FC Utrecht Zondag, 19. April 2015
16:45 uur
FC Twente
1:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Sébastien Haller 55. / Schot met links  (Jeff Hardeveld)

90'
FC Utrecht heeft de drie punten voor de poorten van de hel weggesleept en mag daar doelman Robbin Ruiter voor danken. Sébastien Haller maakte de winnende treffer, maar Ruiter keerde daarna alle inzetten die onder andere Bjelland en Børven op hem afvuurden. Daardoor pakt FC Utrecht drie heel belangrijke punten.
90'
90'
Er komen vier minuten bij in Utrecht.
90'
Wissel in bij FC Utrecht -> Christian Kum
90'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Kai Heerings
86'
Børven! Torgeir Børven is dichtbij bij de gelijkmaker maar hij schiet op het lichaam van Robbin Ruiter.
84'
Van der Maarel redt FC Utrecht! Na een afgeslagen corner brengt Mokotjo de bal weer in, wordt verlengd door Bjelland, maar van der Maarel staat op de lijn om de bal weg te werken.
83'
Wissel in bij FC Twente -> Torgeir Børven
83'
Wissel uit bij FC Twente -> Jesús Corona
83'
Gele kaart voor Danny Verbeek (FC Utrecht)
Verbeek schopt Ziyech naar de grond en krijgt daarvoor een gele kaart.
81'
Bjelland, nee! Bjelland krijgt een enorme kans op 1-1, maar hij schiet op de vuisten van Ruiter en in de rebound schiet hij over.
80'
Oei, dat scheelde maar weining! Ruiter kan de vrije trap van Ziyech maar net overtikken.
80'
Vrije trap nummero zoveel voor FC Twente. Ziyech meldt zich maar weer eens. Nu met meer succes?
78'
Wissel in bij FC Twente -> Shadrach Eghan
78'
Wissel uit bij FC Twente -> Joachim Andersen
77'
Nee, Kai Heering produceert een rollertje dat makkelijk kan worden geraapt door Nick Marsman.
77'
FC Utrecht krijgt een vrije trap te nemen op dertig meter van de goal. Kan de thuisploeg de score verdubbelen?
73'
Gele kaart voor Robbert Schilder (FC Twente)
De net ingevallen Sofyan Amrabat lijkt op weg naar Marsman, maar Schilder haakt hem een pootje. Doordat Bjelland meeloopt blijft de schade beperkt tot geel voor Schilder.
72'
Wissel in bij FC Utrecht -> Sofyan Amrabat
72'
72'
Na de goal van Haller is het niet veel meer in Utrecht. Kan FC Twente nog terugkomen?
72'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Bart Ramselaar
69'
Bart Ramselaar gaat met een pijn vertrokken gezicht naar de grond. Hij heeft kramp. De wedstrijd lijkt er op te zitten voor de jongeling.
68'
Maar de corner wordt door de thuisploeg verprutst. FC Twente kan uitverdedigen.
68'
Knappe redding van Marsman op een schot Letschert. Wel moet de doelman een hoekschop toestaan.
66'
Wissel in bij FC Twente -> Felipe Gutiérrez
66'
Wissel uit bij FC Twente -> Youness Mokhtar
65'
Een vrije trap van Ziyech wordt ingekopt door Tapia, maar Ruiter kan de bal makkelijk vangen.
64'
Het begint wat harder te worden in de Galgenwaard. Janssen moet de zeilen bijzetten om de wedstrijd niet uit de hand te laten lopen.
58'
Haller had de mogelijkheid voor de 2-0, maar zijn schot werd gekeerd door Nick Marsman.
55'
Doelpunt voor FC Utrecht, 1:0 door Sébastien Haller
De hele wedstrijd niet gezien, maar daar is dan het goudvinkje van FC Utrecht, Sebestian Haller. Jeff Hardeveld kopt een hoekschop door en Haller kan de bal binnen volleren. FC Utrecht leidt met 1-0!
53'
De vrije trap van Mark Diemers belandt in de handen van Nick Marsman. De keeper kan het spel hervatten.
53'
Ook Utrecht krijgt nu een vrije schop na obstructie van Andersen.
52'
Dat scheelde maar heel weinig. Maar Robbin Ruiter en trok de handen terug.
51'
Gele kaart voor Jeff Hardeveld (FC Utrecht)
Hardeveld schoffelt Ziyech ondersteboven en krigjt daarvoor een gele kaart. Wat rest is een vrije trap op een lekkere positie voor Ziyech.
49'
Een aardige poging van Rubio Rubin, maar zijn schot gaat het doel van Nick Marsman.
46'
Wissel in bij FC Utrecht -> Danny Verbeek
46'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Yassin Ayoub
46'
En we zijn weer onderweg in de Galgenwaard! Komt er vandaag nog een winnaar?
46'
45'
Zomeravondvoetbal in de lente. FC Utrecht en FC Twente laten niet het beste van hun kunnen zien. FC Twente is licht de betere en had via Mokhtar en Castaignos een aantal goede kansen om op voorsprong te komen. Ze raakte echter de paal en Kai Heerings. Daardoor is het in de Galgenwaard 0-0.
45'
45'
Janssen trekt geen tijd bij.
44'
Haller krijgt een goede kans na een razendsnelle counter , maar hij schiet een pater meter naast.
44'
Dat scheelt weinig. Mark Diemers schiet maar net over.
43'
Nu krijgt FC Utrecht een vrije trap op een mooie plek. Kan de thuisploeg, tegen de verhouding in, op voorsprong komen?
41'
Nee, Ziyech besluit voor te zetten en FC Utrecht kan uitverdedigen.
40'
FC Twente krijgt een vrije schop een heerlijke plek. Kan een dood spelmoment dan het verschil maken?
38'
FC Twente begint voorzichtig aan te dringen. Wanneer kunnen ze het uitdrukken in een doelpunt?
36'
Nee, FC Utrecht kan uitverdedigen.
36'
Twente krijgt een hoekschop te nemen, kunnen ze nu gevaarlijk worden?
34'
Robbert Schilder komt weer eens door over links maar zijn voorzet kan worden uitverdedigd.
32'
Beide ploegen lijken er weinig zin in te hebben vandaag. Het tempo is laag een en de fouten talrijk.
28'
FC Twente begint los te komen. Ziyech kan zichzelf na een heerlijke actie niet belonen met een doelpunt. Hij schiet op de benen van Robbin Ruiter.
26'
Oh FC Twente toch Eindelijk een goede aanval en het is eerst Youness Mokhtar die de paal raakt en Luc Castaignos schiet op de benen van Kai Heerings die op de lijn staat. FC Twente heeft hier geen geluk.
25'
Beide ploegen hebben momenteel de grootste moeite om een speler in hetzelfde shirt te vinden. Veel fouten en in een laag tempo.
22'
Na een spetterend begin, is de wedstrijd nu in een rustiger vaarwater terecht gekomen. De amusementswaarde gaat er daardoor niet op vooruit.
19'
Schreuder is regelmatig aan de lijn te vinden om zijn ploeg naar voren te dirigeren, maar dat wil vooralsnog niet goed lukken.
15'
Castaignos krijgt weer een kans na een heerlijke actie van Ziyech. De spits schiet een meter naast.
15'
Utrecht heeft in de eerste vijftien minuten lichtelijk de overhand, maar de goals blijven vooralsnog uit.
13'
Rubin wordt weer gevaarlijk na een voorzet van Mark van der Maarel, maar zijn kopbal krijgt geen genoeg richting.
11'
Robbert Schilder zet voor, maar alles en iedereen mist het. Alleen Timo Letschert let op en kan de bal uitverdedigen.
9'
Rubio Rubin is dichtbij de openingstreffer maar Nick Marsman redt formidabel!
5'
Het eerste gevaar is voor FC Twente, maar Robin Ruiter redt goed op een inzet van Luc Castaignos.
3'
Het zonnetje schijnt in ieder geval in Utrecht, hopelijk krijgen we een leuke pot te zien.
1'
En we zijn begonnen in de Galgenwaard!
1'
De spelers staan al te popelen om te beginnen. FC Utrecht FC Twente staat op het punt van beginnen.

