17.06.2016 14:27

Oud-Feyenoordspitsen beginnen in de basis

Guidetti roept naar de scheidsrechter in wedstrijd tegen Tsjechië. (29-03-2016)
Guidetti roept naar de scheidsrechter in wedstrijd tegen Tsjechië. (29-03-2016)

John Guidetti en Graziano Pellè zullen elkaar aan de aftrap tegen komen bij het duel Italië-Zweden. Guidetti moest in de eerste wedstrijd tegen Ierland nog genoegen nemen met een invalbeurt, maar bondscaoch Erik Hamrén heeft ditmaal wel een basisplek voor de oud-Feyenoorder. Graziano Pellè, de maker van de 0-2 tegen de Belgen, staat wederom in de basis bij de Italianen.

Bij Zweden zijn er in totaal drie wijzigingen. Zoals gezegd staat Guidetti in de basis. Hij krijgt de voorkeur boven oud-Eredivisiespeler Marcus Berg. Mikael Lustig liep tegen Ierland een liesblessure op en het is zwaar twijfelachtig of hij dit Europees Kampioenschap nog in actie kan komen. Zijn vervanger is, evenals in de rust tegen de Ieren, Erik Johansson. En Oscar Lewicki is zijn basisplaats kwijt. Albin Ekdal van Hamburger SV zal als zijn vervanger aan de aftrap verschijnen. En natuurlijk begint ook de grote ster van het Zweedse elftal Zlatan Ibrahimović.

Italië boekte een knappe 0-2 zege op favoriet België. En bondscoach Antonio Conte houdt zoveel mogelijk vast aan dit winnende elftal. Hij voert slechts één wijziging door. Manchester United-speler Matteo Darmian begint op de bank. Alessandro Florenzi, die tegen België de gehele wedstrijd op de bank bleef, mag het in zijn plek proberen. Pellè, die tegen de Belgen een lichte voetblessure opliep, is fit genoeg om te starten.

De wedstrijd is vanaf 15.00 uur hier LIVE te volgen.

 

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner