NAC Breda Zondag, 31. Augustus 2014
14:30 uur
PEC Zwolle
3:1
1 : 0 Torinfos in de Ticker Stipe Perica 37. / Schot met links  (Kingsley Boateng)
1 : 1 Torinfos in de Ticker Tomáš Necid 50. / Schot met rechts  (Stef Nijland)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Erik Falkenburg 66. / Penalty
3 : 1 Torinfos in de Ticker Elson Hooi 84. / Schot met rechts  (Jeffrey Sarpong)

90'
Na een goed begin in de tweede helft van PEC, was het toch NAC dat de eerste overwinning van het seizoen behaalde. PEC kwam nog wel langszij via spits Tomas Necid, maar een strafschop van Erik Falkenburg deed de Zwollenaren de das om. De ploeg van Ron Jans kwam niet meer in het spel en zag zelfs NAC uitlopen naar 3-1 via invaller Elson Hooi.
90'
90'
Nog minimaal twee minuten komen erbij.
89'
De vrije trap van Matic wordt gekeerd door Boer. PEC gaat voor het eerst een wedstrijd verliezen dit seizoen.
88'
Gele kaart voor Jody Lukoki (PEC Zwolle)
Jody Lukoki stopt Boateng, die met een schitterende passeerbeweging eerst Broerse uitspeelt. Lukoki haalt hem daarna maar onderuit.
88'
Necid! De spits haalt eens uit, maar de vuisten van Ten Rouwelaar staan een treffer in de weg.
86'
Goede voorzet van Lukoki! De buitenspeler gooit de bal strak voor, maar Necid kan de bal net niet in het doel koppen. Via een verdediger van NAC wordt het een hoekschop.
84'
Doelpunt voor NAC Breda, 3:1 door Elson Hooi
Een lange actie van Jeffrey Sarpong komt uiteindelijk terecht bij Elson Hooi. De invaller schiet de bal vervolgens verwoestend langs Boer.
83'
Ooei! De vrije trap van Matic gaat aan alles en iedereen voorbij.
82'
Goed werk van Matic. Hij houdt de bal eerst knap binnen en beukt de PEC-spelers daarna aan de kant. Daarna krijgt hij ook nog een vrije trap mee op een gevaarlijke plek.
77'
Nee, Falkenburg kan niet verder. Aanvaller Elson Hooi neemt zijn plek in.
77'
Wissel in bij NAC Breda -> Elson Hooi
77'
Wissel uit bij NAC Breda -> Erik Falkenburg
76'
Erik Falkenburg lijkt niet meer verder te kunnen. De doelpuntenmaker ligt op de grond met vermoedelijk kramp.
75'
Het lukt PEC Zwolle nog niet om gevaarlijk te worden met een extra spits erbij. Het heeft nog een kwartier de tijd om de gelijkmaker te produceren. Wel hebben de bezoekers nu veelvuldig balbezit.
72'
Gele kaart voor Stipe Perica (NAC Breda)
Perica torpedeert invaller Broerse en ontvangt terecht geel.
70'
Alles of niets denkt Ron Jans. Hij brengt een spits (Ioannidis) erin voor een verdediger (Van der Werff).
70'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Nikos Ioannidis
70'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
69'
Gevaarlijk moment! Boer wordt bijna geklopt door een vrije trap die lang onderweg is.
68'
Bij PEC Zwolle komt zo spits Nikos Ioannidis erin. Hij moet ervoor gaan zorgen dat de Zwolse equipe niet voor het eerst gaat verliezen dit seizoen.
66'
Doelpunt voor NAC Breda, 2:1 door Erik Falkenburg
Erik Falkenburg mag het buitenkansje benutten en doet dat ook. De middenvelder scoort zijn eerste treffer voor de club uit Breda.
65'
STRAFSCHOP NAC! Perica wordt in de zestien onderuit gehaald door Van Polen en krijgt een strafschop toegewezen van scheidsrechter Tom van Sichem.
65'
Schitterend verdedigt van Van der Werff! Kingsley Boateng versnelt en lijkt te mogen uithalen op Boer, maar Van der Werff tackelt uitstekend op de bal.
62'
Loopt maar net goed af! Van der Werff speelt de bal wel heel zacht terug naar Boer, maar de goalie is net op tijd om de bal weg te rossen.
58'
Wat een kans voor Drost! Jesper Drost mag heel ver komen en schiet vervolgens op de goalie van NAC af, maar die keert de inzet van de middenvelder van PEC.
57'
De mutatie van formatie lijkt PEC goed gedaan te hebben. 4-4-2 is lastig als je daar nooit op gespeeld hebt. Nu is de vertrouwde 4-4-3 formatie een lust voor de PEC-spelers.
