29.09.2014 21:49

Jong PSV verpulvert zwak FC Den Bosch

FC Den Bosch-aanvoerder Anthony Lurling baalt nadat Jong PSV voor de zoveelste keer heeft gescoord. (29-9-2014).

Na de nederlaag van PSV bij sc Heerenveen (1-0) valt er toch nog wat te lachen in Eindhoven. Het beloftenteam van de Eindhovenaren liet maandagavond in het Jupiler League-duel met FC Den Bosch geen spaan heel van de tegenstander. In het Philips Stadion werd het maar liefst 5-1.

FC Den Bosch won dit seizoen nog geen enkele uitwedstrijd in de Jupiler League en die wens was in Eindhoven ook als sneeuw voor de zon verdwenen. De eerste 45 minuten slaagde de ploeg van trainer Ruud Kaiser er geen enkele keer in om een fatsoenlijke aanval op te zetten. Dat lukte Jong PSV een stuk beter en was daarin ook nog effectief ook. Na een kwartier kwam Jong PSV op 1-0 vanaf de penaltystip. De behendige Mohammed Rayhi werd in de zestien neergelegd door Ayrton Statie en verdiende daarmee een strafschop, die werd benut door Clint Leemans.

De Eindhovenaren bouwden de voorsprong in de resterende minuten van de eerste helft verder uit. Elvio van Overbeek verdubbelde de score voor zijn ploeg. De aanvaller van Jong PSV kreeg de bal panklaar op het hoofd vanuit een vrije trap van Leemans en liet doelman Bruno Appel met een kopbal kansloos. Het hoogtepunt van de eerste helft kwam op naam van Rayhi. Hij tekende voor de 3-0 met een beauty door de bal met een bekeken lob over de doelman van FC Den Bosch te lobben. Met die fraaie treffer was het duel al voor rust beslist.

Kaiser probeerde het tij voor FC Den Bosch in de tweede helft nog wel te keren door verdediger Filippo Penna in de kleedkamer achter te laten. Met Alexander Mols in de plaats voor de huurling van Juventus kregen de bezoekers extra aanvallende power, maar dat idee sneuvelde ook al razendsnel. Twee minuten na de thee moest doelman Appels de bal alweer uit zijn doel vissen. Aleksandar Boljević strafte een gigantische fout van Benjamin van den Broek genadeloos af.

De verdediger ging gruwelijk in de fout door de bal achterin in te leveren. Rayhi was attent en bezorgde de bal bij Boljević, die voor de vierde treffer voor de Eindhovenaren tekende. Het leed was echter nog niet geleden voor FC Den Bosch, want Jordy de Wijs deed ook nog een duit in het zakje door de 5-0 tegen de touwen te koppen. Een benutte penalty daarna van Barry Maguire voor de Bosschenaren was er eentje voor de statistieken. In de laatste minuut kwam FC Den Bosch ook nog met tien man te staan. Elvis Kabashi uitte zijn frustratie door Olivier Rommens onderuit te schoffelen.

Door de klinkende zege blijft Jong PSV aansluiting houden met de brede middenmoot van de Jupiler League. Het is op een puntje gekomen van FC Den Bosch, dat negende staat en de top vijf voorlopig uit het vizier is verloren.

Door: Steven Koelma