1 : 0 Torinfos in de Ticker Mark Uth 3. / Schot met links  (Joey van den Berg)
2 : 0 Torinfos in de Ticker Mark Uth 54. / Schot met links  (Kenny Otigba)
2 : 1 Torinfos in de Ticker Willem Janssen 90. / Schot met links  (Tommy Oar)
3 : 1 Torinfos in de Ticker Mark Uth 90. / Schot met links  (Yanic Wildschut)

90'
Samenvatting

Het bleef in de tweede helft een rommelige wedstrijd. Beide ploegen hadden al vroeg in de tweede helft kunnen scoren, maar het was uiteindelijk Heerenveen dat op een 2-0 voorsprong kwam. Wederom was het Mark Uth die wist te scoren. Kristoffer Peterson had Utrecht terug in de wedstrijd kunnen brengen, maar de Zweed miste een grote kans. In de slotfase kwam Utrecht alsnog terug in de wedstrijd. Willem Janssen schoot in de blessuretijd raak. Uth maakte vervolgens aan alle twijfel een einde. De Duitser schoot zijn derde van de avond tegen de touwen: 3-1.
90'
90'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 3:1 door Mark Uth
De wedstrijd is gespeeld. Invaller Wildschut lanceert Uth. De Duitser kan alleen op doelman Verhoeven af en schiet vervolgens zijn derde van de avond tegen de touwen: 3-1.
90'
Doelpunt voor FC Utrecht, 2:1 door Willem Janssen
Utrecht doet toch nog wat terug! Het is Janssen die opeens opduikt voor het doel van Heerenveen en met links de bal onder doelman Nordfeldt heen schuift: 2-1.
90'
Scheidsrechter Higler telt er nog drie minuten blessuretijd bij.
89'
Gele kaart voor Joey van den Berg (sc Heerenveen)
Van den Berg gaat op de bon. Hij haalt er een counter van Utrecht uit en krijgt de gele kaart van Higler.
86'
Ook Heerenveen is uitgewisseld. Slagveer heeft het veld verlaten Doke Schmidt komt in zijn plaats.
85'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Doke Schmidt
85'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Luciano Slagveer
83'
De counters van Heerenveen worden steeds gevaarlijker. Invaller Wildschut lijkt te gaan scoren, maar zijn poging verdwijnt net naast het doel.
80'
Utrecht gaat in de laatste tien minuten alles of niets spelen, maar ze missen een aanspeelpunt als Leon de Kogel of Ruud Boymans voorin. Barazite zal de bal vast moeten houden. Gaat hem dat lukken?
79'
Een opmerkelijke wissel bij Utrecht. Linksback Kum gaat eruit. Aanvaller Issa Kallon is zijn vervanger. Alles of niets voor Utrecht.
78'
Wissel in bij FC Utrecht -> Issa Kallon
78'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Christian Kum
75'
Nog een wissel bij Heerenveen. Daley Sinkgraven heeft het veld geblesseerd verlaten. Morten Thorsby is zijn vervanger.
74'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Morten Thorsby
74'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Daley Sinkgraven
72'
Heerenveen heeft gewisseld. Yanic Wildschut komt in de plaats van Larsson.
72'
Wissel in bij sc Heerenveen -> Yanic Wildschut
72'
Wissel uit bij sc Heerenveen -> Sam Larsson
72'