56'
Communicatiefout bij NAC! Aleksandar Damcevski laat de bal zomaar lopen voor het doel van Ten Rouwelaar, waardoor PEC bijna een levensgrote kans krijgt. Necid rekende er echter niet op, waardoor de bal uiteindelijk achter geraakt.
55'
Gele kaart voor Uroš Matić (NAC Breda)
De irritaties lopen op. Matic glijdt door en is veel te laat, waardoor ook hij terecht geel krijgt.
53'
Gele kaart voor Tomáš Necid(PEC Zwolle)
De spits lijkt ietwat geïrriteerd, omdat PEC geen vrije trap krijgt. Hij haalt vervolgens uit op Amieux.
50'
Doelpunt voor PEC Zwolle, 1:1 door Tomáš Necid
Een prima uitgespeelde aanval van PEC Zwolle leidt tot de gelijkmaker. Via Drost en Nijland komt de bal bij Necid en die schiet de bal feilloos langs Ten Rouwelaar.
47'
Een domper voor NAC, want Tighadouini kan niet meer verder. Hij is geblesseerd in de kleedkamer achtergebleven. Bij PEC zijn Jody Lukoki en Joost Broerse de vervangers van Saymak en Sainsbury, die vermoedelijk rust krijgen.
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Jody Lukoki
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
46'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Joost Broerse
46'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Trent Sainsbury
46'
Wissel in bij NAC Breda -> Jeffrey Sarpong
46'
Wissel uit bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
46'
45'
NAC Breda staat na 45 minuten dik verdiend op een 1-0 voorsprong. De thuisploeg nam bijna de gehele eerste helft het initiatief en PEC mocht van geluk spreken dat het 'slechts' één doelpunt tegen kreeg. Een bal op de lat van Isak Ssewankambo gaf PEC nog hoop, maar vlak erna scoorde Stipe Perica na een goede voorzet van Remy Amieux.
45'
43'
Eindelijk kansen voor PEC! Eerst schiet Stef Nijland via een verdediger van NAC bijna raak en de hoekschop die het vervolgens krijgt wordt maar net naast gekopt door Trent Sainsbury, nadat Ten Rouwelaar volledig mistast.
40'
Necid wacht te lang! De spits had van iets buiten de zestien meter kunnen uithalen, maar hij wachtte op hulp. Toen hij zag dat die niet kwam, wilde de Tsjech alsnog zelf schieten, maar was de kans al verkeken.
37'
Doelpunt voor NAC Breda, 1:0 door Stipe Perica
Nu is het dan wel raak! Stipe Perica doet het! Hij schiet van dichtbij hard raak met zijn linker na het terugleggen met de kop van Kingsley Boateng. Een verdiende voorsprong.
37'
Perica weer niet! Weer een goede voorzet van Amieux belandt op het hoofd van Perica, maar de spits kopt de bal net over de lat.
36'
NAC dringt aan en ziet hoe slordig PEC Zwolle is in balbezit. De Bredanaars weten dat het nu moet scoren, aangezien Zwolle de meeste goals in de tweede helft wist te maken.
33'
De ploeg van trainer Nebojsa Gudelj heeft de wedstrijd volledig onder controle. PEC Zwolle komt er nog zelden uit en mag zelfs van geluk spreken dat het niet op achterstand staat.
30'
Wat een pech voor NAC! De thuisploeg krijgt dé kans om te scoren. Eerst schiet Erik Falkenburg van dichtbij recht op Boer en vervolgens schiet Isak Ssewankambo kiezelhard op de lat. PEC ontsnapt.
29'
Wat een treurige vrije trap van Uros Matic. Veel spelers van de thuisploeg zijn mee naar voren gekomen voor een vrije trap, maar de middenvelder trapt de vrije bal veel te hoog.
27'
En nu Boateng bijna! Kingsley Boateng schiet de bal hard richting het doel van Boer, maar de bal zeilt net voorlangs.
26'
Boer redt katachtig! Stipe Perica lijkt een goede voorzet van Remy Amieux in het doel te koppen, maar doelman Boer is attent en haalt de bal in een katachtige reflex uit het doel.
25'
Tighadouini is de man om in de gaten te houden voor PEC. De middenvelder scoorde tot dusver alle doelpunten nog voor de Bredanaars en is zijn directe tegenstander Bram van Polen al een paar keer voorbij gesprint.
23'
Eindelijk weer wat dreiging aan beide kanten. Eerst een mooie aanval van PEC, alleen weet niemand doelman Jelle ten Rouwelaar te bereiken. Vervolgens komt NAC er in de tegenstoot uit, maar ontvangt het een hoekschop.
