14:30 uur
PEC Zwolle
2:0
1 : 0 Torinfos in de Ticker Thomas Bruns 14. / Kopbal
2 : 0 Torinfos in de Ticker Bryan Linssen 47. / Schot met rechts  (Wout Weghorst)

90'
Heracles besliste de wedstrijd in de eerste tien minuten na rust. Eerst was het Bryan Linssen die Heracles op 2-0 zette en even later kreeg PEC Zwolle verdediger Trent Sainsbury een rode kaart wegens het neerhalen van de doorgebroken Wout Weghorst. Na de rode kaart was de wedstrijd over en boekt Heracles een heel belangrijke zege.
90'
90'
Jesper Drost raakt in de laatste minuut nog de paal met een hard schot.
90'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Jaroslav Navratil
90'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Denni Avdić
90'
De wedstrijd wordt met drie minuten verlengd. Niet dat daar iemand op zit te wachten.
90'
85'
Linssen toch! In een zeer kansrijke positie schiet hij heel nonchalant over.
83'
Koddig moment bij Heracles. Fledderus wil de bal uit laten lopen, met een speler van PEC in zijn rug. Castro moet uiteindelijk in actie komen, omdat Fledderus het werkje zelf niet kan klaren. Het leveren Fledderus de wind van voren op van een boze Castro.
81'
De eerste kans voor PEC Zwolle sinds een lange tijd. Bram van Polen komt goed door, maar Te Wierik kan zijn schot net op tijd blokken.
79'
2-0 is misschien een te magere voorsprong om gallery-play te gaan spelen, toch probeert Bel Hassani in kansrijke positie het heel erg mooi te doen. Warner Hahn kan uiteindelijk de bal eenvoudig vangen.
76'
Warner Hahn redt maar weer eens. Dit keer op een kopbal van Bryan Linssen. Wat zullen die man volgend seizoen gaan missen in Zwolle, als Hahn besluit naar Feyenoord te gaan.
73'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Simon Cziommer
73'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
73'
Bel Hassani op de paal! Invaller Iliass Bel Hassani heeft er nog wel zin. Na een goede individuele actie schiet hij hard op de paal.
70'
Niet alleen PEC Zwolle vindt het mooi geweest, ook Heracles heeft het wel gezien. De Heraclieden nemen geen enkele moeite om de 3-0 te maken. Dit kunnen nog wel eens een paar zeer saaie minuten worden.
65'
Nee, PEC vindt het wel mooi geweest. Ze proberen de schade te beperken.
62'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
62'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Thomas Lam
62'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
62'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Brahim Darri
58'
De enige speler in vorm van daag bij PEC, ranselt andermaal de bal van Bruns uit de goal, Warner Hahn. In de nastoot schiet Bryan Linssen net naast.
53'
Rode kaart voor Trent Sainsbury (PEC Zwolle)
PEC Zwolle komt met tien man te staan. Sainsbury let niet goed op en laat Weghorst uit zijn rug weglopen. Sainsbury tikt de spits voorzichtig aan en van Boekel ziet het als een doorgebroken speler. Rood voor Sainsbury.
50'
Ondanks dat de bekerfinale pas over twee weken is, lijkt PEC daar al met de gedachten te zijn. Het is inspiratieloos en slap wat de mannen van Ron Jans laten zien.
47'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 2:0 door Bryan Linssen
Wat een geschutter in de Zwolle defensie! Linssen kan na een hoop fouten van onder andere Broerse en Sainsbury, zo door lopen op Warner Hahn. De Limburger blijft koel, oog in oog met de doelman, en schiet de 2-0 binnen.
47'
Het is voor Drost direct een jubileum, het is zijn 100e wedstrijd in het shirt van PEC.
46'
En de tweede helft is onderweg in Almelo. Bij PEC Zwolle vervangt Jesper Drost de onzichtbare Tomáš Necid.
46'
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Jesper Drost
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Tomáš Necid
45'
Na een matige eerste helft staat Heracles verdiend op voorsprong. De thuisploeg heeft het initiatief en kwam na een kwartier spelen op 1-0 dankzij Thomas Bruns. PEC Zwolle kon alleen maar speldenprikjes delen en het werk dat Bram Castro te doen kreeg, deed hij kundig. Daardoor staat Heracles na 45 minuten voetbal op een 1-0 voorsprong.
45'
45'
De blessuretijd bedraagt minimaal een minuut.
41'
Lekker schot van Trent Sainsbury, maar zijn pegel spat op de vuisten van Castro uiteen.
36'
Speldenprikjes. Meer is het niet dat PEC Zwolle kunnen produceren. Nu is het Jody Lukoki die in het zijnet puntert.
32'
Gele kaart voor Tomáš Necid (PEC Zwolle)
Tomáš Necid krijgt een gele kaart nadat hij te laat is in een duel met Mike te Wierik.
30'
PEC begint wat lost te komen. Nu is het Rienstra die het probeert van een meter of 20, maar hij schiet naast.
26'
Ook Castro is op dreef. Op een harde volley van Thomas Lam, klemt de Heracles doelman de bal knap.
25'
Breukers heeft er zin in. Andermaal komt op en en andermaal schiet hij op doel. Dit keer schiet hij over.
22'
Heracles heeft de controle in de wedstrijd. PEC kan niet door de hechte verdediging van Heracles komen.
19'
Vervelend ongeluk. Thomas Bruns en Jody Lukoki klappen met hun hoofden tegen elkaar. Lukoki staat inmiddels weer, maar Bruns ligt gestrekt op het kunstgras in Almelo.
16'
Hahn met een geweldige redding! Warner Hahn houdt PEC Zwolle in de wedstrijd. Op een hard schot van Breukers, moet de doelman gestrekt naar de hoek en kan zo de bal uit het doel ranselen.
14'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 1:0 door Thomas Bruns
En Heracles komt op voorsprong. Darri geeft met buitenkant rechts een heerlijke voorzet op Bruns. De middenvelder kopt op goal, maar Hahn heeft een goede reflex in huis. In de rebound is de doelman echter kansloos en kan Thomas Brun Heracles eenvoudig op voorsprong zetten. Heracles leidt! 1-0.
12'
Nee, de hoekschop van Van Hintum kan worden uitverdedigd door Ramon Zomer.
11'
Misschien nu dan. PEC krijgt een hoekschop te nemen.
10'
Als de voortekenen niet bedriegen, kan het wel eens een lekkere wedstrijd gaat worden. De ploegen zoeken beide de aanval, maar zijn vooralsnog te slordig om gevaarlijk te worden.
6'
Lichte paniek bij Breukers die een voorzet van Lukoki met hangen en wurgen weet uit te verdedigen. Het loopt uiteindelijk goed af voor Heracles.
2'
Nee, de hoekshop gaat uiteindelijk over de achterlijn. Warner Hahn mag een doeltrap nemen.
1'
Heracles krijgt al direct een hoekschop te nemen. Kunnen de Heraclieden gevaarlijk worden?>
1'
En we zijn onderweg in Almelo!
1'
De spelers staan klaar in de catacombe, en dat kan maar een ding betekenen. We gaan bijna beginnen.

