Heracles Almelo
3:1
0 : 1 Torinfos in de Ticker Denni Avdić 10. / Schot met rechts
1 : 1 Torinfos in de Ticker Jeff Stans 32. / Penalty
2 : 1 Torinfos in de Ticker Jeff Stans 48. / Schot met rechts  (Kevin van Diermen)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Daryl van Mieghem 56. / Kopbal  (Tom van Weert)

90'
Waar er in de eerste helft weinig verschil zat tussen beide ploegen, was er in de tweede helft wel een duidelijk bovenliggende partij. Excelsior kwam fel uit de kleedkamer en scoorde direct na rust een fantastisch doelpunt. Het was wederom Jeff Stans. Een lange bal van Kevin van Diermen werd uit de lucht geplukt en fantastisch binnen geschoten. Niet veel later kopte Daryl van Mieghem de derde goal van de thuisploeg binnen en besliste daarmee de wedstrijd. Na deze goal sudderde het duel rustig naar het einde, voornamelijk doordat Heracles niets meer wist klaar te spelen.
90'
89'
Gele kaart voor Adil Auassar (SBV Excelsior)
Een onnodige gele kaart voor de middenvelder. Terwijl de wedstrijd allang is gespeeld, trekt hij op het middenveld Aktaou nog onderuit.
85'
De wedstrijd kabbelt langzaam naar het einde toe. Excelsior hoeft niet meer zo nodig en Heracles lijkt op dit moment niet beter te kunnen.
82'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Kevin Vermeulen
82'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Jeff Stans
79'
Al de hele tweede helft is Simon Cziommer bezig met het oplopen van een gele kaart. Keer op keer moet hij zichzelf verontschuldigen bij de tegenstanders en scheidsrechter voor zijn acties. Vooralsnog komt hij er steeds mee weg.
76'
Ook in de tweede helft maakt Alessandro Damen een prima indruk in het doel van Excelsior. Marinus Dijkhuizen gaf voorafgaand aan de wedstrijd aan dat een goede prestatie er voor zou kunnen zorgen dat hij de nieuwe eerste keeper kan gaan worden. Vooralsnog wijst alles er vanavond op dat Damen na de interland break inderdaad gewoon de nieuwe eerste keeper zal worden.
73'
Dat het niet loopt bij Heracles mag duidelijk zijn. Er is ook veel gemopper en gescheld op elkaar, wat de sfeer in het team niet ten goede komt.
71'
Om de zorgen voor Heracles nog groter te maken, moet doelpuntenmaker Denni Avdić zich geblesseerd laten vervangen.
70'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Wout Weghorst
70'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Denni Avdić
70'
Ninos Gouriye gooit de wedstrijd bijna helemaal in het slot. Zijn inzet belandt op de paal, waardoor Heracles wederom ontsnapt.
68'
Voorzitter Jan Smit zit met een zeer bedenkelijke blik op de tribune. Als de stand niet snel veranderd, blijft zijn ploeg na vier wedstrijden nog steeds puntloos.
65'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Thomas Bruns
65'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Iliass Bel Hassani
65'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Ninos Gouriye
65'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Tom van Weert
64'
Een vrije trap van Iliass Bel Hassani wordt prima uit het doel gehouden door Alessandro Damen. De debutant lijkt vanavond geen enkele vorm van plankenkoorts te hebben.
60'
Stans lijkt zijn derde goal van de avond aan te tekenen, maar de grensrechter steekt zijn vlag omhoog voor buitenspel. Heracles leeft nog.
56'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 3:1 door Daryl van Mieghem
Een prima kopbal van van Mieghem brengt de marge naar twee doelpunten. Een voorzet vanaf links wordt door de aanvaller tegendraads ingekopt. Keeper Telgenkamp is wederom kansloos.
55'
Wissel in bij SBV Excelsior -> Bas Kuipers
55'
Wissel uit bij SBV Excelsior -> Elso Brito
53'
De thuisploeg is duidelijk de bovenliggende partij in de tweede helft. Excelsior probeert gebruik te maken van de ruimtes die Heracles toe moet staan, maar succes hebben ze er vooralsnog niet mee.
50'
Daar is bijna de 3-1. Koenders denkt een lange bal rustig te kunnen laten lopen maar ziet daarbij van Weert compleet over het hoofd. Telgenkamp houdt zijn ploeg in de wedstrijd met een knappe redding.
48'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 2:1 door Jeff Stans
Wat een fan-tas-tisch doelpunt! Een lange bal wordt door Stans nonchalant uit de lucht geplukt en met rechts nog nonchalanter in de kruising geschoten. Dit kan zomaar eens hét doelpunt van dit weekend worden!
46'
Zonder wissels aan beide kanten, zijn we weer begonnen in Rotterddam.
46'
45'
