Zweden
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Éder 88. / Schot met rechts  (Simone Zaza)

90'
Italië heeft zich als tweede land geplaatst voor de achtste finale. Vlak voor het eindsignaal was het Éder die zijn ploeg naar de overwinning schoot. Zweden kon het goede spel van de eerste helft niet vasthouden. De mannen van Hamrén waren moegestreden. Italië waren na rust beter dan voor de pauze, toch lukte het lang niet tot grote kansen te komen. Tot tien minuten voor het einde. Eerst was het Parolo met een kopbal op de lat. En vervolgens was het wel raak nadat Éder ontsnapte aan de aandacht van de Zweedse verdedigers. En hij schoot zijn land naar de achtste finale.
90'
90'
Gele kaart voor Martin Olsson (Zweden)
90'
Het tijdrekken bij Italië is begonnen. Nu krijgt Buffon geel.
90'
Gele kaart voor Gianluigi Buffon (Italië)
88'
Doelpunt voor Italië, 1:0 door Éder
Chiellini gooit snel in en zo ontsnapt Éder even aan de aandacht van de Zweedse verdedigers en schiet heerlijk de 1-0 binnen.
85'
Florenzi gaat naar de kant. Stefano Sturaro komt erin. Ook bij Zweden een wissel. Ook Guidetti kon zich niet onderscheiden. Zijn vervanger is Marcus Berg.
85'
Wissel in bij Zweden -> Marcus Berg
85'
Wissel uit bij Zweden -> John Guidetti
85'
Wissel in bij Italië -> Stefano Sturaro
85'
Wissel uit bij Italië -> Alessandro Florenzi
82'
DE LAT!
Daar was Italië opeens heel dichtbij een doelpunt. Parolo kopt de voorzet van Giaccherini op de lat.
81'
Nog ruim tien minuten te spelen. Zal er nog een winnaar komen?
80'
Er komt een dubbele wissel aan bij Zweden. Forsberg gaat naar de kant en zijn vervanger is Durmaz. Ekdal mag ook een plek op de bank zoeken, zijn vervanger is Lewicki.
79'
Wissel in bij Zweden -> Oscar Lewicki
79'
Wissel uit bij Zweden -> Albin Ekdal
79'
Wissel in bij Zweden -> Jimmy Durmaz
79'
Wissel uit bij Zweden -> Emil Forsberg
77'
Chiellini blijft op de grond liggen na de duw van Larsson. De verdediger lijkt naar adem te happen.
74'
De Rossi gaat naar de kant en hij wordt vervangen door Thiago Motta, net zoals tegen de Belgen.
74'
Wissel in bij Italië -> Thiago Motta
74'
Wissel uit bij Italië -> Daniele De Rossi
72'
Wat een kans zeg!
Olsson slingert de bal voor en daar staat opeens vlak bij het doel helemaal vrij Ibrahimović. De spits van PSG mist, maar hij stond ook al buitenspel.
72'
Na het leuke begin in de tweede helft zijn we nu weer op het niveau van de eerste helft. Nog twintig minuten te gaan. Zal iemand nog scoren?
69'
Gele kaart voor Daniele De Rossi (Italië)
De eerste gele kaart van de wedstrijd. De Rossi is te laat bij Kim Källström en dat levert hem geel op.
66'
Hoekschop voor Zweden. Källström geeft voor en Buffon duwt de bal weg.
65'
Italië speelt in de tweede helft veel sterker dan voor rust, maar de Italianen schieten tot nu toe niet met scherp.
62'
Er zit meer strijd in de wedstrijd in de tweede helft, maar het blijft aanvallend karig bij beide teams. Dit keer komt Giaccherini net niet tot een schot na goed verdedigend werk van Källström.
60'
Graziano Pellè gaat naar de kant. De oud-Feyenoorder had tegen België een hoofdrol, maar kon tegen Zweden niet imponeren. Zijn vervanger is spits Simone Zaza.
60'
Wissel in bij Italië -> Simone Zaza
60'
Wissel uit bij Italië -> Graziano Pellè
56'
Candreva moet een voorzet en Andreas Isaksson kan de bal makkelijk vangen.
54'
Het lijkt meer een wedstrijd te komen. De Italianen maken een betere indruk, ook al gaat lang niet alles nog goed, en ook de Zweedse spelers blijven hard werken.
51'
De bal komt terecht bij Parolo en zijn schot wordt geblokt en direct de derde hoekschop. Die makkelijk gevangen kan worden door Isaksson. Het lijkt erop dat de Italianen wakker zijn.
50'
Italië begint sterker aan de tweede helft. Tweede hoekschop in korte tijd. Met Florenzi achter de bal..
49'
Éder ontsnapt en hij geeft de bal opzij voor Pellè. De spits wipt de bal even op en haalt dan uit, maar zijn poging gaat naast.
48'
Guidetti gaat naar de grond in het duel met Chiellini zonder dat de bal in de buurt is. De Italiaan ving de Zweedse spits hard op, maar er lijkt niet veel aan de hand te zijn.