Goedemiddag iedereen en welkom bij de liveticker van de Overijsselse derby Heracles Almelo-PEC Zwolle. Ik ben Jesper Davelaar en ik verzorg het commentaar bij deze wedstrijd.

Alarmfase twee voor Heracles Almelo

Met nog vier wedstrijden te gaan voor Heracles, moet de ploeg van trainer John Stegeman alle zeilen bijzetten om de play-offs tegen degradatie te ontlopen. Momenteel staan de Ameloërs op de veilige vijftiende plaats, maar met slechts één punt voorsprong op NAC Breda. En dat team is de laatste weken bezig aan een sterke reeks. Mochten de Heraclieden er niet in slagen om NAC voor te blijven, dan is het voor het eerst sinds de rentree in de Eredivisie in het seizoen 2005-2006, dat de zwartwitten verplicht nacompetitie moet spelen voor handhaving.

PEC Zwolle kijkt uit naar bekerfinale

PEC Zwolle staat op een keurige zevende plaats, wat recht geeft op play-offs voor Europees voetbal. Maar de Zwollenaren azen op meer. Over twee weken, op 3 mei, staat PEC voor de tweede keer op rij in de bekerfinale. De tegenstander is dan FC Groningen. Mogelijk dat de Zwollenaren het laatste gedeelte van de competitie er met de handrem op spelen, wat Heracles weer in de kaart kan spelen.

Heracles Almelo- PEC Zwolle slechts twee keer eerder in Eredivisie

Heracles Almelo-PEC Zwolle stond slechts twee keer eerder op het programma in de Eredivisie en PEC Zwolle is in de Eredivisie in Almelo nog ongeslagen. In 2012-2013 werd het 1-1 en vorig seizoen won Zwolle met 1-3. Slechts eenmaal in de onderlinge geschiedenis wist Heracles PEC op eigen veld te verslaan. Dat was tien jaar geleden toen beide ploegen nog in de Jupiler League speelden. Gert Jan Tamerus en Jeffrey de Visscher scoorden voor Heracles en Jos Hooiveld deed wat terug voor, toen nog, FC Zwolle. Eerder dit seizoen werd het in Zwolle 4-2. Saymak, Necid, Nijland en Drost waren toen de doelpuntenmakers voor PEC. Bruns en Tannane waren trefzeker voor Heracles.

Absenties

Heracles Almelo moet het tegen PEC stellen zonder Bart Schenkeveld, Jeroen Veldmate, Rick Hemmink en Mark Engebrink. Het kwartet is geblesseerd. Ook PEC Zwolle mist een kwartet aan spelers. Ryan Thomas, Thanasis Karagounis, Wout Brama en Sheraldo Becker moeten deze wedstrijd aan hen voorbij laten gaan vanwege blessures.

De wedstrijd in het Polman Stadion staat onder leiding van Pol van Boekel. Hij wordt geassisteerd door Dave Goossens en Patrick Gerritsen. Ik wens jullie veel plezier met deze wedstrijd.