PEC Zwolle Zondag, 15. Februari 2015
14:30 uur
Go Ahead Eagles
0:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Jeffrey Rijsdijk 24. / Schot met rechts  (Deniz Türüç)

90'
Twee 'rode' kaarten. Dat is het enige resultaat voor PEC Zwolle in de tweede helft. Kort na de rust kreeg Nijland rood na een slaande beweging. Gek genoeg kreeg de thuisploeg na deze rode kaart veel meer ruimte. Maar verder dan enkele halve kansen kwam de thuisploeg niet. Go Ahead beperkte zich tot tegenhouden en counteren, maar de counters werden zeer onzorgvuldig uitgevoerd. Vlak voor tijd werd Jans ook nog weggestuurd, nadat hij commentaar had op een beslissing van Makkelie.
90'
90'
Met drie tegen één countert de Eagles richting Hahn. Bij Verhoek is de pijp helemaal leeg, waardoor hij de bal niet bij een ploeggenoot krijgt.
90'
Er komen nog minimaal drie minuten bij.
86'
Een verbanning naar de tribune voor PEC Zwolle -> Ron Jans
Jans is het niet eens met Makkelie wanneer Vriends de bal speelt in een duel met Drost. Makkelijk duld zijn kritiek niet en stuurt de trainer weg.
85'
Drost kan bij de tweede paal de bal zo binnenlopen, maar hij raakt de bal helemaal verkeerd. Hierdoor legt hij de bal eigenlijk perfect klaar. Helaas voor Zwolle komt er niemand inlopen om deze bal binnen te schieten.
81'
Duits heeft kramp en moet zich laten vervangen.
81'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Lars Lambooij
81'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Sander Duits
80'
Hahn houdt Zwolle in de wedstrijd! Kolder krijgt direct een levensgrote kans. Vanaf een meter of zeven mag de spits uithalen, maar Hahn heeft een katachtige reflex in huis en houdt zijn ploeg in de wedstrijd.
79'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Glynor Plet
78'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Marnix Kolder
76'
Reimerink komt op links goed opzetten, kapt naar binnen en besluit zelf te schieten. Nadat zijn schot wordt geblokt, zijn al zijn teamgenoten boos op hem. De Eagles verzuimen de wedstrijd definitief te beslissen.
72'
Tegen de lat! Een goede wissel van Ron Jans. Saymak Krult de bal fraai over Van der Hart heen, maar ziet tot zijn afschuw dat de lat een treffer in de weg staat.
71'
Zwolle gaat alles of niets spelen en staat achterin nu één-op-één.
70'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Eli Babalj
70'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Mustafa Saymak
70'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Maikel van der Werff
70'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Ryan Thomas
68'
Reimerink geeft vanaf rechts snel voor richting Plet. Hahn let goed op en komt op tijd zijn goal uit om de bal te onderscheppen.
66'
Gele kaart voor Sjoerd Overgoor (Go Ahead Eagles)
Het gaat hard met de kaarten. Overgoor breekt een uitbraak van PEC op en krijgt daarvoor terecht geel.
64'
Gele kaart voor Ryan Thomas (PEC Zwolle)
Nu komt Thomas te laat. Ook zijn tackle is fors, dus mag ook Thomas niet klagen met slechts geel.
62'
Türüç is niet blij met zijn wissel, maar Booy duldt geen commentaar. Hij sommeert de middenvelder gewoon te gaan zitten en zijn mond te houden.
62'
Wissel in bij Go Ahead Eagles -> Jules Reimerink
62'
Wissel uit bij Go Ahead Eagles -> Deniz Türüç
61'
Gele kaart voor Bart van Hintum (PEC Zwolle)
Van Hintum komt te laat en onbehouwen invliegen op Türüç. De verdediger mag niet klagen met slechts geel.
60'
Gek genoeg blijft PEC na de rode kaart de bovenliggende partij. Go Ahead wordt ineens met haar rug tegen de muur gezet en komt er maar moeizaam vanaf.
57'
Heel Zwolle schreeuwt om een strafschop. Overgoor krijgt de bal tegen zijn borst en , maar alles wat Blauw Wit is ziet daar ook een stukje bovenarm bij. Makkelie laat gewoon verder spelen.