Slagveer, wat doe je nu?! De rappe buitenspeler gaat langs Verhoeven en kan de bal in een leeg doel schieten, maar schuift hem naast. Hoe is het mogelijk dat hij deze actie niet tot treffer promoveert?
70'
Utrecht heeft nog altijd twintig minuten om zich terug te knokken, maar op deze manier gaat het gewoonweg niet lukken.
69'
Heerenveen is natuurlijk ronduit tevreden met de 2-0 voorsprong, terwijl Utrecht gewoon geen vuist kan maken voorin. Zoals ik al zei: bij een 2-0 voorsprong is deze wedstrijd gespeeld.
66'
Peterson moet scoren! Plotseling duikt Peterson na een goede combinatie met Ayoub op voor het doel van Heerenveen. De jonge Zweed moet scoren, maar schiet de bal tegen Nordfeldt aan. Dit had de 2-1 moeten zijn.
63'
Utrecht heeft nog één wisselmogelijkheid over, maar Utrecht-trainer Rob Alflen zou er momenteel wel meer willen wisselen. Er gaat veel mis bij de bezoekers. Heerenveen speelt overigens ook niet geweldig.
62'
Kansje voor Utrecht. Na een voorzet van Oar probeert Peterson de bal bij Janssen te bezorgen, maar de bal is net iets te hard voor Janssen. Laatstgenoemde kan daardoor niet gevaarlijk worden.
60'
Gele kaart voor Ramon Leeuwin (FC Utrecht)
Ramon Leeuwin trekt opzichtig aan het shirt van Van den Berg en krijgt daarvoor de gele kaart.
58'
Tweede wissel aan de kant van Utrecht. De Amerikaan Rubin wordt vervangen door Barazite, die inderdaad met rugnummer tien het veld instapt.
57'
Wissel in bij FC Utrecht -> Nacer Barazite
57'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Rubio Rubin
57'
Uth stond zojuist wel heel erg vrij bij zijn treffer. Waar was is hemelsnaam de verdediging?!
54'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 2:0 door Mark Uth
Daar is de 2-0! Otigba komt mee naar voren en lanceert Uth, die wel heel erg vrij staat. De Duitser kan alleen op het doel af en probeert vervolgens Verhoeven met een stift te verschalken. De doelman raakt de bal nog wel aan, maar de poging van Uth verdwijnt in het doel: 2-0.
53'
En nu weer een kansje voor Heerenveen. Op aangeven van Slagveer kan Larsson schieten. De Zweed probeert de bal in de verre hoek te plaatsen, maar stuit op Verhoeven.
52'
Willem Janssen! Dat was dé kans op de 1-1. Janssen kan koppen na een prima voorzet van Oar. Janssen kopt echter recht op doelman Nordfeldt af.
50'
Man, man, man. Telkens als Utrecht gevaarlijk dreigt te worden, dan is de laatste pass slecht. Daardoor ontstaat er uiteindelijk geen mogelijkheid tot scoren.
49'
Als Heerenveen nu doorgaat en de 2-0 tegen de touwen schiet, dan lijkt de wedstrijd gespeeld. Ik acht Utrecht niet in staat om van een 2-0 achterstand terug te komen.
47'
Wat een kans! Uth moet in eerste instantie al de 2-0 maken, maar de rebound lijkt een prooi voor De Roon. De middenvelder schuift de bal naast het doel. Een grote misser!
46'
Gelijk een kansje voor Heerenveen. Slagveer ontsnapt aan de rechterflank en haalt uit. Het schot van de buitenspeler verdwijnt voorlangs het doel van Verhoeven.
46'
We zijn weer begonnen in Heerenveen. De Friezen hebben afgetrapt.
46'
45'