Beide ploegen zijn aan elkaar gewaagd vanavond. Tot veel kansen heeft dat nog niet geleidt deze eerste helft. De eerste tien minuten gaven de meeste actie. Deze periode werd afgesloten met een fout van Brito, waarvan Avdić kon profiteren. Een slechte terugspeelbal werd door hem onderschept en gepromoveerd tot doelpunt. Na een half uur spelen kwam Excelsior op gelijke hoogte. De Kralingers benutte via Jeff Stans een strafschop die werd gegeven na een overtreding op Daryl van Mieghem.
45'
45'
De extra speeltijd bedraagt minimaal één minuut.
43'
Gele kaart voor Jeff Stans (SBV Excelsior)
Stans moet de tegenstoot, die ontstaat uit zijn slechte corner, zelf corrigeren. Dit gaat ten kosten van een kaart.
42'
De hoekschop wordt door Stans kort genomen maar levert niets op.
41'
Tom van Weert! De aanvaller draait zichzelf knap vrij op de rand van het strafschopgebied. Met links haalt hij uit, maar Dennis Telgenkamp weet knap te redden en de bal tot corner te verwerken.
39'
Wissel in bij Heracles Almelo -> Milano Koenders
39'
Wissel uit bij Heracles Almelo -> Ramon Zomer
39'
Een poging van afstand van Denni Avdić. Uit de kluts valt de bal voor zijn voeten. Vanaf twintig meter haalt hij met buitenkant rechts ineens uit, maar schiet recht in de handen van de keeper.
37'
Alessandro Damen keept vooralsnog foutloos. Normaal gesproken is dat geen vermelding waard, maar bij Excelsior is dat aan het begin van dit seizoen wel opvallend.
35'
Excelsior probeert na de gelijkmaker direct door te drukken. Via Auassar en Botaka drukt de thuisploeg nadrukkelijk naar voren, maar de laatste pas is vaak slordig.
32'
Doelpunt voor SBV Excelsior, 1:1 door Jeff Stans
Stans laat de doelman kansloos. Telgenkamp duikt naar zijn linkerkant, Stans schiet de bal aan de andere kant hoog in het dak van het doel.
31'
Gele kaart voor Ramon Zomer (Heracles Almelo)
Een penalty voor Excelsior. Zomer trekt Daryl van Mieghem onderuit in het zestienmetergebied. Aan Stans de gelegenheid om de stand gelijk te trekken.
27'
Bijna alle aanvallende intenties van Excelsior verlopen op dit moment via Jordan Botaka. De rappe buitenspeler staat aan de linkerkant en probeert keer op keer langs zijn tegenstander te komen. Het lukt niet altijd, maar dreigend is hij wel.
25'
Heracles probeert de wedstrijd wat meer naar zich toe te trekken. Na de openingstreffer werd het initiatief aan Excelsior gelaten, maar de bezoekers tonen inmiddels wat meer drang naar voren.
22'
Simon Cziommer legt een prachtige lange bal achter de verdediging van Excelsior. Avdić duikt daar ook op, maar maakt hands in een poging de bal op zijn borst aan te nemen.
20'
Excelsior lijkt niet heel erg te zijn geschrokken van de vroege goal. De thuisploeg blijft proberen de aanval te zoeken, maar komt nog niet tot goed uitgespeelde aanvallen.
16'
Opvallend feitje vanavond. Reservekeeper Kenzo Abel, normaal gesproken keeper bij de A1, zit bij Excelsior op de bank met rugnummer 1. Normaal gesproken is dit het nummer van Jordy Deckers. De club laat weten dat dit eenmalig wel kan, aangezien Abel niet bij de selectie zal blijven na deze wedstrijd.
12'
Dennis Telgenkamp is alert. De doelman van Heracles komt goed uit zijn doel om een bal op te plukken. Op het natte kunstgras glijdt hij echter voorbij de lijn die het einde van zijn strafschopgebied aanduidt. Net voordat hij over de lijn glijdt, trekt hij zijn handen van de bal af.
11'
Bij de bal op de paal van Linssen zat Brito er al niet lekker bij en vlak voor het doelpunt zocht de linksback verdedigend naar een oplossing, waar simpel uitverdedigen een veel betere oplossing leek te zijn.
10'
Doelpunt voor Heracles Almelo, 0:1 door Denni Avdić
De derde fout van Elso Brito in de eerste tien minuten is een fatale. De linksback speelt ongelukkig terug op zijn doelman, waarna Denni Avdić de bal kan onderscheppen. Hij speelt doelman Damen uit en legt de bal in een leeg doel.
7'
Het is een aantrekkelijke openingsfase. Beide ploegen hebben vanavond aanvallende intenties en zijn niet van plan zich te verstoppen.
4'
En daar was bijna een doelpunt voor Excelsior. Daryl van Mieghem geeft de bal vanaf links strak voor het doel. Jordan Botaka komt inlopen om de bal binnen te lopen. Hij wordt echter dusdanig gehinderd, dat de bal aan hem voorbij schiet.
3'
Op de paal! Brian Linssen, die vanaf de rechterkant speelt vanavond, mag zo doorlopen op het doel van Alessandro Damen. De aanvaller schiet in de lange hoek vol tegen de paal.
1'
Heracles heeft afgetrapt, de bal rolt op het kunstgras van Woudestein.
1'
Een opvallende uitspraak van Marinus Dijkhuizen over zijn keepers: 'Ook als Jordy Deckers vanavond niet geschorst was geweest, had hij niet onder de lat gestaan'