55'
Zwolle heeft ineens alle ruimte. De voorzet van rechts van Lam is niet op maat, anders had Lukoki de bal zo binnen kunnen tikken. Het eerste echte gevaar van de thuisploeg ontstaat dus pas na de rode kaart.
53'
Hoe gaat de thuisploeg hier mee om? Vorige week een harde klapt gehad en nu met een man minder vechtend tegen een achterstand.
51'
Rode kaart voor Stef Nijland (PEC Zwolle)
Nijland is geïrriteerd en wordt weggestuurd. Hij loopt tegen Van der Linden aan een geeft deze daarna nog een klap. Makkelie heeft geen keus en trekt de rode kaart.
49'
Gele kaart voor Jesper Drost (PEC Zwolle)
Drost springt op de nek van zijn tegenstander wanneer de Eagles aan een uitbraak denken. Daarmee is de eerste kaart van PEC een feit.
49'
Verhoek bedient Rijsdijk in de zestien, maar de doelpuntenmaker vergeet uit te halen. Hij probeert aan te nemen, maar laat de bal daarbij van zijn voet springen.
46'
45'
In een derby onwaardige eerste helft zijn de kansen schaars. De enige echt goed uitgespeelde aanval leverde wel direct een goal uit. Een snelle uitbraak tussen Rijsdijk en Türüç wordt door eerstgenoemde beheerst binnen geschoten. De voorsprong van de Eagles is ook terecht. Ondanks dat PEC Zwolle de laatste vijf minuten iets meer vuur in haar spel weet te leggen, maken de bezoekers de minste fouten.
45'
45'
Er komt nog minimaal één minuut blessuretijd bij.
43'
Ook aan de andere kant wordt de corner afgefloten. Van der Hart stompt de bal met één vuist weg en krijgt vervolgens ook nog een vrije trap mee. Waarom precies is voor velen onduidelijk.
42'
Schenk lijkt gevaarlijk op het doel van Hahn te koppen uit een hoekschop, maar zijn inzet wordt afgefloten wegens duwen.
38'
Gele kaart voor Deniz Türüç (Go Ahead Eagles)
Voor het op de hak trappen van Van Hintum wordt vanmiddag de eerste gele kaart gegeven aan Türüç.
35'
Go Ahead komt er snel uit via Verhoek. Türüç en achter hem Rijsdijk lopen mee. Türüç probeert de bal te laten lopen, maar raakt hem per ongeluk toch, waardoor de angel uit de counter is.
32'
Rijsdijk lijkt vanaf links aan de gaan leggen op het doel, maar de doelpuntenmaker besluit dit keer voor een voorzet te gaan. Zijn voorzet is echter onzuiver en mist al zijn ploeggenoten.
29'
Van der Linden geeft in een onoplettendheid de bal zo aan Thomas. Aan de rechterkant van de zestien besluit die direct te schieten, maar hij doet dit zo ongecontroleerd dat zijn poging bijna het stadion uitvliegt.
26'
Ondanks dat beide ploegen weinig goeds laten zien, is de voorsprong niet onterecht. De bezoekers proberen het spel te bepalen en maken minder fouten dan PEC.
24'
Doelpunt voor Go Ahead Eagles, 0:1 door Jeffrey Rijsdijk
De eerste kans van de wedstrijd is direct raak. Rijsdijk lanceert Türüç op rechts. De vleugelspeler geeft hem terug aan Rijsdijk, die helemaal vrijstaat in de zestien. Hij schiet de bal fraai in de korte hoek en laat Hahn kansloos.
21'
Deniz Türüç heeft een hoogstandje in gedachte aan de zijlijn. hij probeert de bal met een bakje door te spelen, maar dit gaat hopeloos mis. Typerend voor deze wedstrijd en dan ook redelijk ongepast om zoiets te doen.
19'
Verhoek, die aan de linker kant speelt, is de man met de meeste dreiging vandaag. Hij heeft veel balbezit, maar zijn voorzetten zijn niet zorgvuldig genoeg.
15'
Het eerste kwartier van deze wedstrijd is een derby onwaardig. Waar de beide supportersgroepen op de tribunes wel een strijd voeren, gaat er op het veld vooralsnog vooral veel mis aan beide kanten.
12'
Elke terugspeelbal op Van der Hart wordt door het thuispubliek met gejoel ontvangen. De goalie zal vandaag toch niet nogmaals zo'n fout maken als afgelopen week?
