NAC Breda Dinsdag, 3. Februari 2015
PSV
0:2
0 : 1 Torinfos in de Ticker Memphis Depay 53. / Schot met rechts  (Adam Maher)
0 : 2 Torinfos in de Ticker Georginio Wijnaldum 74. / Schot met rechts  (Luuk de Jong)

90'
PSV was zelfs met een man minder veel te sterk voor NAC. Na de 0-1 van Depay gooide NAC wel alles op de aanval, maar de thuisploeg werd nooit echt gevaarlijk. PSV beperkte zich tot counteren en uit één van die counters sloeg de ploeg dodelijk toe. Wijnaldum gooide de wedstrijd op slot en bezorgde de koploper weer een overwinning.
90'
90'
PSV speelt de wedstrijd rustig uit en ziet de drie minuten blessuretijd langzaam wegtikken.
90'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Jürgen Locadia
90'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Memphis Depay
86'
Depay komt net niet aan de bal na weer een counter van de bezoekers. Tamata geeft vanaf links goed voor, maar Depay komt net te laat om zijn voet tegen de bal te kunnen drukken.
83'
Het thuispubliek ontvangt elke thuispubliek met een cynisch olé. Tot kansen komt de thuisploeg echter niet.
80'
Zoet moet weer in actie komen en heeft het in de tweed ehelft redelijk druk. Ditmaal moet hij ingrijpen op een schot van Matić. hij stompt de bal door het midden weg, maar Sarpong schiet de rebound hoog over.
78'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Oscar Hiljemark
78'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Luciano Narsingh
77'
Met deze aankomende zege komt PSV op evenveel overwinningen als het afgelopen seizoen. En het is pas begin februari.
74'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:2 door Georginio Wijnaldum
De wedstrijd lijkt beslist! In een snelle counter stuurt De Jong zijn aanvoerder weg aan de rechterkant. Wijnaldum loopt de zestien binnen en schiet de bal hoog in het doel. Ten Rouwelaar is bij deze goal kansloos.
72'
De laatste wissel van Maaskant is ook een aanvallende. Tighadouini is niet helemaal fit meer en laat zich vervangen.
72'
Wissel in bij NAC Breda -> Miloš Zukanović
72'
Wissel uit bij NAC Breda -> Adnane Tighadouini
71'
Bij PSV is het de laatste minuten even ieder voor zich. Bij de uitbraken van de bezoekers gaat iedereen met het hoofd naar beneden de drukte in, in plaats van het overzicht te bewaren.
69'
NAC heeft nog ruim twintig minuten om deze achterstand ongedaan te maken. Gaat het de ploeg van Maaskant lukken om een goal te maken?
66'
Depay is razendsnel maar vergeet daarbij om zich heen te kijken. De buitenspeler loopt bijna iedereen voorbij maar vergeet de bal aan de vrijstaande De Jong te geven. Vlak voordat hij zelf kan schieten wordt zijn opmars gestuit door NAC.
64'
Blom maakt weinig vrienden bij PSV. De bezoekers lijken snel uit te kunnen breken wanneer De Jong de bal met zijn buik vooruit speelt. Blom fluit de counter af vanwege vermeent hands.
63'
Een goed schot van Fernandez, die plots de bal voor zijn voeten ziet vallen. De lage schuiver in de hoek wordt door Zoet goed gestopt.
61'
Nog een aanvallende wissel bij NAC, wat weer een middenvelder eraf haalt voor een aanvaller. Bij PSV de bijna standaard wissel na een uur van Maher.
61'
Wissel in bij NAC Breda -> Hakim Borahsasar
61'
Wissel uit bij NAC Breda -> Erik Falkenburg
61'
Wissel in bij PSV Eindhoven -> Abel Tamata
61'
Wissel uit bij PSV Eindhoven -> Adam Maher
60'
Voor het eerst is Zoet echt belangrijk. Fernandez wordt weggestuurd en is los van de verdedigers. Zoet komt op tijd zijn goal uit en met een glijdende tackle is hij net op tijd bij de bal.
56'
NAC gaat vol op de aanval. Dat moet ook wel met een achterstand en een man meer.
56'
Wissel in bij NAC Breda -> Mats Seuntjens
56'
Wissel uit bij NAC Breda -> Gill Swerts
53'
Doelpunt voor PSV Eindhoven, 0:1 door Memphis Depay
Wie anders dan Depay? Een goede voorzet van Maher wordt helemaal verkeerd ingeschat door Ten Rouwelaar. De keeper loopt naar de tweede paal, terwijl Depay naar binnen snijdt. Met rechts kan hij de bal zo in het lege doel tikken.