46'
Pellè staat aan de aftrap. We starten met dezelfde 22 spelers als voor rust.
46'
45'
Halverwege is er nog niet gescoord bij Zweden en Italië. De Zweden hebben de wedstrijd onder controle, maar tot kansen komt het spitsenduo Guidetti en Zlatan niet. Italië heeft het moeilijk. De scherpte ontbreekt bij de Italianen en het is dat de verdedigers wel hun werk doen anders was er nu sprake van een achterstand geweest. Antonio Conte zal moeten ingrijpen, want anders gaat het mis voor de Italianen in de tweede helft. Voor Zweden is het jammer dat het veldoverwicht niet kon worden uitgedrukt in een voorsprong.
45'
43'
De corner van Källström komt bij de tweede bal waar Zlatan wacht, maar de bal gaat te ver voor de spits om echt tot koppen te komen.
42'
Dreiging met Zlatan voor het doel, maar de Italianen kunnen de bal wegwerken. Wel een hoekschop.
40'
Zlatan met een mooie passeerbeweging op de middenlijn, geeft de bal voor waar Guidetti uiteindelijk een schotkans krijgt, maar de poging van de oud-Feyenoorder gaat hoog over.
39'
Over en weer wat kleine overtredingen nu. Het is en blijft wachten op spektakel want tot nu toe valt het tegen. Beide landen hebben nog geen grote kans gehad.
35'
Italië zit totaal niet in de wedstrijd. Dit keer is het Pellè, die tegen België een sterke wedstrijd speelde, met een slechte pass.
31'
Nog een kwartiertje te gaan in de eerste helft. Er is weinig gebeurd tot nu toe. Zweden heeft de touwtjes in handen, maar echt kansen heeft het Scandinavische land nog niet gecreëerd.
28'
Kim Källström neemt een vrije trap op zo'n veertig meter. De bal gaat naar Zlatan Ibrahimović. De spits kopt over en deed dat in buitenspelpositie. Dus een vrije bal voor Italië.
26'
Italië heeft moeite met de 4-4-2 formatie van Zweden. Als de Zweden gaan aanvallen schoven twee middenvelders mee naar voren waardoor er vier man voor in staan. Dat betekent dat de 3-5-2 formatie van Italië wordt gedwongen om 5-3-2 te spelen, dus vijf man achterin houden.
23'
Halverwege de eerste helft lijkt Zweden de wedstrijd aardig onder controle te hebben. Toch weten de Zweden niet echt tot kansen te komen.
22'
Voorzet van Ekdal wordt geblokt door Chiellini. De eerste hoekschop van de wedstrijd is voor Zweden. De bal van Källström kan weggehaald worden.
20'
Wat druk op het goal door de Italianen. Eerst de voorzet van Antonio Candreva die Isaksson met één vuist wegstopt en vervolgens aan de andere kant de goede actie van Florenzi die ternauwernood kan gestuit worden door een Zweedse verdediger.
18'
Kim Källström met een schotje, maar Buffon kan makkelijk vangen.
14'
Guidetti en Ibrahimović lijken een doorweg te maken voor Emil Forsberg, maar de oud-Ajacied doet dat ten koste van een overtreding. Daardoor telt het schot van Forsberg, die op de vuisten van Buffon terecht kwam, niet.
13'
Nog weinig spektakel bij het duel. Het is wachten op kansen...
10'
Een rustig begin van de wedstrijd. Het is voor beide ploegen rustig rond tikken rond de middenlijn op zoek naar dat gaatje in de defensie. Zoals nu Florenzi met een schotkans binnen de zestien, maar Victor Lindelöf kraakt zijn schot en zorgt ervoor dat de bal makkelijk in de handen van de Zweedse doelman belandt.
7'
Daar was Italië voor het eerst, maar de voorzet van Antonio Candreva kan gemakkelijk gevangen worden door oud-PSV'er Andreas Isaksson.
6'
Een vrije trap voor Zweden op zo'n 35 meter. Kim Källström trapt de bal, maar zijn voorzet is veel te laag.
3'
Daar was voor het eerst Zlatan! De bal wordt voorgegeven, maar Chiellini kopt de bal net voor de Zweedse spits weg. Daar was het eerste hachelijke moment voor het doel van Buffon.
1'
Zweden heeft afgetrapt!
1'
Vanmiddag staan er twee Feyenoord-helden tegenover elkaar. John Guidetti en Graziano Pellè staan beide in de basis bij respectievelijk Zweden en Italië. Guidetti krijgt de voorkeur boven Marcus Berg. Dat is niet de enige wijziging bij Zweden. Mikael Lustig liep tegen Ierland een liesblessure op. Zijn vervanger is Erik Johansson. Oscar Lewicki mag tegen Italië een plek op de bank zoeken. Albin Ekdal krijgt de voorkeur.