Ondanks een vroege voorsprong van sc Heerenveen kwam de wedstrijd maar moeizaam opgang. Al na drie minuten spelen bracht Mark Uth de Friezen op voorsprong, maar vervolgens duurde het even voordat de wedstrijd echt los kwam. Na ruim een half uur spelen schoot Yassin Ayoub op de lat, terwijl in de slotfase Kenneth Otigba zijn snoeiharde kopbal gepareerd zag worden door invaller doelman Jeroen Verhoeven.
45'
45'
45'
Gele kaart voor Stefano Marzo (sc Heerenveen)
Stefano Marzo haalt er een counter van Utrecht uit en krijgt daarom de gele kaart voorgehouden.
45'
Wat een redding van Verhoeven! Kenneth Otigba kan vrij koppen uit een corner, maar Verhoeven zweeft door de lucht een brengt fraai redding.
44'
Oei! Slagveer is Christian Kum te snel af en probeert Verhoeven in de korte hoek te verrassen. De doelman staat goed op te letten en brengt redding.
43'
Verhoeven keept tot dusver prima. Zijn spelhervattingen zijn in ieder geval beter dan die van Ruiter.
42'
En weer duikt Utrecht gevaarlijk op voor het doel. Rubin gaat de combinatie aan met Tommy Oar. De Amerikaan schiet uiteindelijk en dwingt Nordfeldt tot een redding.
39'
Het blijft een rare wedstrijd. Beide ploegen spelen te matig om de overhand te krijgen, maar toch hangt een doelpunt in de lucht. Dit is een wedstrijd die waarschijnlijk beslist zal worden door persoonlijke fouten.
36'
Ai, ai, ai! Slagveer lijkt te ontsnappen, maar Verhoeven is op tijd zijn doel uit. Gelukkig maakte hij geen hands, anders was het een hachelijke avond voor Utrecht geworden.
34'
Komt het dan eindelijk los in Heerenveen? De afgelopen minuten zijn in ieder geval spannend!
33'
Oef, Heerenveen! Slagveer kan op aangeven van Larsson de 2-0 tegen de touwen schieten, maar de buitenspeler vergeet uit te halen. Daardoor kan de verdediging ingrijpen.
32'
De lat! Dat scheelde maar een haartje. Ayoub krijgt de mogelijkheid om vanaf een meter of zeventien uit te halen. De middenvelder ziet zijn poging via de lat terug in het spel komen.
31'
Mogelijkheid voor Utrecht. Rubio Rubin wordt gelanceerd en schiet vervolgens vanuit een moeilijke hoek. Nordfeldt brengt redding.
30'
Zodra Verhoeven de bal voor de eerste keer raakt roept het publiek: "Ooooh, Pizza!" Dat hebben we eerder gehoord.
29'
Daar is-ie hoor! Jeroen Verhoeven mag de geblesseerde Ruiter vervangen.
28'
Wissel in bij FC Utrecht -> Jeroen Verhoeven
28'
Wissel uit bij FC Utrecht -> Robbin Ruiter
27'
Het lijkt erop dat Ruiter het veld geblesseerd moet verlaten. Hij is inderdaad geblesseerd geraakt bij het versturen van die matige pass.
26'
Ruiter vraagt nu om een behandeling. Is de doelman van Utrecht bij die slechte pass geblesseerd geraakt? Het lijkt op een liesblessure.
25'
Doelman Robbin Ruiter neemt te veel risico met het aanspelen van een ploeggenoot. Dat is niet de eerste keer dat Utrecht daardoor de bal verliest.
23'
De wedstrijd is nog altijd niet écht los. Heerenveen staat weliswaar op voorsprong, maar vervolgens zijn er geen grote kansen meer geweest.
20'
Gele kaart voor Yassin Ayoub (FC Utrecht)
Scheidsrechter Dennis Higler geeft Yassin Ayoub de gele kaart na een forse charge op de benen van Slagveer. Terechte kaart.
19'
Kansje voor Heerenveen. Marten de Roon brengt Uth in stelling. De Duitser haalt uit vanaf een meter of achttien, maar schiet over.
18'
Het blijft een rommelige wedstrijd. Het spel golft op en neer en er is tot dusver nog geen bovenliggende partij.
17'
Mogelijkheid voor Utrecht. Peterson legt af op de mee opgekomen Mark van der Maarel, maar het schot van de rechtsback wordt geblokt.
13'
Utrecht loopt te slapen achterin. De manier waarop men uitverdedigd is erg matig. Het zou mij niet verbazen als er zo dadelijk 2-0 in plaats van 1-1 op het scorebord staat.
12'
Waar Utrecht het meeste balbezit heeft, daar loert Heerenveen op de counter. Dat is natuurlijk goed mogelijk met de snelheid van Luciano Slagveer en nieuweling Sam Larsson.
10'
De Utrechters hebben momenteel wel het meeste balbezit. Heerenveen loopt vooral achteruit. Dat is vragen om problemen!
9'
Het loopt nog niet echt lekker bij Utrecht. De bezoekers lijken angstig aan de bal en zijn daardoor slordig in de passing.
6'
Daar is de eerste mogelijkheid voor Utrecht. Debutant Peterson kapt Pele van Anholt uit en schiet vervolgens met links. Kristoffer Nordfeldt brengt redding.
6'
De Utrechters waren overig pas laat in Heerenveen. De bus van Utrecht had vertraging doordat de Ketelburg openstond.
5'
Nou, hopelijk is Utrecht nu ook wakker en kunnen we een mooie wedstrijd aanschouwen.
3'
Doelpunt voor sc Heerenveen, 1:0 door Mark Uth
Het staat al 1-0 in Heerenveen. Joey van den Berg neemt een snelle vrije trap en brengt Mark Uth daarmee in stelling. De Duitser kapt Gevero Markiet uit en schiet rustig binnen: 1-0.
2'
Kristoffer Peterson debuteert vandaag namens FC Utrecht. De Zweed kwam onlangs over van FC Utrecht en speelt met rugnummer 21. Opmerkelijk. De afgelopen wedstrijden speelde Nacer Barazite met dat rugnummer. Barazite zit vandaag op de bank, maar mocht hij vandaag invaller, doet hij dat met nummer tien op zijn rug.
1'
We zijn begonnen in Heerenveen. FC Utrecht heeft afgetrapt.
1'