23'
Bij een overwinning of een gelijkspel voor de Zwollenaren is PEC voor het eerst sinds september 1987 vijf uitduels op rij in de Eredivisie ongeslagen.
20'
NAC Breda mag van PEC Zwolle het spel maken. De bezoekers zijn in balbezit nog onzorgvuldig en creëren nog amper kansen.
16'
Bijna een schot van Jesper Drost, maar de verdediging van NAC werkt de bal net op tijd weg.
15'
Ron Jans verloor als Eredivisietrainer slechts één keer in Breda van NAC. In 2008 verloor de oefenmeester met 1-0 toen hij nog trainer was van FC Groningen.
14'
In de laatste acht ontmoetingen (thuis en uit) wist PEC Zwolle slechts één keer voor rust te scoren.
11'
Necid helemaal vrij! De eerste goede aanval van PEC Zwolle is een feit. Bram van Polen krult de bal voor het doel en daar staat spits Necid helemaal vrij. De Tsjech kopt de bal maar net naast.
9'
En nu gaat een hoekschop vanaf rechts vlak voorlangs het doel van Diederik Boer. NAC is tot nu toe beter aan de wedstrijd begonnen.
8'
En weer Tighadouni! De smaakmaker van de Eredivisie mag ver komen van Bram van Polen en haalt in de zestien meter uit, maar zijn schot wordt ternauwernood geblokt door Maikel van der Werff.
7'
NAC lijkt in scoringspositie te komen via Adnane Tighadouini, maar de middenvelder staat buitenspel, waardoor de thuisploeg niet gevaarlijk kan worden.
4'
De eerste dreiging is van NAC. Kingsley Boateng maakt een goede actie aan de rechterkant, maar zijn voorzet is net te hoog.
4'
NAC hoopt op de eerste driepunter. De ploeg uit Breda pakte tot op heden nog maar twee punten. PEC Zwolle mikt op de ongeslagen status. Dat moet het dan wel doen in een 4-4-2 formatie, omdat enkele spelers licht geblesseerd zijn.
2'
PEC Zwolle heeft zojuist PSV zien winnen, waardoor de Zwollenaren ook moeten winnen om niet achter te blijven.
1'
Anthony Lurling neemt momenteel afscheid van het publiek van NAC. De oud-aanvaller is zichtbaar geëmotioneerd.
Eén goedemiddag! Welkom bij de wedstrijd tussen NAC Breda en PEC Zwolle. Om 14.30 uur zullen beide teams hun opwachting maken op het veld van het Rat Verlegh Stadion. Kan NAC haar eerste driepunter pakken of weet PEC Zwolle de ongeslagen status vast te houden? U kunt het hier live meemaken. De opstellingen kunt u ongeveer een uur van tevoren bezichtigen.

Voor NAC is de seizoensstart op zijn minst stroef te noemen. De ploeg uit Breda sprokkelde nog maar twee puntjes bij elkaar. Tegen Excelsior (1-1) en tegen FC Twente (1-1) werd er gelijkgespeeld, maar twee weken geleden kregen de Bredanaars een pak slaag van PSV. In Eindhoven werd het maar liefst 6-1 voor de Eindhovenaren. NAC is daarom ook terug te vinden op de vijftiende plaats in de Eredivisie. Bij een overwinning tegen PEC Zwolle lijkt de rust in Breda weer wat wedergekeerd.

Dat zal alleen geen gemakkelijke opgave worden voor NAC, want PEC Zwolle bevindt zich nog altijd op een roze wolk. De Zwollenaren wisten na de bekerwinst en het binnenhalen van de Johan Cruijff Schaal ook te overtuigen in de Nederlandse competitie. Zo won het de eerste drie wedstrijden van respectievelijk FC Utrecht (2-0), FC Dordrecht (1-2) en Vitesse (2-1). Zelfs Europees liet de ploeg van Ron Jans zien het hogere niveau aan te kunnen, al werd het wel afgelopen donderdag geklopt en uitgeschakeld door Sparta Praag. Op welke plaats zal het elftal dit seizoen eindigen?

NAC - PEC stond nog maar tien keer eerder op het programma. Zes keer gingen de Bredanaars er met de overwinning vandoor tegenover twee overwinningen van de Zwollenaren. Toch gaat PEC met veel vertrouwen naar Breda toe, want vorig seizoen wist de ploeg van Jans met 2-1 te winnen. Hoewel Joey Suk NAC nog voor rust op voorsprong bracht, zorgden Guyon Fernandez (strafschop) en Mustafa Saymak ervoor dat PEC er alsnog met de driepunten vandoor ging. In Zwolle werd het vorig seizoen 0-0.