Welkom bij de laatste wedstrijd in de Eredivisie van deze speelronde, FC Utrecht-FC Twente. Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het commentaar bij deze wedstrijd.

FC Utrecht’s seizoen is vrijwel voorbij
Het seizoen van FC Utrecht zit er nagenoeg op. De play-offs voor Europees voetbal kunnen de Domstedelingen vergeten. Utrecht staat negen punten achter op plaats acht, wat alleen recht geeft op de play-offs als PEC Zwolle de bekerfinale wint. Met nog vier wedstrijden te gaan en met SC Cambuur Willem II, ADO den Haag en de tegenstander van vandaag FC Twente, in een betere positie om de play-offs te halen, zijn de kansen voor de Utrechters zijn nihil.

Theoretisch kan FC Utrecht ook nog nacompetitie spelen voor handhaving. De roodwitten staan zes punten voor op NAC Breda, dat op de onveilige zestiende plaats staat. Maar alleen als FC Utrecht een geweldige inzinking krijgt, NAC een indrukwekkende eindsprint heeft en Heracles en Excelsior ook punten blijven pakken, dan moeten ze zich in de Domstad zorgen gaan maken.

FC Twente heeft kleine kans op play-offs

FC Twente kan bij een overwinning op FC Utrecht op twee punten komen van FC Groningen, dat op de achtste plaats staat. Die plaats geeft recht op play-offs, mits PEC Zwolle de bekerfinale wint. De strafpunten die de Tukkers hebben gekregen, hebben dus een flinke streep door de rekening gezet met het oog op Europees voetbal. De ploeg uit Enschede kan mogelijk via de Fair Play competitie, nog Europa ingaan, maar het bestuur van FC Twente heeft aangekondigd mogelijk deze plaats af te staan, als het blijkt te duur te staan. En elke euro kan momenteel goed worden gebruikt in Enschede.

Absenties

FC Utrecht mist bijna een heel elftal. Liefst acht spelers kunnen er tegen FC Twente niet bij zijn. Gevero Markiet, Nacer Barazite, Ruud Boymans, Edouard Duplan, Tommy Oar, Michael Zullo zijn geblesseerd. Ramon Leeuwin is geschorst. FC Twente mist slechts twee spelers. Orlando Engelaar en Sonny Stevens zijn er vanwege blessures niet bij.

De wedstrijd in de Galgenwaard staat onder leiding van Ed Janssen. Zijn assistenten zijn Mark Strijker en Erik Kleinjan. Ik wens jullie veel plezier met deze wedstrijd!