De Italiaanse bondscoach Antonio Conte heeft één wijziging doorgevoerd ten opzichte van de knappe 0-2 zege op de Belgen. Matteo Darmian is zijn basisplek kwijt en zijn vervanger is Alessandro Florenzi.

Welkom bij de liveticker Italië-Zweden! De Italianen verrasten favoriet België en pakten een verdiende 0-2 zege op onze Zuiderburen. Kan Italië ook de tweede wedstrijd winnen? Of zullen het de Zweden zijn die na het tegenvallende gelijkspel tegen de Ieren de drie punten pakken? Mijn naam is Ilona van der Werf en ik zal live verslag doen van dit mooie duel op het Europees Kampioenschap. De aftrap is om drie uur en om klokslag twee uur zullen de opstellingen te vinden zijn onder het kopje wedstrijddetails.

Italië
Na de 0-2 zege op België wordt Italië opeens getipt als favoriet. In de EK-kwalificatie pakte het land weliswaar de eerste plek in de poule, toch leken de kenners geen rekening te houden met het elftal van Antonio Conte op het EK. In eigen land werd de selectie zelfs het slechtste Italië aller tijden genoemd. Toch is één overwinning nog niet genoeg. Dat leerde Italië twee jaar geleden op het Wereld Kampioenschap toen het na een prachtige zege op Engeland alsnog misging in de poulefase.

"We hebben nog steeds een open wond van twee jaar geleden", benadrukte Conte dan ook. "We speelden toen een geweldige wedstrijd tegen Engeland, maar moesten toch na de eerste ronde naar huis. Die wond is nog vers. We mogen vandaag dus heel blij zijn met de zege op België, morgen ook nog een beetje, maar daarna gaat de focus volledig op de komende wedstrijd tegen Zweden. Ons doel blijft hetzelfde, we willen de volgende ronde halen."

Zweden
Het is bij Zweden nog altijd wachten totdat de Zlatan Ibrahimović-show echt losbarst. Tegen de Ieren was de oud-Ajacied nog niet in zijn beste vorm. Zijn voorzet leverde weliswaar een doelpunt op, maar de fanatieke Ierse verdedigers hadden de Zweedse spits redelijk onder controle. Zo blijft het wachten op het moment dat Zlaten echt gaat excelleren op dit Europees Kampioenschap. "Er zijn nog twee wedstrijden te gaan. Daarin moeten we de noodzakelijke punten pakken. Het ontbeert ons aan kwaliteit. Als je denkt aan de ballen die ik krijg... Ik probeer, maar ik kan veel beter", klonken zijn woorden na afloop.

En niet alleen de zelfbenoemde legende viel tegen. Het gehele Zweedse elftal maakte weinig indruk in de eerste wedstrijd. Pas na de 1-0 van Wes Hoolahan begonnen de Zweden te voetballen. En met het nodige geluk kwam het Scandinavische land op gelijke hoogte, maar de ploeg zal een tandje bij moeten schakelen om het Italië vanavond lastig te maken.

Zoals gezegd; de aftrap is om drie uur. Mis dit duel in de poule des doods niet! Tot dan.