Van harte welkom bij de wedstrijd sc Heerenveen tegen FC Utrecht. Mijn naam is Jurre Hermans en ik doe verslag van deze wedstrijd. Onder het knopje wedstrijddetails kunt u vanaf ongeveer één uur voor aanvang de opstellingen van beide elftallen bekijken.

sc Heerenveen

De Friezen staan voorafgaand aan speelronde vier op de achtste plaats. Dat klinkt prima, maar de prestaties van Heerenveen zijn niet om over naar huis te schrijven. Tijdens het eerste competitieduel werd er verloren van promovendus FC Dordrecht. Vervolgens speelde Heerenveen gelijk in De Kuip, maar had Heerenveen eigenlijk moeten winnen van Feyenoord. Afgelopen week werd er weliswaar met 2-0 van Excelsior gewonnen, maar de ploeg van Dwight Lodeweges had het ontzettend lastig met Excelsior. Heerenveen had een grove fout van doelman Jordy Deckers nodig om tot die overwinning te komen. We kunnen dus rustig zeggen dat Heerenveen vals gestart is.

FC Utrecht

De Utrechters zijn iets beter aan de competitie begonnen. Er werd weliswaar verloren van PEC Zwolle. Maar vervolgens werd Willem II verslagen, terwijl er ook een gelukkige overwinning op Feyenoord werd geboekt. We vinden Utrecht daardoor voorafgaand aan speelronde vier terug op de vijfde plek. De ploeg van trainer Rob Alflen zal hopen dat Utrecht aan het einde van het seizoen ook op die plaats staat. Er moet echter eerst afgerekend worden met Heerenveen.

Historie

De wedstrijd sc Heerenveen – FC Utrecht werd 22 keer eerder gespeeld in de Eredivisie. Op basis van de historie is Heerenveen de favoriet. De Friezen wonnen maar liefst veertien keer, terwijl Utrecht slechts vier keer met drie punten huiswaarts keerde. De overige vier duels zijn vanzelfsprekend in een gelijkspel geëindigd.

Vorig seizoen won Heerenveen in eigen huis met 4-1. Marten de Roon, Hakim Ziyech, Joost van Aken en Alfreð Finnbogason waren trefzeker voor de thuisploeg. Jacob Mulenga deed wat terug voor de gasten uit Utrecht. De laatste overwinning van Utrecht in Heerenveen was op 5 mei 2013. De Utrechters wonnen dat duel met 4-2. Heerenveen kwam nog wel op voorsprong dankzij een doelpunt van Yassine el Ghanassi, maar via Jens Toornstra, Mulenga en Jan Wuytens kwam Utrecht op een comfortabele voorsprong. El Ghanassi deed nog wel wat terug, maar het slotakkoord was voor Mike van der Hoorn.