10'
Nadat de Eagles wat te lijken zijn uitgeraasd de eerste vijf minuten, herpakt PEC Zwolle zich enigszins. Beide ploegen zijn in de eerste tien minuten nog niet tot een fatsoenlijke aanval gekomen.
8'
Wissel in bij PEC Zwolle -> Thomas Lam
8'
Wissel uit bij PEC Zwolle -> Bram van Polen
8'
Bram van Polen kan niet verder en moet zich laten vervangen.
5'
Bram van Polen speelt de bal over de zijlijn en gaat erbij liggen. De aanvoerder van PEC grijpt naar zijn onderrug en moet zich laten behandelen.
5'
De eerste vijf minuten zijn voor de bezoekers. PEC heeft nog amper de bal gehad in eigen huis.
2'
PEC weet de bal redelijk eenvoudig op te ruimen. Wel ligt Thomas geblesseerd in zijn eigen zestien. Hij lijkt gewoon verder te kunnen.
1'
Verhoek verdient al na een halve minuut de eerste corner voor Go Aheas.
1'
De bezoekers hebben de bal aan het rollen gebracht in Zwolle.
1'
Peter van Ooijen, die deze wedstrijd lange tijd niet leek te gaan halen, is uiteindelijk dus fit genoeg bevonden om toch bij de selectie te kunnen zitten.
De enige wijziging bij de Eagles vindt plaats op de bank, waar Van Ooijen de plaats in heeft genomen van De Bondt. De ongelukkige Mickey van der Hart start dus gewoon weer onder de lat.
Sainsbury start bij Zwolle direct weer in de basis, Saymak start zoals verwacht nog op de bank.
Een derby. Dat is altijd een wedstrijd op zich. En dat is in dit geval voor de Go Ahead Eagles zeer prettig. Waar PEC Zwolle bovenin meedraait, vecht de ploeg uit Deventer onderin de competitie voor de punten. Na de zege van Heracles gisteravond, staan de Eagles momenteel zelfs onder de streep. In de eerste Ijsselderby van dit seizoen was Go Ahead de winnaar. Weten de bezoekers zich vanmiddag definitief te kronen tot de Ijsselbaas van dit seizoen? Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal live verslag doen van deze wedstrijd.

PEC Zwolle
Een mooiere wedstrijd om zich te herpakken van de 4-0 nederlaag bij Heerenveen van vorige week, is er niet voor PEC Zwolle. Door de nederlagen van AZ en Feyenoord eerder deze speelronde, kan de ploeg van Ron Jans vandaag zelfs weer terugkeren op de derde plaats, als men vanmiddag weer te winnen van de buurman. Als revanche voor de 3-2 nederlaag in oktober nog niet genoeg voer voor vanmiddag was, is dat uitzicht het natuurlijk wel. Ron Jans kan vandaag weer beschikken over Mustafa Saymak en Trent Sainsbury. Saymak is hersteld van zijn blessure en Sainsbury is teruggekeerd uit Australië, nadat hij daar met zijn land de Azië Cup wist te winnen. Saymak gaf aan dat iedereen zich ervan bewust is dat dit dé wedstrijd van het seizoen is voor de supporters. Maar, zo gaf hij aan, deze wedstrijd leeft ook enorm in de groep. ‘We hebben het er al de hele week over in de kleedkamer’.

Alle alarmbellen zijn gisteravond weer aan gesprongen in Deventer. Na de verrassende zege van concurrent Heracles, vinden de Eagles zichzelf op dit moment terug op plaats zestien. Waar PEC Zwolle motivatie uit de ranglijst kan halen voor vanmiddag, kan Go Ahead dat daardoor uiteraard ook. Trainer Foeke Booy kijkt met vertrouwen uit naar de burenruzie. ‘Uit de wedstrijd tegen Ajax hebben we enorm veel vertrouwen weten te halen. Het is enorm zuur dat we op zo’n manier zonder punten die wedstrijd uitkomen, maar het spel had veel meer beweging en diepgang in zich. Als we dat iedere wedstrijd kunnen brengen, zijn wij in staat om het iedereen moeilijk te maken’. De Eagles moeten het vanmiddag doen zonder Robin van der Meer, Lesley de Sa, Peter van Ooijen en Mawouna Amevor.

De wedstrijd staat vanmiddag onder leiding van scheidsrechter Danny Makkelie. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.