52'
Bij alles wat er vanavond gebeurt lijkt Swerts betrokken. Hij mist de bal en raakt De Jong vol op zijn voet. Dit vind Blom dan weer geen kaart waardig.
49'
Een schot op doel voor NAC! Tighadouini draait kort weg en schiet met links vanaf de rand van de zestien. Het is alleen recht op Zoet af, die de bal makkelijk kan vangen.
48'
Luuk de Jong raakt een voorzet van Arias vol, maar schiet de bal daardoor ook bijna het stadion uit.
46'
Ondanks een fanatieke warming-up van Mats Seuntjens beginnen beide ploegen toch zonder wissels aan de tweede helft.
46'
45'
Een record is er gesneuveld vanavond. Een rode kaart van Jetro Willems na 29 seconden. Onterecht volgens de kenners. Dat moment zet direct de hele wedstrijd op zijn kop. PSV hield, ondanks de man minder situatie, een half uur lang de controle over de wedstrijd. NAC heeft zich het laatste kwartier teruggeknokt in de wedstrijd, maar grote kansen hebben beide ploegen nog niet gehad.
45'
45'
Er komt minimaal één minuut extra tijd bij in de eerste helft.
42'
NAC voetbalt zich steeds meer onder de druk van PSV uit en weet de bal langer in de ploeg te houden.
39'
Weer Arias met een voorzet. De rechtsback krijgt veel ruimte. Zijn voorzet is net te dicht op het doel, waardoor Depay geen kans heeft en Ten Rouwelaar kan ingrijpen.
38'
Matic probeert het met links van afstand. Zijn poging gaat een kleine meter naast het doel, geheel in lijn met deze eerste helft.
37'
Nog een kleine tien minuten en beide ploegen hebben het vizier vanavond nog niet op scherp. Gaat een van beide doelmannen nog aan het werk gezet worden in de eerste helft?
34'
NAC krijgt maar geen schot op doel geproduceerd. De afgelopen twee wedstrijden bleef die teller slechts op één schot steken en vanavond is het ook nog niet gelukt Zoet onder vuur te nemen.
29'
Weer Depay niet. In een snelle uitbraak loopt de aanvaller iedereen voorbij. Hij lijkt in de zestien ook Koch nog uit te spelen, maar die gooit zich er met alles voor wat hij in zich heeft, en blokt daarmee het schot.
28'
Depay moet hier de score openen! Narsingh haalt de achterlijn en trekt de bal prima terug. Depay lijkt de bal bij de tweede paal in te kunnen koppen, maar raakt Ligeon met zijn poging.
27'
De laatste twee zeges van PSV in Breda gingen gepaard met zes goals van de bezoekers. Zo ver zal het vanavond niet gaan komen.
25'
Paniek voor het doel van PSV. Fernandez geeft de bal voor het doel, wat een makkelijke bal voor Zoet lijkt te zijn. Maar Maher loopt zijn eigen doelman in de weg, waardoor die de bal los moet laten. Al liggend ruimt Maher de bal verder op.
24'
Een snelle uitbraak van SPV. De Jong stond helemaal vrij, maar Arias kiest voor Depay. De linksbuiten heeft zijn positie losgelaten en staat aan de rechterkant van het veld. Zijn schot wordt door NAC gekraakt, waardoor NAC deze situatie goed door komt.
22'
Het eerste kwart van deze wedstrijd zit erop. Zonder grote kansen is het toch snel voorbij gegaan. Ondanks de snelle rode kaart is het spelbeeld precies zoals verwacht, PSV heeft de bal, NAC wacht af.
20'
NAC kan counteren in eigen huis. Met vier tegen drie leek de situatie kansrijk, maar Falkenburg speelt een hele slechte bal naar Tighadouini, waarmee al het gevaar eruit is.
17'
Arias mag makkelijk mee opkomen aan de rechterkant. Hij probeert met een voorzet Depay te bereiken, maar Ten Rouwelaar komt op tijd zijn goal uit en plukt de bal uit de lucht.
14'
NAC weet de bal maar niet in de ploeg te houden. Verdedigend staat de thuisploeg prima, maar zodra er vooruit gevoetbald moet worden, gaat het al snel mis.
