15.02.2015 16:22

Rijsdijk de held van Deventer in IJsselderby

De spelers van Go Ahead Eagles kiezen wel een heel ongemakkelijke plek uit om het doelpunt in de IJsselderby te vieren. Onder een groot spandoek van PEC Zwolle wordt het feestje gevierd. (15-02-2015)

Jeffrey Rijsdijk kan in Deventer niet meer stuk nadat hij op zondagmiddag de enige treffer maakte in de beladen wedstrijd tussen aartsrivalen PEC Zwolle en Go Ahead Eagles. De thuisploeg verloor naast de drie punten ook spits Stef Nijland en trainer Ron Jans, die weg werden gestuurd.

Beide ploegen hadden na vorige week iets goed te maken, maar slechts Go Ahead Eagles straalde in de eerste helft uit dat ook echt te willen doen. De bezoekers begonnen fel en hadden in de beginfase ook de overhand. Dit wel zonder echte kansen te creëren. De eerste keer dat Go Ahead gevaarlijk opdook voor het doel van Warner Hahn was het wel direct raak. In de 24e minuut stuurde Jeffrey Rijsdijk op rechts Deniz Türüç weg. Türüç behield goed het overzicht en bezorgde de bal terug bij Rijsdijk, die geheel vrijstaand de bal prima binnen schoot voor de 0-1.

De eerste veertig minuten van de wedstrijd stelde PEC Zwolle hier amper iets tegenover. Veel balverlies en slappe duels zorgde ervoor dat de thuisploeg maar niet in de wedstrijd kwam. Toen de ploeg van Ron Jans vijf minuten voor rust besloot een tandje bij te schakelen, kwamen ze beter in de wedstrijd. Maar meer dan enkele ongevaarlijke hoekschoppen leverde dat niet op voor de thuisploeg.

Vlak na de rust werd het karwei voor de thuisploeg ngo lastiger toen Stef Nijland zijn beheersing verloor. In een duel met Job van der Linden liet hij zich gaan en zwaaide de aanvaller met zijn arm. Voor deze slaande beweging kreeg hij de rode kaart. Gek genoeg werd PEC Zwolle na deze rode kaart wel gevaarlijker. Het dichtst bij een doelpunt was invaller Mustafa Saymak. Net nadat hij binnen de lijnen was gekomen, raakte de creatieve middenvelder met een fraai schot de lat. Mickey van der Hart, die vorige week zo onfortuinlijk was, was kansloos en kwam hiermee deze keer wel goed weg.

PEC Zwolle kon de druk op het doel van Van der Hart niet continu vasthouden en werd ook maar spaarzaam gevaarlijk. Aan de andere kant kreeg Go Ahead in de omschakeling enkele mogelijkheden om de wedstrijd op slot te gooien, maar ook de bezoekers verzuimden dat. Het enige echte opmerkelijke feit was het wegsturen van Ron Jans, die na aanmerkingen op de leiding het duel verder in de tunnel moest bekijken.

Door deze nederlaag verzuimt PEC gebruik te maken van de nederlagen van AZ en Feyenoord en blijft de strijd om plek drie onverminderd spannend. Go Ahead Eagles geeft het enige juiste antwoord op de zege van Heracles en houdt de ploeg uit Almelo daarmee op drie punten afstand.

Door: Dennis Korpel