Bosch. Ik ben Steven Koelma en doe verslag van deze Brabantse tweestrijd die om 20.00 uur begint.

De resultaten van het beloftenteam van PSV zijn nog niet om over naar huis te schrijven. Er werd nog maar twee keer gewonnen dit seizoen. Dat gebeurde in het openingsduel van dit seizoen met Achilles'29 waarin de Eindhovenaren met 2-0 te sterk waren. De tweede zege was een knappe, omdat medekoploper NEC Nijmegen met 1-0 werd verslagen in het eigen Philips Stadion. Dat was ook meteen het hoogtepunt van de ploeg van trainer Darije Kalezić, want tot dusver zijn dat de enige winstpartijen. De wedstrijden tegen MVV (2-1), FC Emmen (5-0), FC Eindhoven (1-3) en Sparta Rotterdam (0-2) gingen allemaal verloren. Alleen tegen Jong FC Twente werd er nog een puntje gepakt (0-0).

Winnen van FC Den Bosch is daarom welkom voor Jong PSV, ook omdat dan de aansluiting met de middenmoot blijft bestaan. De tegenstander van vanavond bivakkeert daar momenteel. De Bosschenaren hebben met elf punten uit zeven wedstrijden vier punten meer dan PSV en staan daardoor op de zevende plaats. Door de overwinning (3-0) van vorige week op Helmond Sport heeft Den Bosch de weg omhoog weer ingezet en die lijn wil de formatie van trainer Ruud Kaiser natuurlijk vasthouden. Met welke elf spelers de oefenmeester dat gaat doen kun je vanaf een uur voor de wedstrijd hier vinden.

Ik zie je hier graag om 20.00 uur terug als beide ploegen aftrappen. Tot dan!