11'
Zoet heeft veel naar Neuer gekeken. Met een balletje achter zijn standbeen langs kapt hij de instormende Fernandez uit en creëert veel tijd en ruimte om het spel voort te zetten.
10'
Een corner voor NAC. Alle troepen gaan naar mee naar voren. De bal is alleen veel te kort en wordt bij de eerste paal weggehaald door PSV.
8'
Depay schiet vanaf links richting goal. Wat waarschijnlijk als schot op doel is bedoelt, eindigt als een strakke voorzet voor het doel langs. De Jong komt net een voet tekort om de bal binnen te kunnen tikken.
7'
Of het door de rode kaart komt val niet te zeggen, maar beide ploegen spelen erg slordig. PSV probeert het tempo laag te houden terwijl NAC nog geen gebruik van de man meer heeft kunnen maken.
5'
De sfeer zit er in ieder geval meteen goed in in het stadion. Het publiek voelt dat dit een gekke avond kan worden. Of misschien al wel is.
4'
Gele kaart voor Menno Koch (NAC Breda)
Er gebeurd niet veel, maar toch al twee kaarten. Koch ligt op de grond in een duel met Depay. De aanvaller speelt de bal tegen de arm van Koch aan, waarna de centrale verdediger van NAC nu al geel achter zijn naam heeft.
1'
Rode kaart voor Jetro Willems (PSV Eindhoven)
Wat een begin. Na een halve minuut spelen mag Jetro Willems al vertrekken. Willems komt wild in bij Swerts, maar raakt de Belg totaal niet. Toch is Blom resoluut en stuurt de verdediger weg.
1'
De bal is aan het rollen gebracht in Breda door de thuisploeg. Krijgen we vandaag weer een stunt?
1'
Bij NAC geen verrassingen in de basis. Maaskant begint met dezelfde elf spelers in de basis als afgelopen zaterdag.
Wat wel opvallend is, is de basisplaats van Nicolas Isimat-Mirin. Hij vervangt daar Jeffrey Bruma, die op het laatste moment is afgehaakt.
Zoals verwacht starten Jetro Willems en Georginio Wijnaldum gewoon in de basis vanavond bij PSV. Abel Tamata, die zaterdag nog in de basis stond bij de Eindhovenaren, zit vanavond op de bank.
Voor de derde speelronde op rij staat er een Brabants onderonsje op het programma in de Eredivisie. Na het doelpuntloze gelijke spel tussen NAC Breda en Willem II was er afgelopen weekend de ontsnapping van PSV in eigen huis tegen Willem II. Vandaag moet de koploper op bezoek bij NAC, de ploeg waar PSV de afgelopen tien jaar slechts twee uitwedstrijden van wist te winnen. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

NAC Breda
De laatste overwinning in een competitieve wedstrijd van NAC dateert alweer van begin december, toen er werd gewonnen van sc Cambuur. Wel hield de ploeg van trainer Robert Maaskant de laatste twee duels het doel schoon, maar aanvallend bleek het niet bij machte om dat om te zetten naar drie punten. In de afgelopen transferperiode haalde NAC Breda maarliefst zeven nieuwe spelers, waaronder aanvaller Felitciano Zschusschen. NAC heeft het dit seizoen lastig in eigen huis, maar weet uit het verleden dat PSV nooit met een goed gevoel naar Breda afreist. De nummer zeventien van de Eredivisie moet het vanavond doen zonder Henrico Drost en Joeri de Kamps. Drost is nog herstellende van zijn schouderblessure terwijl De Kamps tegen Excelsior alweer tegen zijn tiende gele kaart aanliep en dus geschorst is.

PSV Eindhoven
’Als je zulke wedstrijden wint, dan ga je kampioen worden’, was een veel gehoorde uitspraak na de benauwde zege van afgelopen zaterdag tegen Willem II. Toen ploeg van trainer Phillip Cocu wordt dit seizoen geroemd om de prestaties in eigen huis, maar PSV is in uitwedstrijden ook al sinds eind september zonder nederlaag in de competitie. In de jacht naar het voortzetten van die sterke reeks kan PSV gewoon beschikken over Jetro Willems en Georginio Wijnaldum. Willems was afgelopen weekend nog herstellende van de griep en Wijnaldum moest zich geblesseerd laten vervangen, maar beide spelers lijken voldoende hersteld.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Kevin Blom. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.