31.08.2014 16:20

PEC Zwolle verspeelt eerste punten aan NAC

Stipe Perica (m.) viert de 1-0 tegen PEC Zwolle samen met Isak Ssewankambo (r.) en Uroš Matić (l.). (31-08-2014)
Stipe Perica (m.) viert de 1-0 tegen PEC Zwolle samen met Isak Ssewankambo (r.) en Uroš Matić (l.). (31-08-2014)

PEC Zwolle is er niet in geslaagd de vierde overwinning op rij te boeken. NAC Breda was in het Rat Verlegh Stadion te sterk voor de Zwolse ploeg, die zo de eerste nederlaag van het seizoen moest incasseren. NAC speelde bij vlagen prima voetbal en dat leidde tot een 3-1 overwinning.

De thuisploeg nam direct het initiatief en dat leidde al gauw tot een kans van Adnane Tighadouini. De smaakmaker van NAC passeerde Bram van Polen vrij simpel en schoot vervolgens van dichtbij op Maikel van der Werff. Vlak hierna kreeg PEC een dot van een kans. Tomas Necid kopte een prima voorzet van Van Polen in vrije stand maar net naast.

NAC zette hierna aan en kreeg vervolgens kans op kans. Diederik Boer redde een geplaatste kopbal van Stipe Perica katachtig en een hard schot van Kingsley Boateng zeilde iets later net voorlangs het doel van Boer. De thuisploeg bleef doorgaan met kansen creeren en PEC mocht van geluk spreken dat het nog 0-0 stond. Isak Ssewankambo knalde het leder ineens kiezelhard op de lat, nadat Boer nog redde op een inzet van Erik Falkenburg van dichtbij.

Toch kwam de verdiende voorsprong er voor NAC. Een voorzet vanaf rechts belandde op het hoofd van Boateng die de bal met zijn hoofd teruglegde op Perica. De spits dacht niet na en schoot de bal vanaf vijf meter ineens in het doel. Boer stond erbij en keek ernaar. PEC leek wakker geschud en leek enkele minuten later gelijk te maken. Een hoekschop van Stef Nijland kwam op het hoofd van Trent Sainsbury terecht, maar die kopte rakelings naast het doel van Jelle ten Rouwelaar, die volledig mistastte.

PEC-trainer Ron Jans greep in en wisselde Mustafa Saymak en Sainsbury. Jody Lukoki en Joost Broerse kwamen erin. Dat was goed gezien van Jans, want direct kwam PEC op gelijke hoogte. Via Jesper Drost en Stef Nijland kwam de bal bij Tomáš Necid, die geen moment twijfelde en de bal feilloos langs Jelle ten Rouwelaar schoot. De bezoekers wilden meer en gingen gelijk door met aanvallen. Drost kreeg al direct de kans om er 1-2 van te maken, maar de middenvelder schoot tegen Ten Rouwelaar op.

De thuisploeg had het even moeilijk, maar kreeg uit het niets een strafschop. Na een goede pass van Erik Falkenburg werd Perica neergelegd door Van Polen. Falkenburg ging achter de bal staan en benutte het buitenkansje. PEC probeerde het hierna wel, maar verder dan een schot van Necid kwam het echter niet. NAC kreeg juist steeds meer vertrouwen en scoorde ook de derde treffer. Invaller Jeffrey Sarpong bracht een andere invaller Elson Hooi in stelling en de vleugelspeler schoot verwoestend raak. NAC leek nog door te gaan voor de 4-1, maar die bleef uit.

NAC pakte zo de eerste driepunter en heeft nu vijf punten uit vier wedstrijden. PEC Zwolle blijft op negen punten staan, en zag PSV uitlopen naar twaalf punten.

Door: Rijcko Treep

Eredivisiepoule
Nieuws: Voetbal Headlines.nl | Voetbal Headliner