In het laatste speelweekend voor het sluiten van de transfermarkt, spelen Excelsior en Heracles vanavond hun vierde wedstrijd van deze competitie. Heracles is in de Eredivisie nog zonder punten, terwijl Excelsior redelijk verrassend is begonnen met vier punten uit de eerste drie wedstrijden. Mijn naam is Dennis Korpel en ik zal voor u vanavond live verslag doen van deze wedstrijd.

Excelsior
De opening van dit seizoen kent voor Excelsior voornamelijk een verhaal rondom de keeper. Jordy Deckers, die vanavond geschorst is, is in alle drie de voorgaande wedstrijden in de fout gegaan. Ferry de Haan, de Algemeen Directeur van de Kralingers, blijft op zoek naar versterking op die positie, maar heeft vooralsnog niemand gevonden. Vanavond maakt Alessandro Damen daardoor zijn debuut in het betaalde voetbal. Aangezien Excelsior geen derde keeper in de selectie heeft, zit de keeper van de A1 (Kenzo Abel) vanavond op de bank. Ondanks de nederlaag bij Heerenveen vorige week, blijft trainer Marinus Dijkhuizen positief gestemd. ‘We stonden verdedigend goed en hadden in Heerenveen een punt moeten halen’, liet de trainer optekenen. ‘Van onderschatting is er geen sprake, dit is geen wedstrijd die wij zo maar even gaan winnen’.

Heracles
De start van het seizoen is een rumoerige in Almelo. Met drie nederlagen een competitie beginnen is niet perse noodlottig, maar in Almelo is men het slechte einde van het afgelopen seizoen nog niet vergeten. Na de nederlaag tegen Cambuur is er veel gepraat bij Heracles. Door trainer Jan de Jonge met zijn spelers, maar ook door de directie over diezelfde Jan de Jonge. Vanavond zit hij nog ‘gewoon’ op de bank, maar een overwinning is voor zijn toekomst bij de club cruciaal. Heracles moet het doen zonder Oussama Tannane, die vorige week twee keer geel kreeg.

Feiten
Door de schorsing van Jordy Deckers staat er vanavond voor het eerst voor Excelsior na zeventig wedstrijden weer een andere doelman onder de lat bij de aftrap. Sinds het seizoen 2012/2013 mistte Deckers tot op heden geen wedstrijd. Bij Heracles hoopt men vanavond ook een einde aan een lang lopende reeks te maken. De laatste acht Eredivisiewedstrijden werden namelijk niet gewonnen. De wedstrijd vanavond is de zesde ontmoeting tussen beide ploegen op Woudestein. Excelsior hield drie keer de punten in eigen huis, één ontmoeting eindige in een gelijkspel en bij de laatste ontmoeting, op 22 oktober 2011, stapte Heracles met drie punten in de bus na een 0-2 overwinning.

De wedstrijd staat vanavond onder leiding van scheidsrechter Jochem Kamphuis. De opstellingen van beide teams zijn vanaf ongeveer een uur voor aanvang van de aftrap hier te vinden.